Футзальний портал «5х5» завершує знайомити своїх читачів з учасниками турніру «CHORNOMORSK CUP – 2021». Настала черга познайомитися з тими командами, які гратимуть у найстаршій віковій категорії – U-16. Ця категорія привертає до себе увагу ще й сильним складом учасників, а також присутністю деяких кандидатів до юнацької збірної України (U-17). .

«Чорне море» (Одеса). Одеська команда – одна з тих, хто у сезоні 2020/2021 р. р. грав у чемпіонаті України (U-15) серед команд Вищої ліги (окрім «Чорного моря», там ще грали «Ураган» та «Фенікс». – А. Т.). А враховуючи той факт, що цей турнір проходить у Чорноморську, то у команди з Півдня України буде додаткова перевага. До того ж, не забуваємо, що торік «Чорне море» фактично цим же складом, який гратиме зараз, перемогло на «CHORNOMORSK CUP» (U-15). Тому, фактично одесити будуть захищати свій чемпіонський титул.

«Фенікс» (Харків). Ще один учасник чемпіонату України (U-15) серед команд Вищої ліги. Більше того – віце-чемпіон України серед 15-річних. Усі пам’ятають шалену кінцівку чемпіонату, коли «Фенікс», маючи перевагу над столичною ДЮСШ № 25, але програв «Респекту», фактично вручивши золоті медалі саме киянам? Безумовно, «Фенікс» після того «срібного» матчу зробив для себе висновки. І можна не сумніватись у тому, що у Чорноморську «фіолетові» покажуть не просто максимум своїх можливостей, а й трохи більше. До того ж, у плані підготовки до нового сезону та у контексті психології перемога харків’янам буде потрібна. Але не забуваємо, що у «Фенікса» дуже гідні конкуренти.

«Ураган» (Івано-Франківськ). Команду з Івано-Франківська можна вважати головним претендентом на перемогу в «CHORNOMORSK CUP» (U-16). Так, з одного боку «дракони» награватимуть склад на новий сезон, де вони будуть серед фаворитів Юнацької Екстра-ліги. Але з іншого боку – є всі підстави вважати, що «Ураган» буде робити ставку саме на перемогу в Чорноморську. По-перше – перемога дасть івано-франківцям можливість трохи «прикрасити» сезон, який «драконам» навряд чи можна занести в актив. По-друге – перемога на змаганнях у Чорноморську ще раз підтвердить ту думку, що у новому сезоні «Ураган» буде головним фаворитом ЮЕЛ.

«Любарт» (Луцьк). У сезоні 2020/2021 р. р. «Любарт» дебютував у Юнацькій Екстра-лізі, хоча цілком реально міг зіграти і у Вищій лізі (U-15). Проте, там лучани не змогли вскочити на останню сходинку поїзду, що їхав у напрямку нового сезону. Тим не менш, підопічні Олександра Лисенка хоч і не змогли поборотися за призові місця у ЮЕЛ, та здобули необхідний досвід, який може допомогти вже у новому сезоні. До того ж, Олександр Лисенко налаштовує своїх підопічних саме на боротьбу за високі місця у сезоні 2021/2022 р. р. До того ж, деякі гравці юнацької команди «Любарта» вже залучаються до основного складу, і це теж має допомогти юним волинянам. Що стосується перспектив «Любарта» у Чорноморську, то ми пророкуємо їм боротьбу за місце у топ-трійці, але не факт, що «князі» зможуть її витримати.

ДЮСШ (Валки). Багатьом уболівальникам знайома ця команда. У сезоні 2020/2021 р. р. ми бачили команду валківської ДЮСШ у чемпіонаті України (U-15) серед команд Першої ліги, де вона перемогла практично без інтриги. Тому, можна сказати, що цей колектив цілком реально розглядатиметься серед фаворитів. До того ж, тут можна сказати, що для цього складу валківської ДЮСШ це буде непогана нагода позмагатися з хорошими футзальними командами. Наставник цієї цього колективу Віктор Детюк неодноразово казав, що матчі проти команд, які спеціалізуються саме на футзалі (якщо врахувати той момент, що вихованці валківської ДЮСЩ орієнтовані здебільшого на футбол. – А. Т.) – це хороша школа. Тут доречно згадати команду 17-річних валківчан, яка у сезоні 2020/2021 р. р. спробувала свої сили у Юнацькій Екстра-лізі. І там валківчани грали, зокрема, проти «Урагану» та «Любарта». Тому, якщо валківська команда планує наступного сезону заявлятись у Юнацьку Екстра-лігу (U-17) та Вищу лігу (U-15), що, до речі, теж можливо, то для підопічних Віктора Детюка перевірка серйозними суперниками зайвою не буде.

МДЮСШ (Новий Буг). Якщо попередні команди, які ми представляли, знайомі нам по сезону 2020/2021 р. р., то команда з Нового Буга наразі є загадкою. Так, ми бачили по ходу сезону молодші команди цієї МДЮСШ, яка представляли Миколаївську область. Тепер же настала черга познайомитися зі старшими новобужанцями. Але по факту зрозуміти їх сильні та слабкі сторони ми зможемо лише під час матчів.  

Зазначимо, що «CHORNOMORSK CUP» (U-16) проходитиме з 27 по 30 червня.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.