14 липня у Запоріжжі та Славуті відбулись вирішальні матчі чемпіонату України серед команд Першої ліги. І якщо у Славуті вирішувалась доля бронзових медалей чемпіонату, то у Запоріжжі мав би визначитись чемпіон Першої ліги сезону 2020/2021 р. р.

Донецький «INTER» мінімально програв перший поєдинок у Києві. Однак, вже на старті матчу-відповіді Аксьонов оформив дубль та поставив перед гравцями «Славути» складну задачу, яку подоляни так і не змогли розв’язати. Єдине, що змогли зробити господарі майданчику – забити «гол престижу», яким відзначився Мануйленко. Але бронзові медалі все-таки дістались «інтеристам».

Інший донецький клуб, «АРПІ», грав у Запоріжжі проти луцького «Любарта». По ходу цього сезону «АРПІ» ще не програвав удома у рамках плей-оф Першої ліги. Однак, «видавцям» потрібно було відігравати три м’ячі. Щоправда, після того, як на 4-й хвилині забив Мізюк, це завдання не виявлялося надто складним для господарів майданчику. Однак, на початку другого тайму Сизик забив у відповідь, і тепер підопічним Євгена Рогачова знову потрібно було забивати три м’ячі та не пропускати. Але донеччани змогли лише перемогти з мінімальною перевагою, і ця перемога принесла команді з Донецька лише срібні нагороди. Відповідно, «Любарт» став переможцем Першої ліги.

Пропонуємо Вашій увазі протокольні дані вирішальних поєдинків.

Фінальна серія

«АРПІ» (Донецьк) – «Любарт» (Луцьк) – 3:2
Голи:
Міщук (4, 40), Бугай (27) – Сизик (23), Мізюк (34)

Попередження: Добровольський (23), Трубаров (26), Бугай (28), Пучка (39)
Перший матч – 2:5 

ФК «Любарт» (Луцьк) – чемпіон України серед команд Першої ліги сезону 2020/2021

Серія за третє місце

«Славута» (Славута) – «INTER» (Донецьк) – 1:3
Голи:
Мануйленко (40) – Аксьонов (1, 7), Сандецький (38)

Попередження: Степаненко (16)
Вилучення: Баландюк (40) – Удовиченко (40)
Перший матч – 4:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.