Відоме британське прислів’я каже: «Ladies the first». Тож, перед поєдинком за PARIMATCH Суперкубок України між «Ураганом» та «Продексімом» ми побачимо подібне протистояння, але вже за жіночий передсезонний трофей, у якому зустрінуться харківська «Tesla-ЗХО» та київський «Будстар-НПУ/Leonas». І хоча чемпіонат України серед жіночих команд стартує трохи пізніше, ніж чоловіча PARIMATCH Екстра-ліга, та все-таки в ідеї зіграти поєдинки за чоловічий та жіночий Суперкубки України – це непогана ідея. Перш за все, так буде можливість більше популяризувати як чоловічий, так і жіночий футзал. До речі, подібна практика є в Італії, коли в одному місті грають фінальні стадії Кубку Італії з футзалу як серед чоловіків, так і серед жінок. Тому, це дійсно хороший та корисний досвід.

Якщо ж повертатись до матчу за PARIMATCH Суперкубок України серед жінок, то у «Тесли» буде вагома перевага – «помаранчево-чорні» гратимуть вдома. Тому, це, звичайно, буде додатковим козирем для харківської команди, а заодно і стимулом. До того ж, у підопічних Василя Сухомлинова є певний боржок перед власними вболівальниками. Річ у тім, що у 2018 році харків’янки у рамках фіналу Кубку України серед жіночих команд приймали київський «IMS-НУХТ», і тоді слобожанська команда поступилась підопічним Тараса Шпички лише у серії пенальті. Тоді «Tesla» вперше серйозно заявила про свої наміри стати незабаром однією з головних сил українського жіночого футзалу. А вже зараз, через три роки, харків’янки стали чемпіонками України. Проте, немає сумнівів у тому, що ті гравчини «Тесли», які ще залишились у команді з того складу, пам’ятають той фінал Кубку України, і разом з нинішніми зірками «помаранчево-чорних» зроблять усе для того, щоб порадувати рідних вболівальників.

Що стосується столичних «будстарівок», або «левиць» (враховуючи подвійну назву команди), то вона є чинним володарем Кубку України, який був розіграний у 2020 році. Річ у тім, що через пандемію коронавірусу та пов’язані з ним обмеження, Кубок України серед жіночих команд у сезоні 2020/2021 р. р. не був розіграний. Але як володар крайнього на даний момент Кубку України, «Будстар-НПУ/Leonas» заслужив право зіграти у матчу PARIMATCH Суперкубок України – 2021 серед жіночих команд. До речі, сезон 2019/2019 р. р. був для «будстарівок» дуже фартовим, адже тоді киянкам вдалося оформити золотий «дубль», поклавши золоті медалі чемпіонів України у національний Кубок. Але це було торік. Тепер же буде нова історія.

У киянок перед цим поєдинком вже була певна ігрова практика, оскільки підопічні Олександра Ратича вже зіграли у представницькому турнірі «Estrellas Cup», який проходив у Києві. Однак, «левиці» не змогли виграти домашній турнір, поступившись у фіналі угорському «D.E.A.C.». Але з іншого боку – ця поразка може позитивно вплинути на київських футзалісток, які тепер сповнені бажання виправитися перед власними вболівальниками за рахунок перемоги у матчі за PARIMATCH Суперкубок України. Що стосується харків’янок, то «Tesla-ЗХО» до початку сезону тренувалась на паркеті спорткомплексу «Каразінський». Що це означає? Теоретично – лише те, що «Будстар-НПУ/Leonas» наразі вже має ігровий тонус, і згаданий вище турнір у Києві допоміг підопічним Олександра Ратича набрати форму та здобути необхідну практику перед матчем у Харкові. І в цьому у київської команди може бути перевага. Але «Tesla-ЗХО» гратиме вдома. І про мотивацію підопічних Василя Сухомлинова ми писали вище.

Якщо ми вже заговорили про ігровий тонус, то він зараз важливий для представниць обох команд. Не секрет, що і «Tesla-ЗНО», і «Будстар-НПУ/Leonas» мають представництво у жіночій збірній України. А оскільки скоро підопічним Олега Шайтанова доведеться турувати шлях до «Фіналу чотирьох» жіночого Євро, то, звичайно, зараз буде дуже важливо побачити, в якій формі знаходяться потенційні кандидатки до збірної. Та й уболівальникам теж не буде зайвим згадати, хто дуже скоро захищатиме честь нашої країни у відбіркових матчах Основного раунду чемпіонату Європи.

Але про збірну ми поговоримо потім. Зараз же вся увага буде прикута на PARIMATCH Суперкубок України серед жіночих команд, який відкриє новий сезон в українському жіночому футзалі.

PARIMATCH Суперкубок України серед жінок.
«
Tesla-ЗХО» (Харків) – «Будстар-НПУ/Leonas» (Київ)

20 серпня 2021 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи – 16.00.
Арбітри: А. Духан, А. Федорищев (обидва – Луганська обл.), Д. Чумак (Харків)
Хронометрист: А. Грінченко (Харків)​
Спостерігач арбітражу: С. Кравцов (Київ) 
Делегат: В. Вакула (Бровари)
Прогноз «5х5» – 4:2
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України
 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.