Чинний чемпіон України розпочав новий чемпіонат України проти харківського «Viva Cup». Мабуть, після програшу в матчі за PARIMATCH Суперкубок України, який проходив саме у Харкові, це місто залишило у підопічних Максима Павленка певний негативний відбиток. А тут ще і домашній матч проти команди зі столиці Слобожанщини. До того ж – домашній. Тому, було таке передчуття, що «Viva Cup» потрапить під гарячу руку «ураганівців».

І фактично перша атака у цьому поєдинку стала результативною – Радевич пробив поміж ніг Мирошниченку та відкрив рахунок у грі. Такий швидкий гол, безумовно, вніс корективи у матч. «Ураган» одразу взяв гру під свій контроль, подекуди намагаючись шукати можливості для того, щоб збільшити свою перевагу. А от харків’янам знадобилось трохи більше часу на те, щоб звикнути до нового рахунку, а потім почати думати про те, як би відігратися. Однак, проблема була в тому, що у «Viva Cup» було не так багато моментів для взяття воріт Колтка. А вже у середині першого тайму рахунок став 2:0 на користь «драконів». Організував цей гол Швед, який зміг пройти лівим флангом та прострілити в центр, де Кордоба вже чекав на передачу, після чого і переправив м’яч у ворота Мірошниченка. Після цього «Ураган» заграв більш спокійно, контролюючи хід гри. Але варто сказати, що при цьому «Ураган» намагався застосовувати високий пресинг, змушуючи помилятися своїх візаві. Однак, і харків’яни теж відповідали своїм високим пресингом. Щоправда, ніяких дивідендів з цього підопічні Романа Перадзе не отримували.

Але все-таки незадовго до перерви «Viva Cup» мав дві реальні нагоди для того, щоб скоротити своє відставання до мінімуму. І обидві були у Дмитра Бондаря. Спочатку досвідчений гравець після помилки Абакшина пробивав над Колтком, але влучив у поперечину воріт «Урагану». А за кілька миттєвостей Бондар пробивав з непоганої позиції, проте цього разу з його ударом впорався Колток. Тим не менш, такі два небезпечні моменти мали би вселити у дії харків’ян надію на те, що у другому таймі можна буде щось змінити.

Але цю надію вже на початку другого тайму зруйнував Фаренюк, який відгукнувся на передачу Кордоби після розіграшу ауту та змусив капітулювати Положія, котрий після перерви почав захищати ворота «Viva Cup». А трохи згодом рахунок міг стати 4:0, але Абакшин не зміг скористатися належним чином спільною помилкою Васильєва та Положія, пробивши мимо дальнього кута. Взагалі треба сказати, що помилок у слобожанців вистачало, проте далеко не всі помилки ставали результативними, і, відповідно, «Урагану» не вдавалося збільшити свою перевагу. До того ж, далеко не завжди підопічним Романа Перадзе вдавалося організувати акцентовані атаки на ворота Колтка. А коли все-таки справа доходила до створення бодай би якихось моментів, то Колток спокійно робив свою воротарську роботу.

Зрештою, оскільки гра складалася цілком та повністю під диктовку «Урагану», то Максим Павленко ще до екватору другого тайму почав випускати третю четвірку. Теоретично це був шанс для «Viva Cup» створити щось серйозне у цій грі, враховуючи те, що нове поєднання гравців «Урагану» далеко не завжди чинило такий тиск, як це робили інші дві бойові четвірки «драконів». А вже після того, як другий тайм перетнув свою середину, «Viva Cup» все-таки зміг створити кілька небезпечних нагод біля воріт «Урагану», проте ворота Колтка залишались «сухими». Можливо, розуміючи те, що шанси бодай би на один гол все-таки є, тренерський штаб «Viva Cup» вирішив перейти до гри з п’ятим польовим. Але розіграші зайвого гравця не давали харків’янам якихось дивідендів. До того ж, на 37-й хвилині Фаренюк та Радевич оформили вихід на порожні ворота «Viva Cup», але Ланко встиг повернутись та завадити суперникам зробити рахунок 4:0. У відповідь підопічні змогли створити небезпечний момент біля воріт Колтка, і страж воріт «Урагану» в цьому епізоді не підвів. По суті, це був останній момент біля воріт «Урагану». Далі «драконам» вдалося спокійно довести цю гру до перемоги.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Viva Cup» (Харків) – 3:0
Голи:
Радевич (1), Кордоба (10), Фаренюк (22)

«Ураган»: Колток (Левандівський, 38) – Радевич, Фаренюк, Мик. Грицина, Кордоба – Коваль, Швед, Шеремета, Абакшин – Терентьєв, Масевич, Завертаний, Онуфрак
«Viva Cup»: Мірошниченко (Положій, 21) – Д. Бондар, Овсянніков, В. Моспан, Ланко – Зміївський, Васильєв, В. Сорокін

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.