Перед початком першого домашнього матчу «Продексіма» у спорткомплексі ХВУФК вшанували вже колишнього капітана «мельників» Віталія Скорого, який під час цього літнього міжсезоння залишив стан херсонської команди. Безумовно, після такого позитивного початку підопічні Андре Броканелло, які і так були на позитиві після здобуття PARIMATCH Суперкубку України, хотіли продовжити свято. І вже на старті поєдинку «мельникам» вдалося двічі вразити ворота «соколят». Спочатку на 4-й хвилині відзначився Станіслав Моспан, а вже за кілька миттєвостей Клаудіньо розхитав Сохорука та пробив по воротах Шевченка – 2:0, і наставник «Сокола» Роман Ковальчик був змушений взяти тайм-аут, після якого ворота хмельницької команди захищав вже не Шевченко, а Бабенко. І, заглядаючи наперед, скажемо, що по ходу першого тайму Бабенко грав доволі впевнено, не тільки керуючи захистом своєї команди, а й подекуди виручаючи свою команду.

Взагалі після рахунку 2:0 «мельники» заграли більш спокійно та впевнено, контролюючи хід гри та подекуди даючи можливість своїм опонентам створювати свої атаки. Щоправда, були епізоди, коли і Савенку доводилося вступати у гру. Зокрема, на 7-й хвилині Хамдамов міг скористатись помилкою суперника та вийшов на побачення з Савенком, але голкіпер «Продексіму» залишив цю дуель за собою. Ще непоганий момент мав Абзалов, але йому не вистачило фарту. Тобто, моменти у «Сокола» були, але підопічні Романа Ковальчика не користались тим, що «Продексім» дозволяв грати своїм візаві. Якщо ж говорити про атакувальні спроби «мельників», то у вони були хороші та подекуди гострі, але, як ми згадували вище, Бабенко у цих моментах грав надійно та впевнено. І багато в чому саме його заслуга, що «Продексім» не зміг збільшити свою перевагу.

Незважаючи на те, що «Продексім» набрав три командні фоли протягом трьох стартових хвилин другого тайму, він все-таки продовжив контролювати гру та подекуди тиснув на ворота Бабенка. Зокрема, на 23-й хвилині два непоганих моменти мав Клаудіньо. Однак, в одному епізоді класно зіграв Бабенко, а у другому моменті бразильському легіонеру «Продексіму» забракло точності. У відповідь міг забивати Первєєв, проте його удар в останній момент заблокував Даніель Роза. Більше того – трохи згодом «соколята» намагались тиснути на своїх візаві завдяки високому пресингу, проте «Продексім» на це реагував контролем м’яча.

А на 27-й хвилині рахунок знову змінився на користь херсонців. Бессалов підхопив м’яч біля свого штрафного майданчику та протягнув його до чужих воріт і не став віддавати пас партнеру по команді, а пробив з-під Хамдамова – 3:0. Здавалося, що після цього гра трохи заспокоїться. Але по факту вийшло трохи інакше. Гравці «Сокола» розуміли, що їм вже нічого втрачати, тому вони почали трохи частіше йти до воріт Савенка, щоб забити бодай би «гол престижу», але зусилля подолян не втілювались у взяття воріт Савенка. Натомість, на 31-й хвилині Микитюк вийшов на дуже перспективну гольову позицію, але пробив вище воріт. Однак, «Сокіл» не зміг покарати чинних віцечемпіонів України за такий змарнований момент. Проте, у хмельниччан скоро з’явилась надія на «подарунок» у вигляді дабл-пенальті, коли їх опоненти привезли собі п’ятий фол. І тепер було цікаво подивитись на те, наскільки акуратно підопічні Андре Броканелло гратимуть у наступні хвилини.

Зрештою, підопічні Романа Ковальчика вирішили здобути якийсь позитивний для себе результат за рахунок гри з п’ятим польовим. Але практично одразу цей розіграш зайвого гравця у виконанні «соколят» перетворився у гол Білоцерківця у порожні ворота. По такій грі та за такого результату шанси на відновлення будь-якої інтриги були марними. Але залишалось лише одне питання: чи буде «гол престижу» у виконанні «малинових»? Відповідати на це питання гості намагались, використовуючи Бабенка у якості п’ятого польового. Був непоганий момент у Бабака, проте м’яч влучив у хрестовину воріт Савенка. Трохи пізніше нагода була у Токара, але м’яч після його удару полетів над воротами. Зрештою, після цього змарнованого моменту стало зрозуміло, що «розмочити» Савенка «соколятам» не вдасться. Так, в принципі, і сталося, і після цього вже ні в кого не виникало сумнівів у «сухій» перемозі «Продексіму».     

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький) – 4:0
Голи:
С. Моспан (4), Клаудіньо (5), Бессалов (27), Білоцерківець (36)

«Продексім»: Савенко – Корсун, Зварич, Бессалов, Білоцерківець – Микитюк, С. Моспан, Даніель Роза, Клаудіньо – Малишко, Королишин, Д. Сорокін, Маєвський
«Сокіл»: Шевченко (Бабенко, 5) – Хамдамов, Подлюк, Абзалов, Бабак – Токар, Гуцуляк, Данилюк, Сохорук – Первєєв, Боднар
Попередження: Малишко (27) – Абзалов (15), Первєєв (19), Токар (22), Гуцуляк (28)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.