У день гри Рівне святкувало день міста. На честь цього свята керівництво ФК «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) зробило вхід на матч проти столичного «ХІТа» безкоштовним, і спорткомплекс ДЮСШ-4 зібрав аншлаг. Тому, і не дивно, що підопічні Олександра Бондаря спробували з перших хвилин не тільки притиснути гравців «ХІТа» до власних воріт, а і забити. До того ж, треба відзначити, що тиск на ворота Лисенка на старті гри був можливий завдяки тому, що у стартовій четвірці рівнян грав Волянюк, який завдяки своєму вмінню продавити оборону створював проблеми киянам. Щоправда, у «ХІТа» було, кому відповідати. Зокрема, два хороших моменти створив Сірий. Але у першому епізоді ворота «Кардинала-Рівнестандарта» врятував Бакінський, а в іншому моменті Сірому бракувало влучності. Такі моменти підняли градус матчу, що потім вилилось у порушення правил та жовті картки вже на старті матчу. І саме одне з порушень правил призвело до першого взяття воріт у цьому матчі. Волянюк розіграв штрафний з Рибіцьким, і 17-річний вихованець рівненської ДЮСШ-4 відкрив рахунок у матчі, пробивши точно у вільний кут. На цьому Рибіцький не зупинився, і по ходу поєдинку він ще неодноразово створював проблеми «кабельникам». Окрім того, як було згадано вище, дуже активним був і Волянюк, який подекуди перевіряв готовність Лисенка до гри своїми ударами. Щоправда, було і таке, що удари Волянюка не летіли у ствір воріт «ХІТа». Однак, ще одну результативну дію «стовп» «Кардинала-Рівнестандарта» таки зробив, віддавши на 10-й передачі гольову передачу на Горпинича. Так рахунок став 2:0, і Олегові Лук’яненку потрібно було щось міняти у грі своєї команди. Тому, на майданчику почали з’являтись Ліфер та Школьний. Але не вони були головними героями «ХІТа» в першому таймі… Втім, потрібно почати з того, що на 14-й хвилині стався епізод, який так чи інакше, але вплинув на хід гри. Рівняни чомусь почали зміну на чужому м’ячі, і під час цієї зміни Кравчук необачно вийшов зайвим гравцем, за що отримав жовту картку. Але для Кравчука цей «гірчичник» виявився другим, тому він одразу отримав червону картку. На щастя для рівненської команди, їй не довелося грати дві хвилини у меншості. Вони захищались у повному складі, проте все одно це не врятувало їх від голу, який був забитий після вільного удару, призначеного саме після неправильної зміни Кравчука. До того ж, варто відзначити, що гол Педяша фактично був схожий на гол Рибіцького. Після цього «ХІТ» почав шукати ще одні ключі до воріт Бакінського, щоб спробувати зрівняти рахунок. І незадовго до перерви це таки вдалося зробити «кабельникам». І знову в центрі уваги опинився Педяш, який зміг «прошити» Бакінського. Щоправда, заради справедливості, зазначимо, що Бакінський був трохи закритий, що не дозволило йому належним чином зреагувати на удар. Тим не менш, на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

А друга 20-хвилинка практично одразу почалася з голу Школьного, завдяки якому «ХІТ» вийшов уперед. Такий «гол з роздягальні» явно не входив у плани господарів майданчику, які, варто віддати їм належне, швидко прийшли до тями та почали робити все для того, щоб якнайшвидше відігратися. У ці хвилини Олександр Бондар почав випускати на майданчик Малиновського. І ще один вихованець рівненського футзалу міг майже одразу забити у ворота Лисенка, проте не зміг влучити по м’ячу після прострілу на дальню стійку. Однак, варто зауважити, що у цьому епізоді Малиновського-старшого трохи дезорієнтував рикошет від Журби, після якого м’яч пішов на кутовий. Але вже наступний свій момент 9-й номер рівненської команди реалізував, зрівнявши рахунок у зустрічі. А вже за кілька миттєвостей «Кардинал-Рівнестандарт» вийшов уперед після того, як Кручок перехопив передачу на Педяша та залишив за спиною того ж таки Педяша та Лебедя і «розстріляв» Лисенка. А вже після екватора другого тайму Горпинич повернув рівнянам фору в два м’ячі – 5:3.

Після цього Олег Лук’яненко почав випускати Сірого у якості п’ятого польового гравця. І хоча грати залишалось близько дев’яти хвилин (тобто, трохи менше половини тайму), тренерський штаб «ХІТа» вирішив ризикнути. Цей ризик міг кілька разів принести свої плоди, коли гравці «ХІТа» виходили на ударні позиції. Однак, Бакінський у цих епізодах рятував свою команду. Рівняни, у свою чергу, намагались відповідати спробами влучити у порожні ворота, однак здебільшого вони вибивали м’яч у ту зону, де вже чатував на «круглого» Сірий, котрий встигав повертатися назад.   

І все-таки «ХІТ» зміг дотиснути своїх візаві, граючи у штучній більшості. За півтори хвилини до кінця поєдинку Сірому вдалося проштовхнути м’яч у ворота Бакінського. На цьому кияни не зупинились та продовжили тиск на ворота рівнян. І, зрештою, за десять секунд до фінальної сирени «ХІТ» зміг зробити рахунок 5:5. Це сталося після того, як Сірий зробив націлену передачу на «п’ятачок», а там Жук переправив м’яч у ворота рівненської команди. Фактично за десять секунд до кінця матчу «Кардинал-Рівнестандарт» втратив перемогу в стартовому матчі чемпіонату.

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – «ХІТ» (Київ) – 5:5
Голи:
Рибіцький (7), Горпинич (10, 31), Малиновський (28), Кручок (28) – Педяш (14, 19), Школьний (21), Сірий (39), Жук (40)

«Кардинал-Рівнестандарт»: Бакінський (Дяченко) – Скибчик, Волянюк, Горпинич, Фетько – Рибіцький, Басич, Кравчук, Кручок – Панкратій, Малиновський
«ХІТ»: Лисенко – Сірий, Жук, Журба, Лебідь – Чернявський, Боргун, Педяш, Літвінов – Школьний, Ліфер, Поночовний
Попередження: Кравчук (5), Басич (5) – Літвінов (6), Лисенко (24), Лебідь (33)
Вилучення: Кравчук (14 – повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Роман ЦУПРУК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.