Футзальний портал «5х5» відновлює свою традиційну рубрику «символічна збірна туру». І сьогодні ми представляємо Вашій увазі символічну збірну 1 туру PARIMATCH Екстра-ліги за версією нашого сайту.

Богдан БАБЕНКО («Сокіл»).

Вихованець команди «Футзал-Дніпро», який вже другий сезон грає у «Соколі», вже фактично на початку матчу з «Продексімом» був змушений поміняти Шевченка, який не зміг належним чином увійти у гру, пропустивши два м’ячі на самому старті поєдинку. Але вихід Бабенка подарував «соколятам» надію на те, що вони зможуть вивезти з Херсона пристойний результат, але для цього потрібно було забивати свої моменти. Що стосується гри Бабенка, то претензій до нього у Романа Ковальчика не повинно бути. Навіть за третій пропущений гол (про четвертий говорити не будемо, тому що Білоцерківець вразив порожні ворота). І є таке передчуття, що наступний матч «Сокола» Бабенко розпочне вже стартовим воротарем.

Дмитро РИБІЦЬКИЙ («Кардинал-Рівнестандарт»).

Мабуть, цього 17-річного гравця рівненської команди (а не 18-річного – Рибіцький 2004 року народження. – А. Т.) можна цілком справедливо назвати відкриттям туру. Він не тільки забив перший гол своєї команди у новому чемпіонаті, класно відкрившись під передачу Волянюка, а й приймав нестандартні рішення, створюючи проблеми суперникам. Тобто, проявляв ті ж самі якості, завдяки яким він був одним з провідних гравців рівненської ДЮСШ-4 на юнацькому рівні. Тепер же він демонструє свої чесноти у матчі PARIMATCH Екстра-ліги. І хочеться вірити, що це лише початок.

КЛАУДІНЬО («Продексім»).

Як ми і передбачали, фактично цей бразильський легіонер «мельників» є лідером своєї четвірки, яка наразі лише переформатовується після того, як пішли Скорий та Роніньо. І той факт, що два з чотирьох голів «Продексіму» в матчі з «Соколом» забила саме друга четвірка херсонців, де активно участь брав саме Клаудіньо, на рахунку якого ще й один з голів, яскраво свідчить про те, що наразі гра цього квартету будуватиметься саме через Клаудіньо, про що ми, до речі, також казали і у передсезонному представленні «мельників». І, вочевидь, наші прогнози наразі справджуються. А гол, до речі, Клаудіньо забив класний, до того ж, змусивши наставника «Сокола» Романа Ковальчика провести заміну на «посту № 1».  

Юрій КОГУТ («Енергія»).

Один з найбільш працелюбних гравців «Енергії» (а він по факту виконує великий обсяг роботи) став справжнім героєм поєдинку проти АФФК «Суми». Двічі саме його голи призводили до того, що «Енергія» за нічийного рахунку виходила вперед. А його другий гол взагалі став переможним для «енергетиків». Наразі Когут однозначно один з лідерів «Енергії», що він і довів.  

Михайло ВОЛЯНЮК («Кардинал-Рівнестандарт»).

У матчі проти «ХІТа» Волянюк став справжньою проблемою для «кабельників». Постійно тиснув на оборону киян, створював хороші нагоди для взяття воріт Лисенка, але не забив. Натомість, віддав дві гольові передачі, які, безумовно, варто занести йому до активу. А якщо згадати епізод з голом Малиновського, то саме удар Волянюка відбив Лисенко, після чого ММ-9 забив свій гол. Тобто, можна сказати, що гольову ситуацію для свого молодшого одноклубника теж створив саме Волянюк. Тому, вважаємо, що місце у нашій символічній збірній він заслужив.

Тренер: Максим ПАВЛЕНКО («Ураган»). 

Звісно, без чинних чемпіонів України обійтись не можна. До числа топ-п’ятірки найкращих гравців туру за версією футзального порталу «5х5» жоден з гравців «Урагану» не потрапив, але якщо проаналізувати, чому так сталося, то напрошується наступний висновок. По-перше – «Viva Cup» дозволив «Урагану» грати у свою гру, хоча подекуди гравці харківської команди турбували Колтка. По-друге – сама команда зіграла дуже рівно, як одне ціле, і навіть вихід номінальної третьої четвірки не зіпсував структуру гри. А все це сталося завдяки напрацюванням тренера команди – Максима Павленка, який, на нашу думку, і зробив акцент саме на рівну командну гру. І вона принесла результат у матчі з «Viva Cup», а Максимові Михайловичу – право очолити символічну збірну першого туру PARIMATCH Екстра-ліги за версією футзального порталу «5х5».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон), МФК «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне), АФФК «Суми» (Суми), НФК «Ураган» (Івано-Франківськ).

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.