Теоретично «Ураган», як господар майданчику, мав би з перших хвилин диктувати свої умови гри. Принаймні, ми до такої гри «драконів» давно звикли, і тому іншого перебігу подій чекати не доводилось. До того ж, після виїзної нічиєї з «Соколом» підопічні Максима Павленка явно хотіли виправитися перед власними вболівальниками. У той же час «ХІТ» мав деяку психологічну перевагу над «Ураганом» після того, як підопічні Олега Лук’яненка вдома у чудовому стилі здолали «Продексім». І подальший перебіг подій (принаймні, у першому таймі) доводив, що «ХІТ» за тиждень зміг зберегти той настрій, який був у грі з «мельниками».

Щоправда, варто сказати, що на 4-й хвилині мав забивати саме «Ураган», проте Михайлові Грицині не вдалося відкрити рахунок. Відповідь прийшла майже миттєво – на 6-й хвилині м’яч влетів у ворота «драконів». Це сталося після розіграшу кутового гравцями «ХІТа». Як не намагався Фаренюк зіграти до кінця з Лебедем, але 10-й номер «Урагану» таки дозволив пробити по воротах своєму колишньому одноклубнику, і Колток був змушений діставати м’яч з сітки власних воріт. Тут потрібно сказати, що у цьому епізоді класну передачу від кутової позначки віддав Журба, який у підсумку і став асистентом у цьому епізоді.

На цьому «ХІТ» не зупинився, і перша четвірка столичної команди продовжила шукати щастя біля воріт Колтка. Більше того – стартовий квартет «кабельників» міг цілком реально збільшити перевагу гостей, і рахунок міг би бути 0:3 вже до перерви. Але «Урагану» відверто щастило, особливо тоді, коли на допомогу Колтку приходив каркас воріт. Протягом першого тайму кияни двічі влучали у стійку воріт «Урагану». І навіть взятий Максимом Павленком тайм-аут не допомагав «Урагану» – «ХІТ» практично повністю контролював хід гри.

Щоправда, при цьому «дракони» все-таки намагались чимось відповідати. Однак, протягом першого тайму голкіпер «ХІТа» Максим Лисенко грав надійно та впевнено, що зменшувало шанси на гол від івано-франківської команди. Тим не менш, після середини першого тайму, а якщо бути точним, то десь після 15-ї хвилини, «Ураган» почав вирівнювати гру і, відповідно, став більш цілеспрямовано йти саме в атаку. Однак, забити у першій 20-хвилинці підопічним Максима Павленка не судилося.

«Дракони» почали більш активно другу половину зустрічі. Вони намагалися забити у ворота «ХІТа» «гол з роздягальні» за рахунок стартового штурму. Проте, «ХІТ» зміг вистояти. А на 25-й хвилині «ХІТ» ще й подвоїв свою перевагу в рахунку. Новачок киян Микола Кибіш, який вийшов на свою першу зміну в цьому поєдинку, зміг опинитися у потрібному місці та в потрібний час і переправив м’яч у ворота Колтка. Так рахунок став 2:0 на користь «ХІТа», а от для «Урагану» становище ставало критичним. Тому, тепер уся інтрига полягала в тому, чи зможуть «дракони» бодай би якимось чином відігратися.   

Градус інтриги став вищим після того, як на 27-й хвилині забив «Ураган». Гравці «ХІТа» під час розіграшу кутового біля своїх воріт забули про Радевича, який був ніким не прикритий. І Радевич скористався можливістю скоротити рахунок до мінімуму. До речі, варто зауважити, що на той момент ворота «ХІТа» вже захищав Сіріцький, який замінив Лисенка, котрий отримав ушкодження. Але навряд чи його можна звинувачувати у цьому пропущеному м’ячі. Але при цьому ушкодженння Лисенка виявилось не таким серйозним, і згодом він повернувся у гру, щоправда, ненадовго. Вочевидь, тренерський штаб «кабельників» вирішив не ризикувати здоров’ям голкіпера, який наразі є основним, враховуючи те, що поки що своїй команді не може допомогти Сухов.

Відчувши, що гру ще можна врятувати, «Ураган» знову пішов уперед. В принципі, він не збавляв обертів, але у деяких епізодах фарт був не на боці господарів майданчику. Тим не менш, після екватору другого тайму «драконам» таки вдалося зрівняти рахунок. Фаренюк скористався помилкою суперників та «прощив» Сіріцького. Фактично Фаренюк виправився за свою помилку, коли дав у першому таймі забити Лебедю. Такими темпами «Ураган» цілком реально міг і вирвати перемогу, проте прикарпатській команді не щастило з реалізацією своїх моментів. У кількох моментах «ХІТ» від пропущеного голу рятував Сіріцький. Особливо варто згадати момент, коли Радевич вийшов на побачення з воротарем «ХІТа», проте вихованець шосткінського футзалу цього разу залишив цей ближній бій за собою, так само як і залишив він за собою наступний епізод з добиванням.

При цьому, не можна сказати, що у «ХІТа» після другого пропущеного голу не було своїх моментів. Вони були і у Жука, і у Сірого, і у того ж таки Журби, але у багатьох епізодах ворота «Урагану» рятував колток. Також варто сказати, що десь відчувалась відсутність Боргуна у другій четвірці – 7-й номер «кабельників» отримав ушкодження та не дограв матч до кінця. Так, замість нього вийшов Педяш. Так, він загострював ситуацію біля «ураганівських» воріт, але це не призводило до змін у рахунку. Тому, фактично поєдинок більше нагадував шахову партію на футзальному паркеті.  

За 37 секунд до кінця зустрічі наставник «ХІТа» Олег Лук’яненко взяв тайм-аут, після якого Сірий вийшов п’ятим польовим. Кияни намагались розіграти зайвого гравця до кінця ігрового часу, але Сірий поспішив з завершальним ударом, і у «драконів» ще залишалося чотири секунди. Максим Павленко одразу взяв свою «хвилину», проте його підопічні не змогли вирвати перемогу на останніх секундах зустрічі. Таким чином, фінальна сирена зафіксувала нічию – 2:2. Навряд чи обидві команди задоволені цим результатом. Більше того – є відчуття, що ця гра залишила більше питань, ніж відповідей. Особливо це стосується «Урагану», на матчі якого ми зараз дивимося крізь призму майбутніх поєдинків Ліги чемпіонів.   

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 2:2
Голи:
Радевич (27), Фаренюк (32) – Лебідь (6), Кібиш (25)

«Ураган»: Колток – Мик. Грицина, Кордоба, Радевич, Фаренюк – Мих. Грицина, Коваль, Швед, Абакшин – Шеремета
«ХІТ»: М. Лисенко (Сіріцький, 27) – Лебідь, Жук, Журба, Сірий – Літвінов, Школьний, Боргун, Чернявський – Педяш, Кібиш
Попередження: Кордоба (38) – Сірий (18), Лебідь (39)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.