Нарешті ми дійшли до останнього учасника PARIMATCH Екстра-ліги – команди «ДЕ Трейдинг» з Миколаївки. Ця команда стартувала останньою у новому сезоні, і так сталося, що ми її останньою і представляємо.

Загальна картина. Склад команди з Миколаївки у літнє міжсезоння оновився практично на 70 %. Навіть якщо порівняти нинішній «ДЕ Трейдинг» з тією командою, яка починала минулий сезон, то зміни більш ніж вражаючі. Зокрема, пішли Максим Почебут, Павло Чабанов, Євген Юнаков, Анатолій Доманський, Андрій Теряєв, Владислав Ященко, Валерій Грицовець, Дмитро Шеховцов, Андрій Чуднов. Також можна згадати про Дукова та бразильця Абнера, але давайте все-таки казати відверто: ці два гравці, якщо чесно, погоди у команді не робили. Хтось пішов по ходу минулого сезону, а хтось – після його закінчення.

Натомість, зараз тренерський штаб «трейдерів» робить ставку на молодь. Тому, в основному складі «ДЕ Трейдинга» з’явились такі гравці, як Даниїл Мозговий, Марко Щербак, Артем Аніскін, Антон Вацюк та Олександр Кравець. Більшість з цих гравців ніколи раніше не грала у PARIMATCH Екстра-лізі. Щоправда, Кравець встиг пограти у Литві, де захищав ворота «Жальгіріса». Решта гравців – це молоді виконавці, які ще нещодавно грали за «ДЕ Трейдинг – 2». Тому, для них цей сезон в еліті українського футзалу – перший. Тут варто зазначити, що більшість ці молоді футзалісти – переважно з Донецької та Луганської областей, що теж має важливе значення, тому що «ДЕ Трейдинг» базується у Донецькій області, а домашні матчі проводить на Луганщині. Але також варто сказати, що і досвідчені футзалісти теж поповнили склад «енергетиків». Зокрема, це Віталій Дзюба, Микита Шпигар, Віталій Катеринін (він, щоправда, не такий досвідчений, як двоє згаданих перед ним гравець, але все-таки вже заявив про себе у PARIMATCH Екстра-лізі, граючи за АФФК «Суми». – А. Т.). Окрім того, повернувся у «ДЕ Трейдинг» Олександр Іванов, який грав у структурі цієї команди, коли вона базувалась у Краматорську та називалась «Авангард». І, щоб завершити повністю картину по складу «ДЕ Трейдинга», зазначимо, що у команді залишились Павло Скубченко, Іван Гурко, Владислав Воронцов, Олег Виставной, Юрій Сагайдачний та Дмитро Калуков. Тобто, фактично зараз у Олександра Хурсова сплав досвіду та молодості. Безумовно, Олександр Олегович даватиме більше ігрового часу тим гравцям, які вже мають більш-менш серйозний досвід виступів у PARIMATCH Екстра-лізі. Однак, і молоді виконавці – ми в цьому впевнені – свій час будуть отримувати.

Але все-таки наразі можна сказати, що за іменами нинішній склад «ДЕ Трейдинга» точно поступається минулорічному. Можливо, якби цей склад вдалося зберегти зараз, до початку нового сезону, то можна було би казати, що перед нами збалансована команда з досвідченими та майстерними гравцями. Зараз же ми можемо сказати, що у «енергетиків» йде тотальна перебудова. Поки що результати цієї перебудови, якщо дивитись на підсумки виступів донбаської команди на Кубку Водяна та у першому поєдинку сезону проти АФФК «Суми», навряд чи можна назвати обнадійливими. Все-таки, навіть таким омолодженим та зміненим на 70 % складом «ДЕ Трейдинг» точно не мав права посідати останнє місце, поступившись молдавському «Clic Media». Хоча, можливо, ми надто багато хочемо від оновленої команди? На це питання може відповісти лише сам «ДЕ Трейдинг» по ходу цього сезону.   

Прогноз на сезон. При всьому тому, що команда з Донеччини підсилилась деякими відомими виконавцями, та наразі є сумніви у тому, що «ДЕ Трейдинг» зможе потрапити до топ-вісімки, яка надалі боротиметься за чемпіонський титул вже у плей-оф. Тому що поки ті новачки, які ще не мають досвіду виступів у PARIMATCH Екстра-лізі, адаптуються до нового для себе рівня та суперників, пройде час, якого у підопічних Олександра Хурсова насправді немає. Звичайно, можна сподіватися на те, що досвідчені футзалісти зможуть затягнути «трейдерів» у плей-оф. Однак, головне, щоб у цих досвідчених гравців була підтримка з боку молоді, яка має бути надто мотивованою, щоб не тільки показати себе на такому рівні, а і закріпитися там. Поки що автор цього матеріалу не бачить «ДЕ Трейдинг» у плей-оф. Але якщо донбаський колектив витратить цей сезон не на гонитву за плей-оф, а на побудову команди на перспективу, то, можливо, вже у наступному сезоні Калуков та компанія зможуть поборотися за плей-оф. Але тут ще потрібно додати один аспект: це буде можливо за умови, якщо не буде нової чистки у команді та оновлення його на 70 %. Принаймні, у «енергетиків» є приклад «Сокола», який у цьому сезоні не став надто сильно оновлювати склад, а навпаки – зберіг свій кістяк, за рахунок чого «соколята» цілком реально можуть поборотися за плей-оф. Так що, «трейдерам» є, до чого прагнути. Але, знову ж таки, поки «ДЕ Трейдинг» виглядає такою командою, яка в підсумку не зможе забігти на підніжку потягу, котрий піде у плей-оф.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Неллі КАЛІНІНА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.