Враховуючи те, що і казахстанці, і венесуельці достроково вийшли до 1/8 фіналу, то з турнірної точки зору очний матч нічого не вирішував. Хіба що інтрига полягало в тому, хто посяде підсумкове перше місце у групі «А». І теоретично збірна Венесуели, яка вже і так наробила галасу на цьому турнірі, могла би обіграти Казахстан та завершити груповий етап на першому місці. Однак, судячи з того, який стартовий склад випустив тренерський штаб венесуельської збірної, він вирішив не ризикувати. Зокрема, сталася зміна голкіпера – Вільялобоса поміняв Руеда. Окрім того, знайшлося місце у стартовому квартеті для Гутьєрреса, який вийшлв замість Франсії. Що стосується збірної Казахстану, то там у порівнянні з матчем проти Литви сталася одна зміна: замість Оразова та Турсагулова у стартовій четвірці вийшли Нургожин та Кнауб. Тобто, якщо проаналізувати стартові склади збірної Казахстану в матчах групового раунду, то непохитними залишались місця Тайнана та Дугласа та воротарська позиція Ігіти. Хоча у такому матчі Кака міг би дати відпочинок своїм лідерам та надати більше ігрового часу Токаєву, Валіулліну, Магіярову та Карагулову. І це ми не кажемо про те, що бразильський наставник збірної Казахстану міг би віддати ворота на відкуп Атантаєву. Втім, це лише наші думки та припущення.

А Кака, мабуть, виявився правий, що не дав відпочинку своїм лідерам. Принаймні, це зайвий раз підтвердив Дуглас, який на 5-й хвилині зміг організувати випад на ворота Руеди та завершив його точним ударом. Однак, продовження від казахстанської збірної не було. Навіть більше – венесуельці швидко «проковтнули» пропущений гол та почали грати більш азартно на чужій половині майданчику. І це призводило до того, що Ігіта своїми «сейвами» був змушений кілька разів виручати свою команду. Взагалі треба сказати, що казахстанці самі грали, і давали це робити своїм опонентам. Від того гра була більш цікавою. І, відповідно, були можливості показати себе не тільки у Ігіти, а і у Руеди, який не давав казахстанцям подвоїти рахунок. Проте, складалося враження, що для збірної Казахстану ця гра все-таки не має важливого значення, і ця команда вже подумки у плей-оф. Хоча якби збірна Венесуели забила у першому таймі, то, можливо, і Казахстан заграв би інакше. Щоправда, були деякі моменти, які могли би вплинути на долю поєдинку. Мова йде про епізод, коли Тайнан грубо зіграв у боротьбі з опонентом, проте не отримав за це навіть жовтої картки (арбітри навіть не зафіксували фол). Хоча по факту там порушення правил було, а знаючи манеру гри Тайнана, то цей епізод тягнув на картку. Однак, це був єдиний епізод, який трохи псував картину всього матчу.

Якщо повернутися саме до поєдинку, то незважаючи на те, що збірна Казахстану вела в рахунку лише 1:0, вона намагалась грати більше за рахунком. Проте, венесуельські футзалісти все-таки не втрачали надії вразити ворота Ігіти, але голкіпер збірної Казахстану грав надійно. Більше того – у другому таймі візуально венесуельці грали більш гостро і, відповідно, більше моментів створювали. Але Ігіта продовжував творити дива у «рамці», зберігаючи для своєї команди мінімальну перевагу.

Венесуельці були настільки наполегливими у своєму бажанні забити бодай би один гол у ворота збірної Казахстану та не програти їй, що під кінець матчу вони пішли на ворота Ігіти з п’ятим. І вже на останніх секундах поєдинку Відалю таки вдалося зробити рахунок нічийним, і саме такий результат був зафіксований на табло «Сіменс Арени». Щоправда, навіть такий результат все-таки дозволив Казахстану фінішувати на перший сходинці за рахунок додаткових показників. А збірна Венесуели, відповідно, офіційно фінішувала другою у групі «А».   

Венесуела – Казахстан – 1:1
Голи:
Відаль (40) – Дуглас (5)

Венесуела: Руеда (Вільялобос, 21) – Санс, Гутьєррес, Відаль, Морільйо – Віамонте, Франсіа, Суарес, Кабаркас – Венто, А. Теран
Казахстан: Ігіта – Тайнан, Нургожин, Кнауб, Дуглас – Акбаликов, Оразов, Турсагулов  Єссенаманов –
Попередження: Єссенаманов (30)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФІФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.