Для обох команд цей поєдинок вже фактично нічого не вирішував. При всій повазі до збірної Панами, навряд чи вона могла розраховувати на перемогу над п’ятиразовими чемпіонами світу. Хоча теоретичні шанси на вихід з групи панамці ще зберігали, як і надію на те, що «пентакампеони» трохи «допоможуть». Але самі бразильці хоча і були вже не так мотивовані, не хотіли втрачати очки в останньому для себе матчі групового турніру. Щоправда, варто зазначити, що у цій грі Маркіньос Шав’єр не давав багато часу Феррао, вочевидь, даючи йому відпочити перед матчами плей-оф. У той же час його партнери по стартовій четвірці зіграли на майданчику трохи більше, але при цьому вони іноді виходили в інших поєднаннях. Відповідно, більше ігрової практики отримали гравці номінальної третьої четвірки. Але тут одразу можна сказати, що у збірній Бразилії насправді немає різниці, яка четвірка грає – там класних гравців вистачає на п’ять, а то і на десять четвірок. Але на «мундіаль», звісно, їдуть не всі.

Втім, ми трохи відволіклись. Панамці, мабуть, розуміли, що для них ця гра фактично буде останньою на ЧС-2021, тому вони намагались грати так, щоб відповідальність за результат на них не тиснула. І це гравцям збірної Панами таки вдавалося. Принаймні, у першому таймі їм вдавалося дивувати суперників своїми фінтами та непередбачуваними атаками, а також… втраченими гольовими нагодами. Так, панамці як мінімум двічі були зобов’язані відкривати рахунок. Зокрема, це могли забити Херст та Мілорд, але Гітта врятував свою команду від голу в цих епізодах. Натомість, бразильці свій момент реалізували на 15-й хвилині – відзначився Вінінсіус Роша. А трохи згодом Гадейя скористався передачею Гітти, який ще у першому таймі став підключатись до атак своєї команди, та пробив по воротах Пеньясоли – 2:0.

Вочевидь, панамці трохи знітились через ці два пропущених м’ячі в ендшпілі першого тайму, тому що у другій половині матчу вони вже були не такими активними і, відповідно, у Гітти було трохи менше роботи. А коли Леозіньо зробив рахунок 3:0 на користь «селесао», то практично все в цьому матчі стало зрозуміло. Панамці, щоправда, змогли відквитати один м’яч завдяки удару Макензі, який застав Гітту зненацька. Проте, це був лише невеличкий сплеск від збірної Панами. Решту ігрового часу бразильці контролювали гру та перебіг подій на майданчику, а голи Артура та Піто наприкінці гри лише підкреслили це, що і призвело до підсумкових 5:1 на користь підопічних Маркіньоса Шав’єра.     

Бразилія – Панама – 5:1
Голи:
Вінісіус Роша (15), Гадейя (18), Леозіньо (29), Артур (40), Піто (40) – Макензі (32)

Бразилія: Гітта – Дієго, Родріго, Гадейя, Феррао – Дієгіньо, Леозіньо, Піто, Марлон – Вінісіус Роша, Леандро Ліно, Артур, Ле
Панама: Пеньясола – Херст, Макензі, Гудрідж, Мілорд – Рівас, А. Ортіс, Кастрельйон, Кампос – Гарсія, Де Леон, Ледесма, Дель Росаріо
Попередження: Леандро Ліно (16)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФІФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.