В останній ігровий день групового раунду збірні Японії та Парагваю виборювали в очній зустрічі друге місце у групі «Е». Тому, протистояння між цими командами обіцяло бути цікавим і навіть запеклим. І вже на 3-й хвилині японці зробили перший серйозний хід у цій грі, змусивши Хіменеса капітулювати. А до взяття воріт призвів удар Олівейри та рикошет від Шиміцу, на якого, власне кажучи, і був записаний цей гол (щоправда, тут був цікавий момент: у трансляції цього поєдинку в титрах автором голу значився Олівейра, а на офіційному сайті ФІФА – Шиміцу. – А. Т.). Звісно, такий швидкий гол мав би бути на руку японцям, які могли би одразу розвинути свою перевагу. Однак, по факту все сталося не за планами азійської команди, яка вже за кілька хвилин сама мусила починати гру з центра майданчику. А все через те, що Мареко скористався класною розрізною передачею від Хуана Саласа та переправив м’яч у ворота Піреса.

До речі, про воротарську лінію збірної Японії треба сказати окремо. Перед стартом чемпіонату світу основним голкіпером японської збірної вважався Секігучі. Проте, після першого поєдинку групового етапу, точніше – після поєдинку з Анголою, де Секігучі відіграв не зовсім упевнено, він поступився місцем у воротах Піресу. Цей воротар, щоправда, теж мав помилки, але здебільшого діяв більш впевнено, що може свідчити про те, що конкуренцію у Секігучі він наразі виграв. І звітний поєдинок проти збірної Парагваю це зайвий раз довів, тому що по ходу гри Пірес неодноразово ставав героєм епізодів. Але був у грі збірної Японії і негативний момент. Зокрема, він пов’язаний з грою Олівейри. Так, він яскраво зіграв з Анголою, проте у грі з Парагваєм Олівейра виглядав трохи мляво. Так, він брав активну участь у результативній атаці своєї команди, але цього було замало. Хоча варто віддати належна японцям у тому плані, що вони все-таки робили все для того, щоб вийти вперед ще до перерви. Але змусити Хіменеса капітулювати вдруге їм не вдалося.

Більш активним у збірної Японії був другий тайм. Зокрема, там були дві хороші нагоди у Хенмі, але в одному епізоді він пробиі повз ворота Хіменеса, а у другому моменті вже воротар збірної Парагваю показав свою майстерність. І це був далеко не перший епізод, коли Хіменесу доводилося вступати у гру.  Проте, були й епізоди, коли фарт був на боці «гуарані», як це було тоді, коли Като міг забивати з близької відстані, але не влучив у «рамку». А якби забив Като, то ще невідомо, як би пішла гра надалі. За цей промах парагвайці покарали своїх візаві на 33-й хвилині, коли брати Саласи організували контратаку на ворота Піреса, і Хуан Салас вивів збірну Парагваю вперед. Тепер вже японцям потрібно було думати про швидкий «камбек», адже часу насправді залишалось мало. Хороший момент мав Шиміцу, проте Хіменес завадиі «дев’ятці» збірної Японії оформити дубль. Потім страж воріт парагвайської збірної ще кілька разів вступив у гру в найвідповідальніші моменти. І багато в чому саме завдяки його грі парагвайці не тільки здобули перемогу в цьому матчі, а й оформили перепустку до плей-оф з другого місця. Японці же фінішували третіми.     

Японія – Парагвай – 1:2
Голи:
Шиміцу (3) – Мареко (7), Х. Салас (33)

Японія: Пірес – Шиміцу, Хенмі, Нішітані, Олівейра – Ш. Хоші, Мурота, Р. Хоші, Морімура – Като, Мінамото
Парагвай: Г. Хіменес – Мареко, А. Салас, Х. Салас, Баес – Педросо, Рехала, Паскоттіні, Ф. Мартінес – Еспіноза, У. Мартінес
Попередження: Хенмі (25) – А. Салас (10)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФІФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.