Якщо говорити на чистоту, то навряд чи у збірної Анголи були якісь шанси на перемогу в матчі зі збірної Іспанії – настільки різні за класом ці команди. Однак, з іншого боку – для команди з Анголи, яка є дебютантом чемпіонату світу, вже сама по собі гра проти дворазових чемпіонів світу та семиразових чемпіонів Європи була для підопічних Руя Сампайо дуже серйозним досвідом.

Щоправда, розпочався цей досвід з пропущеного вже на 4-й хвилині матчу голу від Адольфо. І це ніби був натяк на те, що «Червона фурія» навіть у матчі, який для неї не має турнірного значення, не збирається дарувати комусь очки. А це означало, що на збірну Анголи чекав урок футзалу від підопічних Федеріко Відаля.

Насправді так і сталося. Іспанці грали грамотно та виважено, не розпилюючи свої сили на дрібниці. Проте, свої моменти біля воріт Гаміто вони все-таки продовжували створювати. І лише ближче до перерви ангольці почали показувати, що вони ці уроки футзалу від іспанських візаві засвоювали дуже швидко, що на практиці втілювалося у спроби ангольської команди забити у ворота Хуанхо, який у цьому поєдинку замінив на «посту № 1» Хесуса Ерреро (забігаючи наперед, скажемо, що Федеріко Відаль дав пограти обом своїм воротарям, заявленим на цей матч – і Хуанхо, і Дідаку, що зайвий раз підтвердило, що основним воротарем у «селесьон» на ЧС-2021 є Хесус Ерреро. – А. Т.). Проте, «сухим» Хуанхо все-таки не залишися. На 19-й хвилині Маноселе гарною передачею знайшов Гугу, а той пробив поміж ніж Хуанхо та зрівняв рахунок. Але останнє слово в першому таймі було за іспанцями. Адрі шикарною передачею після виконання ауту знайшов на дальній стійці воріт збірної Анголи Ортіса, і капітан піренейців забив свій гол у ворота Гаміто. Щоправда, спочатку в динаміці здалося, що м’яч у ворота переправив не Ортіс, а Рауль Гомес, який стояв біля фактично спорожнілих воріт збірної Анголи та за рахунок більш вірної позиції мав перевагу перед суперником у боротьбі за м’яч і, відповідно, в разі чого мав переправити м’яч у ворота. Тим не менш, повтор показав, що дотику до м’яча від Рауля Гомеса не було, тому це був чистий гол Ортіса.

Якщо говорити про другий тайм, то він проходив у більш спокійній обстановці, ніж останні хвилини першої 20-хвилинки. А остаточно гра заспокоїлась, коли ще до середини другого тайму Адольфо протягом двох хвилин забив ще два м’ячі у ворота збірної Анголи, які, до речі, тоді вже захищав не Гаміто, а Неблу (і саме він, до речі, пропустив гол від Ортіса наприкінці першого тайму. – А. Т.). Після цього обидві команди вже догравали поєдинок, у якому вже все було зрозуміло. Так, ангольці ще кілька разів намагались перевірити Хуанхо, а потім Дідака на предмет готовності до гри, але це були лише спроби, а не справжні гольові моменти. Тому, після фінальної сирени збірна Анголи, отримавши урок футзалу від іспанців, офіційно попрощалася з чемпіонатом світк з футзалу у Литві. .  

Іспанія – Ангола – 4:1
Голи:
Адольфо (4, 25, 27), Ортіс (20) – Гуга (19)

Іспанія: Хуанко (Дідак, 30) – Толра, Борха, Рауль Кампос, Адольфо – Мельядо, Адрі, Бебе, Серхіо Гонсалес – Ортіс, Чіно, Рауль Гомес, Райя
Ангола: Гаміто (Неблу, 15; Манассе, 35) – Маноселе, Калуанда, Осна, Гуга – Бранкіньо, Тоні, Лео, Кота – Прадо, Жо
Попередження: Бранкіньо (25)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФІФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.