Після того, як «Ураган» ледь вирвав перемогу в матчі з «ДЕ Трейдингом», до гри «драконів» були деякі питання. І поєдинок у Сумах мав би дати на них відповіді. Проте, підопічним Максима Павленка потрібно було враховувати той факт, що сумчани на початку цього сезону непогано грають вдома, що показав поєдинок проти «Енергії». Тому, чемпіонам України потрібно було краще підготуватися до спротиву з боку північних слобожанців.

Зазначимо, що на звітну гру івано-франківську команду в якості капітана вивів не Роман Колток, а Микола Грицина. Вочевидь, це пов’язано з тим, що днями у Грицини-старшого народився син, і наставник «ураганівців» Максим Павленко вирішив таким чином підтримати свого підопічного.

Обидві команди на початку гри обмінялись моментами. Зокрема, у сумчан міг забивати Кефа, для якого матчі проти рідного клубу завжди були, є і, мабуть, будуть принциповими. А у «драконів» міг забивати Абакшин. Така в обох команд була розвідка боєм на початку гри. А вже потім «Ураган» поступово почав більше «пристрілюватись» до воріт Сітнера, і воротар «Сум» подекуди був змушений вступати у гру. І по такій грі, відповідно, «Суми» могли розраховувати на контратаки. Проте, найголовніше було в тому, що «Ураган» насправді дозволяв грати своїм візаві. Інша справа, що самі сумчани не завжди цим користувалися. А от по грі «драконів» відчувалося, що вони у будь-який момент могли додати у грі, тому підопічні Максима Павленка намагались не форсувати подій, але при цьому вони контролювали хід гри. Щоправда, на рахунку це не відображалось, а сама гра, незважаючи на те, що вона була трохи більше під контролем «Урагану», насправді не була такою жвавою, як хотілося б. Тому, залишалося сподіватися на те, що гол у будь-які ворота суттєво пожвавить гру. Але голу довелося чекати аж до кінця першого тайму. Саме тоді і забив «Ураган». За десять секунд до перерви «дракони» розіграли кутовий, м’яч дійшов до Фаренюка, який пробив над Сітнером – 0:1.

Звичайно, такий «гол у роздягальню» психологічно трохи вдарив по амбіціях «Сум», які у першому таймі виглядали непогано. Проте, той факт, що вони непогано виглядали, не був підкріплений голом у ворота «Урагану». А якщо говорити про другий тайм, то підопічні Ярослава Пєсоцького могли забивати на його початку, проте Зеленкевичу трохи не вистачило для того, щоб замкнути простріл зліва та зрівняти рахунок. Цей момент мав би бути сигналом для «Урагану», проте підопічні Максима Павленка намагались грати так, ніби нічого не трапилось. Так, вони подекуди більше володіли м’ячем, іноді створювали моменти біля воріт Сітнера, проте рахунок вони не збільшували. Більше того – сама гра більше нагадувала нічийну. Але по факту на табло Палацу студентського спорту СумДУ досі був рахунок 1:0, і гра тривала у такому ж темпі, в якому була у першому таймі. І складалося враження, що такий темп вигідний «Урагану», який наче економив сили.

Але на 36-й хвилині «Суми» змогли забити гол у ворота після того, як Зеленкевич прострілив з лівого флангу, і Кефа, який, власне кажучи, розпочав цю атаку, завершив її голом у ворота Колтка. Саме цей епізод і пожвавив гру, причому пожвавився саме «Ураган», для якого втрата очок у Сумах не входила у плани на гру. І вже за кілька миттєвостей міг забивати Абакшин, проте йому не вдалося це зробити. Тим не менш, саме Абакшин став учасником того епізоду, який фактично вирішив долю зустрічі, оскільки саме проти Абакшина сфолив Ігумнов, до того ж, зробивши це у власному штрафному майданчику. Арбітри призначили пенальті, хоча сумчани намагались довести рефері, що в тому епізоді була відмашка від Абакшина. Однак, вона вже сталася по факту після того, як Ігумнов порушив правила проти «стовпа» «Урагану». Як би там не було, але під цей пенальті у воротах «Сум» з’явився Петухов, проте з ударом Грицини-старшого він не впорався. Практично одразу сумчани пішли вп’ятьох, але забити у ворота Колтка, який у важливий момент зіграв надійно, гравцям АФФК «Суми» не вдалося. І завдяки цьому «Ураган» не тільки відзахищався, а і повіз перемогу з Сум та продовжив очолювати турнірну таблицю PARIMATCH Екстра-ліги.   

АФФК «Суми» (Суми) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:2
Голи:
Кефа (36) – Фаренюк (20), Мик. Грицина (38 – з 6-метрового)

АФФК «Суми»: Сітнер, Петухов – Ессаргіні, Зеленкевич, Зеленський, Сметаненко – Кефа, Ігумнов, Волков, Гурєєв – Нагорний,
«Ураган»: Колток – Масевич, Мик. Грицина, Радевич, Фаренюк – Шеремета, Коваль, Швед, Абакшин  
Попередження: Ессаргіні (28), Ігумнов (38) – Масевич (20)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: АФФК «Суми» (Суми)  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.