На матч проти хмельницького «Сокола» наставник АФФК «Суми» Ярослав Пєсоцький вирішив зробити деякі зміни у складі. По-перше – місце у воротах зі стартових хвилин вперше у цьому сезоні зайняв Петухов. По-друге – тренер сумчан вирішив випустити зі старту фактично ту четвірку, яка у минулих поєдинках була номінально другою. Тому, у «старті» вийшли Гурєєв, Нагорний та Волков, а компанію їм склав Сметаненеко, який у цьому сезоні є стартовим «стовпом» «Сум». Таким чином, на майданчику у сумської команди була чеивірка, складена з гравців приблизно одного віку, чого раніше не було. І по-третє – на цей поєдинок північних слобожанців у якості капітана вивів Гурєєв, що, якщо чесно, стало певною несподіванкою. Що стосується «Сокола», то цій команді знову не могли допомогти її лідери – Подлюк та Хамдамов. І це, безумовно, важкі втрати для «соколят». Скільки значать для подолян ці два гравці, показав матч з «ДЕ Трейдингом».

Сам же поєдинок розпочався доволі жваво – перш за все, завдяки активності сумчан, які, вочевидь, робили ставку на швидкий гол. Однак, незважаючи на зусилля Нагорного та Сметаненка, господарям майданчику не вдалося змусити Бабенка капітулювати вже на початку гри. Однак, при цьому підопічні Ярослава Пєсоцького продовжили контролювати хід матчу, граючи першим номером. У «Сокола» ж багато атак будувалося через Первєєва, який був одним з найбільш активних у складі своєї команди. Щоправда, його активності по факту було замало, і, відповідно, моментів біля воріт Петухова було не так багато. Чого не сказати про сумчан, які продовжували активно шукати слабкі місця у захисті «Сокола». Хороший момент мав Кефа, проте він схибив з перспективної позиції. А ось на 11-й хвилині м’яч таки влетів у ворота Бабенка. Це сталося після сольного рейду Нагорного, який і завершився голом. До цього, в принципі, все йшло, і взяття воріт «Сокола» було питанням часу. Після цього сумчани намагались подвоїти свою перевагу в рахунку, проте завершальна стадія атак господарям майданчика не вдавалася, хоча самі атаки були непоганими. Натомість, під кінець першого тайму вже «соколята» могли забити. Однак, з ударом Первєєва впорався Петухов, а інший удар від підопічних Романа Ковальчика прийшовся у поперечину.

На старті другого тайму гравці «Сокола» цілком реально могли забити «гол з роздягальні», проте Петухов зіграв надійно. У відповідь міг забити Сметаненко, але в останній момент йому не вдалося вдало підставити м’яч собі під удар після власного перехоплення. Взагалі складалося враження, що сумчани на початку другого тайму вирішили трохи пограти на контратаках, і такий хід насправді виглядав доволі цікаво та логічно, з огляду на те, що відіграватися потрібно було не «Сумам», а «Соколу». При цьому, ще до екватору другої 20-хвилинки «Суми» встигли заробити три фоли, що теж могло додати зайвих проблем. Але скористатися цими проблемами гостям з Хмельницького не вдавалося. Натомість, ставка сумчан на контратаки зіграла на 30-й хвилині, коли Сметаненко організував контратаку 2 в 1 та віддав пас на Нагорного, який пробив у дальній кут воріт Бабенка – 2:0 на користь північних слобожанців.

І тут же «Сокіл» міг забивати у відповідь, проте удар первєєва прийняв на себе каркас воріт Петухова. Далі хмельниччани намагались більше діяти попереду за рахунок контролю м’яча, але гравці «Сум» були до цього готові. Більше того – вони були знову націлені на перехоплення. Але поступово у діях гравців «Сокола» було видно, що вони вже не вірили у те, що за той проміжок часу, який залишився, можна буде створити інтригу. Натомість, сумчани виглядали дуже впевнено, і це зайвий раз підтвердив гол Зеленкевича на 36-й хвилині, коли він, отримавши передачу від Зеленського, миттєво позбавився опіки, вийшов на побачення з Бабенком та забив. Роман Ковальчик одразу взяв тайм-аут, і після цього Бабенко вже пішов допомагати своїй команді в якості п’ятого польового. Гравці «Сокола» під час розіграшу штучної більшості намагалися знайти Первєєва, проте по факту розіграш зайвого гравця у хмельниччан не клеївся. До того ж, коли м’яч був у подолян на їх половині майданчику, то сумчани йшли у високий пресинг, і це ускладнювало «соколятам» можливість перейти на чужу половину, щоб розташуватися для гри вп’ятьох. До того ж, на останній хвилині «Суми» могли забити вчетверте, проте Зеленському не вдалося переправити м’яч у ворота «Сокола». Втім, навіть цей епізод не вплинув на підсумок рахунку. А він був на користь «Сум», які здобули свою першу домашню перемогу у новому сезоні.   

АФФК «Суми» (Суми) – «Сокіл» (Хмельницький) – 3:0
Голи:
Нагорний (11, 30), Зеленкевич (36) 

АФФК «Суми»: Петухов – Нагорний, Гурєєв, Волков, Сметаненко – Ессаргіні, Зеленський, Зеленкевич, Острога – Кефа,
«Сокіл»: Бабенко, Чайка – Первєєв, Сохорук, Гуцуляк, Токар – Данилюк, Бабак, Абзалов, Боднар –
Попередження: Токар (22), Абзалов (29) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: АФФК «Суми» (Суми)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.