Після того, як збірна Фінляндії обіграла чешок з рахунком 1:3 та очолила турнірну таблицю групи 3, українкам потрібно було перемагати жіночу збірну Бельгії з різницею в чотири м’ячі або більше. Звичайно, хотілося б, щоб більше, аби переш матчем зі скандинавками у підопічних Олега Шайтанова був якийсь запас.

Наставник збірної України зробив лише одну заміну в порівнянні з матчем проти чешок – він випустив у якості стартового воротаря Кислову. Хоча доводилося чути та читати критику на адресу Кислової за три пропущених голи від збірної Чехії. Однак, Олег Шайтанов дав зрозуміти, що довіряє своєму воротареві.

Українки дуже активно почали гру, і вже з самого початку на ворота Ламберт почала здійснюватися справжня навала з небезпечних моментів, при чому активність проявляли обидві бойові четвірки «синьо-жовтих». Однак, м’яч у ворота збірної Бельгії вперто не йшов. І лише на 7-й хвилині українкам вдалося розпечатати ворота бельгійської збірної. Символічно, що цей гол був на рахунку Форсюк, і саме «капітанський» гол додав українській збірній позитивних емоцій. Після цього «синьо-жовті» продовжили домінувати на майданчику. Було видно, що українки хотіли ще у першому таймі зробити різницю м’ячів більш прийнятною для себе. Однак, замість цього Дубицькій, Шульзі, Сидоренко, Рубан доводилося лише хапатися за голову від змарнованих моментів. І знову в найбільш важливий момент своє вагоме слово капітана сказала Форсюк, яка подвоїла перевагу збірної України на 16-й хвилині. А ще за дві хвилини після цього Сидоренко після розіграшу штрафного змусила втретє капітулювати Ламберт у цьому поєдинку. 3:0 – це вже була непогана фора, проте підопічні Олега Шайтанова розуміли, що цього мало, тому вони ще до перерви намагалися забити ще. Однак, у першій 20-хвилинці м’яч у ворота збірної Бельгії більше не влітав, тому українкам залишалося пеернести виконання поставленої місії на другий тайм.  

На початку другого тайму бельгійки спробували заграти більш активно, ніж у першому таймі. Більше того – вони навіть створили кілька нагод біля воріт Кислової. Але сама Кислова у кількох епізодах зіграла надійно. Щоправда, в одному з епізодів вона отримала невеличке ушкодження, внаслідок чого поступилася на кілька миттєвостей своїм місцем Сагайдачній. Але це було вже ближче до кінця матчу. А поки йшла 26-та хвилина, і саме тоді Шульга зробила рахунок 4:0, чим трохи зупинила атакувальні пориви бельгійських футзалісток. Фактично на той момент підопічні Олега Шайтанова виконали завдання-мінімум, яке було поставлене на цей матч. Однак, «синьо-жовті» розуміли, що для більшої впевненості цей результат потрібно закріпити, і тому вони намагалися знайти ще одну або кілька шпарин у захисті бельгійської команди, щоб збільшити свою перевагу. Проте, далеко не завжди ті моменти, які створювали українки, були з ідеальним завершенням. І лише після екватору другого тайму господаркам майданчику вдалося втілити задумане у реальність. Два голи від Дубицької та ще один гол від Кліпаченко цілком та повністю розставили всі крапки над «і» в цьому поєдинку, зробивши рахунок 7:0. Щоправда, при цьому було видно, що українки хотіли забити ще, та зробити це їм не судилося. У той же час їх бельгійські опонентки не змогли спробувати забити бодай би «гол престижу», тому вони завершили другий матч поспіль на нулі.

Отже, тепер доля путівки до «Фіналу чотирьох» жіночого Євро визначиться в очному протистоянні між збірними України та Фінляндії. Наразі українки випереджають скандинавську команду за кращою різницею м’ячів. Але все-таки буде краще, якщо підопічні Олега Шайтанова не гратимуть на нічию, а здобудуть третю перемогу з трьох можливих.   

Україна (ж) – Бельгія (ж) – 7:0
Голи:
Форсюк (7, 16), Сидоренко (18), Шульга (26), Кліпаченко (34), Дубицька (34, 36)

Україна (ж): Кислова, Сагайдачна – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Шульга – Рубан, Кирильчук, Воловенко, Сидоренко – Бурлаченко, Кліпаченко
Бельгія (ж): Ламберт (Сует, 36) – Куртуа, ван Хамме, ван Ройє, Росала – Мейєрс, Дрюмон, ван дер Берг, Пітерс – Вієлокс, Неджіпоглу

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павло КУБАНОВ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.