Головний тренер юніорської збірної України (U-19) Віталій Одегов розповів про підготовку та очікування від поєдинків проти Португалії.

–​ Віталію Олексійовичу, перед вильотом до Португалії команда провела невеличкий збір у Броварах. Які підсумки можете підбити за його результатами?
– Дійсно, збір був досить нетривалим, зважаючи на завантаженість гравців у поєдинках PARIMATCH Екстра-ліги та Кубка України. Тренування носили відновлювальний характер. Сподіваюся, що зараз хлопці сповнені сил для початку нового тижневого циклу. Хочеться підійти до нього у належній ігровій формі.

–​ Питання щодо складу. До Португалії не полетів викликаний на матчі Владислав Первєєв з «Сокола». Скажіть, чи всі інші виконавці, на яких ви розраховували опинилися в обоймі збірної на ці матчі?
– Передусім, хотів би подякувати тренерам усіх команд, які відпустили своїх підопічних на поєдинки з топовою європейською збірною. Щодо Первєєва, то клуб відправив лист до Асоціації футзалу України в якому зазначив, що матчі проходять не під час вікна УЄФА. Тож, Владислав, який є одним з лідерів своєї команди, залишився у розташуванні клубу для підготовки до матчів чемпіонату.

Також зі складу випали Микола Гуйван, який нещодавно отримав травму у поєдинку Першої ліги, а також Сава Лутай. Останній через певні нюанси з документами не зумів прилетіти до України з Польщі.

–​ Попередні матчі проти Португалії відбулися у січні 2020 року й стали першими виїзними поєдинками для цього складу нашої юнацької збірної (U-19). Як охарактеризуєте майбутнього суперника?
– Португалія має свої футзальні традиції. Національна збірна цієї країни є чинним чемпіоном Європи і світу. Велика увага відводиться й юнацькому футзалу. Збірні у різних вікових категоріях на регулярній основі проводять навчально-тренувальні збори. Буде цікаво перевірити свої сили у протистоянні з серйозним суперником.

–​ Яке головне завдання на майбутні товариські поєдинки, адже саме з них стартує великий цикл підготовки команди до основного раунду юнацького Євро?
– У протистоянні з сильним суперником будемо прагнути виявити ті недоліки, які присутні у нашій грі. Ми ще матимемо час, щоб їх виправити. Окрім того, хлопцям необхідна ігрова практика з топовою збірною саме на міжнародному рівні.

–​ У неділю визначився останній суперник нашої команди в основному раунді. До Бельгії та Молдови додалася Андорра. Що скажете про юнацьку збірну цієї країни?
– Андорці за своїм темпераментом схожі на іспанців та португальців. Можу відзначити, що вони люблять грати з м’ячем і не будуть закриватися в обороні. Такі мої очікування. Поки що можливості переглянути відео їхніх матчів ми не мали. Звичайно, будемо шукати ці матеріали й знайомитися зі збірною Андорри краще.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.