У харківському дитячо-юнацькому футзалі сталася дуже цікава і, можливо, навіть знаменна подія. Легендарна ДЮСШ «ЕХО» об’єдналася з ДЮСШ «Локомотив». І відтепер об’єднана команда називатиметься «Локомотив-ЕХО».

ДЮСШ «ЕХО» (Харків) – перша суто футзальна дитячо-юнацька школа в Україні. Вона була створена у другій половині 90-х років ХХ століття. До 2010 року це була одна з провідних футзальних шкіл в Україні. У квітні 2010 року, практично одразу після закінчення чемпіонату України серед юнаків 1993-94 р. н., розпочався процес ліквідації. На жаль, свій останній фінал харків’яни програли Академії «ЛТК». Вихованцями ДЮСШ «ЕХО» є такі відомі гравці, як Олександр Хурсов, Олександр Кондратюк, Євген Юнаков, Денис Овсянніков, Дмитро Бондар, Сергій Якунін, Євген Сірий, Дмитро Шамлі тощо. Наразі ДЮСШ «ЕХО» відроджена. 

Що стосується ДЮСШ «Локомотив» (Харків), то вона довгий час існувала як футбольна команда, проте згодом вона почала здобувати успіхи у футзалі, внаслідок чого «Локомотив» поступово почав функціонування як футзальний клуб. Після того, як у 2017 році була розформована основна команда футзального клубу «Локомотив» (Харків), залишилась ДЮСШ «Локомотив». Серед вихованцями харківського «Локомотива» – Дмитро та Олександр Сорокіни, Максим Лисенко, Андрій та Юрій Кіданови, Ігор Дмитрієв, Владислав та Ростислав Воронцови.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Михайло СОЛДАТЕНКО

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.