Фінська команда почала матч проти «Скуадри адзурри» дуже активно, і ця активність принесла свої плоди вже на 57-й секунді, коли Аламіккотерво своїм дальнім ударом змусив Маммареллу. І цей гол, звісно, додав упевненості підопічним Міко Мартіча, які показали, що вони не бояться італійців та готові конкурувати з ними на рівних. Щоправда, італійська збірна дуже швидко відповіла своїм голом, який стався завдяки вдалим індивідуальним діям Ніколоді, котрий пройшов до воріт Койвумякі, майже не зустрівши спротиву та пробив по воротах. Такий швидкий початок гри обіцяв цікавий перебіг подій і надалі. Але після такого активного початку обидві команди, не змовляючись, ближче до екватора першого тайму трохи збавили темп. Але при цьому італійці намагались тримати темп гри у своїх руках і, відповідно, трохи більше грати першим номером. У свою чергу, фінські футзалісти сподівались на контратаки. І треба сказати, що підопічним Міко Мартіча контргра давалась у першому таймі. Однак, вийти вперед скандинавам не вдавалося. До того ж, було помітно, що під кінець першого тайму гравці збірної Фінляндії почали трохи підсідати – все-таки, фактор відсутності досвіду саме таких поєдинків тут міг датися взнаки. Тим більше, італійці мали кілька хороших моментів для того, щоб вийти вперед. Зокрема, непоганий удар був у Мерліма, а Мотта взагалі влучив у стійку з гострого кута. Окрім того, у кількох епізодах впевнено зіграв Койвумякі.

Другий тайм почався під диктовку збірної Італії. Ні, вона не стала одразу тиснути на ворота збірної Фінляндії. Проте, «адзурріні» намагалися методично шукати слабкі місця у захисті скандинавської команди. І подекуди Койвумякі доводилося вступати у гру. При цьому, фінам не вдавалося налагодити атакувальну гру. Про це свідчив бодай би той факт, що по ходу першої половини другого тайму підопічні Міко Мартіча практично не турбували Маммареллу. Так, вони робили свої атаки, але дійсно серйозних ударів по воротах збірної Італії не було. І тому гол Де Матоса на 30-й хвилині зустрічі виглядав логічно. Однак, цей гол «розбудив» фінів. Вже за кілька миттєвостей підопічні Міко Мартіча заробили штрафний, і цей розіграш «стандарту» завершився класним ударом від Аламіккотерво – так рахунок став 1:1. Але це ще було не все. За кілька хвилин фіни заробили аут, після розіграшу якого Аутіо потужним ударом влучив у самісіньку «дев’ятку» воріт Маммарелли. І цей гол капітана збірної Фінляндії дозволив представникам Суомі вдруге в цій грі вийти вперед. Що стосується збірної Італії, то її справи виглядали наче і не кепськими, але близькими до цього. Тому, підопічним Массіміліано Белларте потрібно було щось придумувати, аби знову зрівняти рахунок. Проте, коли гравці «Скуадри адзурри» почали тиснути на ворота Койвумякі, то футзалісти збірної Фінляндії почали буквально лягати під кожний удар, аби зберегти переможний для себе рахунок. Та й «сейви» Койвумякі також додавали впевненості скандинавській команді. Тому, і не дивно, що за три хвилини до кінця матчу Массіміліано Белларте почав випускати Музумечі в якості п’ятого польового гравця. І, зрештою, незадовго до кінця другого тайму цей хід італійської збірної таки спрацював – Де Матос оформив дубль. Так рахунок став 3:3, і «адзурріні» надалі намагались ризикувати, граючи вп’ятьох. Проте, за чотири секунди до кінця матчу вони ледь не пропустили у власні порожні ворота, але цього разу везіння було на боці апеннінських футзалістів, які все-таки здобули нічию. Однак, по факту цей результат більше влаштовував саме збірну Фінляндії.  

Італія – Фінляндія – 3:3
Голи:
Ніколоді (3), Де Матос (30, 39) – Аламіккотерво (1, 30), Аутіо (33)

Італія: Маммарелла – Ніколоді, Музумечі, Мерлім, Гайо – Стрінгарі, Капонігро, Фаріас, Де Матос – Арілло, Мотта
Фінляндія: Койвумякі – Аутіо, Ю. Кютеля, Хосіо, Аламіккотерво – Піккарайнен, Лінтула, Корпела, Корсунов – Юркіяйнен, Юнно, Пейліє, Ванха
Попередження: Фаріас (14), Ніколоді (20), Арілло (34) – Аутіо (10) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.