Старт першого поєдинку у групі «С» був під знаком атак збірної Росії. Підопічні Сергія Скоровича були заряджені на швидкий гол, який, за розрахунком росіян, міг би надалі допомогти бронзовим призерам Євро-2018 надалі контролювати гру. Але не все сталося, як гадалося. На 3-й хвилині фактично перша атака збірної Словаччини стала гольовою – Козар пробив у ближній кут воріт Путілова та відкрив рахунок. І це теоретично мало би змінити розклад сил на майданчику «Зігго Дом». До того ж, підопічні Мартіна Беркі мали на той момент психологічну перевагу над суперником. Окрім того, голкіпер збірної Словаччини Оберман піймав кураж та відбивав кожний удар гравців збірної Росії, який летів у ствір воріт. Однак, так довго тримати не могло, і на екваторі першого тайму словаки двічі пропустили. Спочатку Антошкін ударом низом пробив у кут воріт Обермана, а за кілька миттєвостей Соколов вивів російську команду вперед. І після цього гра фактично перевернулася так, як це було вигідно команді Сергія Скоровича. Хоча гра, в принципі, і так складалася під диктовку росіян, але при цьому наставник російської збірної почав трохи експериментувати з четвірками, посадивши при цьому на лавку запасних Давидова та Едера Ліму, вочевидь, даючи їм можливість поберегти сили на наступні поєдинки. А ті поєднання, які були на той момент на майданчику у збірної Росії, працювали непогано, тому Сергій Скорович вирішив нічого не міняти, і зрештою перша 20-хвилинка закінчилася з мінімальною перевагою збірної Росії.

Другий тайм розпочався з точністю до навпаки. Тепер вже збірна Росії забила відносно швидкий гол, і тепер підопічні Сергія Скоровича заграли більш впевнено. Хоча варто віддати належне словацькій команді за те, що вони намагались якимось чином відновити інтригу в цьому поєдинку, але по факту моментів біля воріт Путілова було не так і багато. У той же час Оберман намагався робити все для того, щоб словацька збірна не пропустила ще більше голів. Однак, ближче до екватору другого тайму росіяни збільшили свою перевагу. Більше того – Антошкін, скориставшись помилкою Обермана, ідентичною тій, якої припустився Ігіта у матчі проти збірної Словенії. Так рахунок став 5:1, і фактично доля поєдинку була визначена. Щоправда, вже ближче до кінця матчу підопічні Сергія Скоровича змогли забити ще двічі. І це ніби зайвий раз підкреслювало їх статус фаворитів у групі «С».

Наприкінці матчу словаки мали два непоганих моменти для того, щоб залишити останнє слово за собою. Однак, спочатку з ударом Драговскі впорався Замтарадзе, який замінив Путілова на останніх хвилинах. А за п’ятнадцять секунд до кінця матчу неузгодженість дій між Путіловим та Пауліньйо призвела до вільного удару, проте підопічні Мартіна Беркі не змогли цим скористатися. Тому, в підсумку рахунок так і залишився 7:1 на користь збірної Росії.  

Росія – Словаччина – 7:1
Голи:
Антошкін (10, 23, 30), Соколов (11, 35), Робіньйо (29), Мілованов (37) – Козар (3)

Росія: Путілов (Замтарадзе, 36) – Робіньйо, Давидов, Чишкала, Едер Ліма – Нандо, Пауліньйо, Соколов, Абрамов – Ніязов, Антошкін, Абрамович, Мілованов
Словаччина: Оберман – Козар, Ріцк, Доша, Драговскі – Чержовскі, Острак, Турек, Здрахал – Смерічка, Сербін, Шевчик, Затевич
Попередження: Антошкін (28) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.