Завдяки тому, що збірні Словенії та Італії поділили очки між собою, у фінів та казахстанців з’явилась нагода очолити групу «В». Тому, мотивація в обох команд була дуже серйозною – це навіть не обговорюється. І хоча збірна Казахстану вважалася фаворитом, та навряд чи скандинавська команда була згодна з цим твердженням. Тим більше, матч проти Італії показав, що з фінською збірною потрібно рахуватися. І, забігаючи наперед, скажемо, що підопічні Міко Мартіча показували це і по ходу поєдинку проти збірної Казахстану.

У збірної Казахстану перед матчем проти Фінляндії додались до складу Кнауб, Турсагулос та Сагиндиков. Але найважливіше те, що на тренерському містку знову з’явився Кака, що теж можна відзначити серед позитивних моментів для казахстанської збірної. І те, наскільки вагомою постаттю є для цієї збірної Казахстану Кака, показав цей поєдинок.

Хоча почали більш активно цей поєдинок саме фіни. У них було кілька непоганих нагод для того, щоб відкрити рахунок. Зокрема, Аутіо пробивав з гострого кута, однак Ігіта був готовим до цього епізоду. Також старався застати зненацька воротаря збірної Казахстану Піккарайнен. При цьому, ще варто зазначити, що подекуди фіни не боялися йти у високий пресинг. І саме він призвів до того, що збірна Фінляндії відкрила рахунок Це сталося після помилки Дугласа біля свого штрафного майданчику, і Хосіо перехопив передачу одного з лідерів збірної Казахстану та змусив Ігіту капітулювати. Це змусило збірну казахстану одразу йти вперед, і навіть сам Ігіта почав підключатися до атак своєї команди. В одному з епізодів він отримав можливість пробити по воротах, але койвумякі був до цього готовий та парирував удар капітану збірної Казахстану. Однак, ближче до кінця першого тайму казахстанці все-таки додали в активності. Два хороших моменти мав Оразов, і з третього разу він все-таки забив. Зробив він це після того, як його партнери по команді розіграли кутовий, і на 18-й хвилині рахунок став рівним. І це більш-менш відповідало тому, що було на майданчику.  

Фіни на початку другого тайму спробували заволодіти ініціативою, але при цьому ледь не пропустили у власні ворота. Оразов виходив на побачення з Койвумякі, проте оформити дубль 17-й номер збірної Казахстану не зміг. І за цей змарнований момент Оразова збірна казахстану кількома хвилинами пізніше поплатилася пропущеним голом, який забив Корпела. Однак, фіни недовго раділи цьому успіху. Вже за кілька миттєвостей Ігіта підключився до атаки збірної Казахстану та потужно пробив з дальньої відстані. Так рахунок став 2:2, і цей пропущений гол наче засмутив фінів, у той час як збірна Казахстану відчула емоційний підйом, завдяки якому вона далі йшла вперед та створювала моменти біля воріт Койвумякі. Зрештою, скоро Кнауб вивів збірну Казахстану вперед, і фіни почали потроху втомлюватися. Так, у них була перевага у лавці запасних, але все-таки той момент, що Турсагулов та Кнауб пропускали попередню гру та були більш свіжими, дався взнаки. Особливо це стосується Кнауба, який дуже активно проводив другий тайм. Та і взагалі підопічні Кака почали суттєво додавати у грі. А коли на 32-й хвилині Оразов, зігравши у класичній манері «стовпа», зробив рахунок 4:2 на користь казахстанської команди, то стало зрозуміло, що навряд чи фінам вдасться відігратись у цій грі. Зайвий раз це підтвердив той-таки Кнауб, котрий, так само, як і Оразов, зробив дубль.

Фіни спробували якимось чином повернути інтригу в гру за рахунок виходу п’ятого польового гравця, яким був Корпела. Однак, реалізувати більшість у форматі 5х4 скандинавам не вдавалося. А за дев’ятнадцять секунд до кінця матчу Валіуллін відгукнувся на передачу Дугласа зліва та встановив остаточний рахунок матчу – 6:2 на користь збірної Казахстану, яка очолила групу «В».    

Фінляндія – Казахстан – 2:6
Голи:
Хосіо (13), Корпела (24) – Оразов (18, 32), Ігіта (25), Кнауб (29, 34), Валіуллін (40)

Фінляндія: Койвумякі – Аутіо, Ю. Кютеля, Хосіо, Аламіккотерво – Піккарайнен, Корсунов, Корпела, Лінтула – Пейліє, Юркіяйнен, Ванха, Юнно
Казахстан: Ігіта – Дуглас, Турсагулов, Оразов, Тайнан – Едсон, Кнауб, Токаєв, Турсагулов – Валіуллін
Попередження: Ю. Кютеля (19), Корпела (20) – Едсон (20) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.