Перед очною зустріччю обидві збірні зіткнулися з кадровими проблемами. У італійців не зміг узяти участь у цій грі основний воротар Стефано Маммарелла, у якого був позитивний тест на COVID-19. Тому, його замінив Лоренцо П’єтранджело, який і вийшов захищати ворота «Скуадри адзурри» з перших хвилин. Що стосується збірної Словенії, то їй у цьому поєдинку не зміг допомогти Гашпер Врховец, тому його у заявці замінив Крістіан Чуєц. Так що, обидві команди підійшли до очної зустрічі з дійсно вагомими втратами. Однак, при цьому вони отримали непогане підсилення.

Фактично перша ж атака італійців закінчилася голом. Це Ніколоді прорвався до воріт Берселака та «прошив» голкіпера збірної Словенії. І цей швидкий гол одразу пришвидшив темп усієї гри. До того ж, він був явно на руку італійцям. Однак, словенські футзалісти змогли витримати удар та вирівняти гру, і поступово підопічні Томіслава Хорвата почали шукати ключі до воріт П’єтранджело. Це явно не подобалось італійцям, які привезли собі кілька «гірчичників» по ходу першої половини гри. Більше того – вже до екватору першого тайму словенці переважали «Скуадру адзурру» за ударами по воротах. І саме у середині першої 20-хвилинки гол, який назрівав, таки стався. Турк виконував аут, і влучив у Ніколоді, від якого м’яч і полетів у ворота П’єтранджело – 1:1. Більше того – по ходу першого тайму словенці починали більше грати першим номером, і складалося відчуття, що балканська команда цілком реально може виграти цю гру. Хоча апеннінці, в принципі, відповідали своїми моментами, але по факту все зводилось до того, що підопічні Массіміліано Беларте десь інтуітивно шукали Мерліма, сподіваючись, що він зможе щось зробити біля воріт Берзелака. Але насправді було так, що словенські футзалісти двічі могли забити «гол у роздягальню». Особливо варто згадати момент Душчака, який виходив на побачення з П’єтранджело, але не зміг переграти голкіпера збірної Італії.   

Якщо італійці активно почали першу половину гри, то словенці стали грати більш активно з початку вже другого тайму. Особливо балканській команді вдавалася гра через «стовпа». І тут як раз дуже комфортно почував себе Чуєц, який створював багато проблем обороні збірної Італії. Більше того – з появою Чуєца і сама збірна Словенії стала грати більш нахтненно та впевнено. І склалося враження, що Чуєца, можливо, і не вистачало словенцям у грі проти збірної Казахстану. Балканці часто нав’язували боротьбу італійцям, а також вигравали багато єдиноборств, що теж було явно не на руку «Скуадрі адзуррі». І, зрештою, активність словенців дала свої плоди на 29-й хвилині, коли Турк та Хозян спільними зусиллями вибороли для себе м’яч, після чого Хозян вийшов на ударну позицію та пробив по воротах П’єтранджело, після чого збірна Словенії і вийшла вперед. І це виглядало логічно. Однак, варто віддати належне італійцям, які швидко «прийшли до тями» та одразу пішли відповідати своїми атаками. І, як наслідок, на 32-й хвилині Осредкар сфолив та отримав за своє порушення жовту картку, а Мерлім бездоганно виконав штрафний удар – 2:2. І фактично обом командам довелося все починати спочатку. Тому, кожна помилка з боку однієї з команд могла стати фатальною. Однак, при цьому пропущений гол по-спортивному розізлив словенців, які все-таки мали більше моментів для взяття воріт збірної Італії. Більше того – по ходу другого тайму кілька разів ворота італійської збірної виручала стійка, як це було, наприклад, у епізоді з ударом Фетіча.   

На останніх хвилинах поєдинку італійці вирішили піти на ризик та стали грати вп’ятьох за рахунку 2:2. І це одразу могло принести проблеми словенцям, проте вони заблокували два удари «адзурріні». І після цього як не намагались італійці створити ще якісь моменти біля воріт Берзелака, та зробити це їм не вдалося. Натомість, словенці могли вирвати перемогу. В одному з епізодів П’єтранджело встиг повернутися у ворота і завадив забити Чуєцу, а вже на останніх секундах матчу Берзелак пробивав зі своєї половини майданчику по порожніх воротах збірної Італії, але влучив у стійку. Таким чином, словенцям не вдалося вирвати перемогу на останніх секундах, а італійській команді – взяти реванш за поразку на Євро-2018.

Італія – Словенія – 2:2
Голи:
Ніколоді (1), Мерлім (32) – Ніколоді (10 – автогол), Хозян (29)

Італія: П’єтранджело – Ніколоді, Музумечі, Гайо, Мерлім – Де Матос, Де Олівейра, Стігнарі, Алано Фаріас – Фортіні, Арілло
Словенія: Берзелак – Осредкар, Турк, Хозян, Тотошкович – Фідершек, Чуєц, Фетіч, Чех – Буковец, Душчак
Попередження: Алано Фаріас (6), Стігнарі (7), Фортіні (30), Де Олівейра (33), Музумечі (39) – Буковец (4), Осрердкар (32) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.