У Крижанівці стартував розіграш Кубку України у віковій категорії U-15. Зазначимо, що цей турнір планувалося провести у Миколаєві, проте через обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусу, змагання були перенесені під Одесу, у спорткомплекс «BLACK SEA-PSV». За титул володаря Кубку України (U-15) боротимуться дванадцять команд, які на першому етапі розділені на чотири групи. Пропонуємо Вашій увазі склади груп.

Група «А»
«Іллічівець» (Чорноморськ)
«Олімпія-Дніпро» (Дніпро)
«Колос» (Очеретине)

Група «В»
«Чорне море» (Одеса)
«ДЮСШ-Respect» (Маневичі)
КЗ МДЮСШ Авдіївської міської ради (Авдіївка)

Група «С»
«Трилюкс» (Одеса)
МДЮСШ (Новий Буг)
ДЮСШ (Славута)

Група «D»
«Трилюкс-2» (Одеса)
КДЮСШ-1 МСК «Дніпро» (Черкаси)
СДЮШОР № 2 (Кропивницький)

Результати матчів першого ігрового дня

Честь відкрити перший ігровий день Кубку України (U-15) випала першій команді «Трилюкса» та славутській ДЮСШ. Команда зі Славути давненько не брала участь у всеукраїнських змаганнях з футзалу під егідою Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ. Наприклад, якщо говорити про вікову категорію U-15, то славутчани востаннє грали у цій категорії у сезоні 2016/2017 років, коли славутчани грали у Чорноморську в рамках Кубку України та справили непогане враження своєю грою, про що свідчить і той факт, що кілька вихованців славутської ДЮСШ потім опинились у структурі хмельницького «Сокола». Однак, це було давно. А тепер славутчани фактично починали все з чистого листа.

Славутчани активно почали гру, кілька разів пройшовши до воріт Раснюка, і вони навіть перевірили воротаря «Трилюкса» на предмет готовності до поєдинку. Одесити відповіли ударом Фатьянова, на який зреагував Добровольський. Після цього обидві команди почали створювати моменти біля чужих воріт, але Добровольський та Раснюк не збиралися пропускати. Тим не менш, поступово «Трилюкс» почав забирати ініціативу до себе завдяки активним діям Чикурова попереду. Але не йому судилося стати героєм першого взяття воріт у цій грі. Таким героєм став Фатьянов, який реалізував вихід віч-на-віч з Добровольським. Той же Фатьянов трохи згодом міг стати автором гольової передачі, проте Кошель не влучив у вільний кут воріт. Все-таки, досвід одеської команди в цих ситуаціях давався взнаки, тому і не дивно, що саме вони вели у рахунку. Щоправда, трохи пізніше Маринюк міг зрівняти рахунок, але зробити це йому не вдалося. За це і Маринюк, і вся славутська ДЮСШ отримали покарання у вигляді другого голу Фатьянова. Це призвело до того, що славутські гравці почали трохи нервувати, і у них не все стало виходити, що призводило до помилок. Все це призвело до того, що вже на 12-й хвилині поєдинку рахунок вже був 4:0 на користь «Трилюксу» – це Сапега своїм дублем збільшив перевагу своєї команди.

За такої гри представникам Хмельниччини залишалося лише грати так, ніби рахунок не був 4:0 на користь суперників. Тобто, славутчанам потрібно було скинути з себе тягар відповідальності за результат та заграти більш розкуто, але все ставалося саме навпаки, тому що як раз одесити грали більш легко і невимушено.  

Картина матчу на початку другого тайму практично не змінювалася. «Трилюкс» більше атакував, намагаючись збільшити свою перевагу в рахунку, а славутчани старались організувати бодай би одну якісну контратаку (бажано – результативну), і в одному з епізодів подолянам це вдалося – Григорук зміг «розмочити» Раснюка, і рахунок став 4:1. Однак, за кілька миттєвостей Чикуров зміг відновити перевагу «Трилюуса» у чотири м’ячі. І знову гравці команди з Хмельницької області наче знітилися після цього пропущеного голу, тому що вони почали програвати боротьбу за м’яч, а одеситам тільки це і потрібно було, адже вони продовжили домінувати на майданчику спорткомплексу «BLACK SEA-PSV». Це домінування втілилося у гол Федоряки на 21-й хвилині після розіграшу кутового, і це вже – 6:1 на користь «Трилюкса».

Але на цьому проблеми для славутської ДЮСШ не закінчились. На тій же 21-й хвилині Верхогляд отримав дві жовті картки та достроково пішов на відпочинок, а «Трилюкс» дуже швидко розіграв більшість – Сапега оформив хет-трик. Щоправда, варто віддати належне подолянам, які змогли відквитати один гол завдяки зусиллям Красовського, але навряд чи цей гол міг щось змінити у цій грі, адже «Трилюкс» продовжував грати першим номером та збільшував свою перевагу над суперниками. Як раз у ці хвилини Фатьянов зміг забити свій третій м’яч у грі, зрівнявшись за цим показником з Сапегою.

Щоправда, при всьому тому, що «Трилюкс» вів у рахунку, він примудрився привезти собі п’ять фолів, і у славутчан з’явився шанс заробити дабл-пенальті наприкінці зустрічі. Однак, цього подолянам не вдалося зробити. Що стосується «Трилюкса», то гравці цієї команди спокійно доводили м’яч до перемоги, починаючи «піжонити». Звісно, за рахунку 9:2 це можна було собі дозволити. Було би логічно, якби команда з Хмельницької області покарала своїх опонентів за піжонство, але цього не сталося, і «Трилюкс» розпочав турнір у Крижанівці з перемоги.

ДЮСШ (Славута) – «Трилюкс» (Одеса) – 2:9
Голи:
Григорук (17), Красовський (23) – Фатьянов (8, 10, 26), Сапега (12, 12, 22), Чикуров (17), Федоряка (21), Богданов (26)

Попередження: Федорчук (20), Верхогляд (21)
Вилучення: Верхогляд (21 – повторне попередження)

Другим матчем першого ігрового дня Кубку України (U-15) стали представники другої команди «Трилюкса» з Одеси та черкаський КДЮСШ-1 МСК «Дніпро».

Не зважаючи на «другий склад» команди одеситів та статус «чемпіонів» половини з гравців черкаської команди, які тиждень тому у Білозір’ї підіймали Кубок України (у віковій категорії U-13), одесити почали матч активно та атакували ворота «Дніпра», які захищав Артем Ковальов. Та вже з перших хвилин матчу, Ковальов зумів врятувати свою команду від небезпечних ударів одеської команди.

Команда з Черкас активізувалась контр випадами, які на жаль для них, не завершувались голами. У середині першого тайму команди обмінювались небезпечними, «стовідсотковими» моментами, які не було реалізовано та гра вирівнялась.

«Трилюкс-2» втративши перевагу у проходах до воріт «Дніпра», не забували про захист своїх воріт і дуже надійно відпрацьовували позаду. Гра обох команд загострювалась, моменти стали більш цікавими та шансів на забиття першого голу в цій грі ставало більше. Але, воротарі надійно захищали ворота своїх команд. Овчаренко та Ключник з команди МСК «Дніпро» непогано прострілювали декілька разів з правого флангу, але завершення атаки знайти не вдалось.

За дві хвилини до кінця першого тайму одесити нерозважливо сфолили на своїй половині поля, тим самим дали можливість на непоганий штрафний удар «Дніпру». Тренери команди з Черкас відреагували на фол «хвилинною перервою», після якого команда не змогла реалізувати свій шанс та відкрити рахунок у матчі. Останню хвилину першого тайму гра пройшла «під диктовку» команди «Дніпро», але небезпечні моменти завершити до логічного фіналу не вдалось.

На перерву команди пішли за бойової ничієї.

У другому таймі все змінилося навпаки ніж в першому. З перших хвилин впевнено атакувала команда з Черкас та не давали жодних шансів одеситам на будь-який шанс пройти до воріт суперника. Але з проміжком часу гра знов стала «як на терезах». Обидві команди атакували через лівий фланг та до завершення моментів не завжди доходило. Забити так і не вдавалось.

На 21 хвилині захисник команди «Трилюкс-2» небезпечно збив Овчаренка, який заробив штрафний на лінії карного майданчика. Сам Овчаренко вирішив пробити штрафний, але ударив повз ворота.

Кожна з команд мала купу можливостей, купу ударів та небезпечних контр випадів. Одним з таких скористались (аж на 24 хвилині) хлопці з Черкас. Виходом «2 в 1» капітанові «Дніпра» Скрицькому давали пас на порожні ворота. З першим ударом воротар впорався, а з добиванням не змогли допомогти навіть захисники.

За декілька хвилин до кінця гри у МСК «Дніпро» накопичилось 5 фолів, і як ми всі пам’ятаємо, що за правилами футзалу саме 6-тий фол пробивається у вигляді дабл-пенальті. Але до цього не дійшло, команда оборонялась та атакувала обережно.

Останні хвилини матчу пройшли під великою напругою обох команд, непогані контр випади та удари, які більше не переросли у голи.

«Трилюкс-2» (Одеса) – КДЮСШ-1 МСК «Дніпро» (Черкаси) – 0:1
Гол:  Скрицький (24)

Команда з Дніпра приїхала у Крижанівку в якості поточного лідера чемпіонату України (U-15) серед команд Вищої ліги, що вже передбачало статус одного з фаворитів турніру. І вже на старті гри підопічні Олександра Юзика могли відкривати рахунок, проте не реалізували вигідних момент. Тим не менш, дніпровці продовжили тиск на ворота Деканадзе, і вже на 4-й хвилині поєдинку Гаржа та Кацюба розіграли непогану комбінацію, яка закінчилася голом. І це, в принципі, виглядало логічно. Однак, «Іллічівець» після пропущеного голу намагався одразу відповісти своїм голом, проте до воріт Купи підопічним Олександра Каплуна не вдавалося пройти. Натомість, «олімпійці» скоро збільшили рахунок на свою користь – це Гаржа зробив дубль, і становище «Ілілчівця» ставало близьким до критичного. Але «олімпійці» на це не зважали та продовжували діяти першим номером. А якщо дніпровці втрачали м’яч, то одразу вони починали вмикати високий пресинг, з яким футзалістам з Чорноморська далеко не завжди вдавалося впоратися. Але все-таки у деяких епізодах «Іллічівець» не просто переходив на чужу половину майданчику, а і створював моменти. Зокрема, був непоганий шанс скоротити відставання в рахунку у Дзюіна, однак лідер «Іллічівця» не зміг реалізувати штрафний. І по ходу першого тайму це був один з небагатьох небезпечних моментів у виконанні команди з Одещини. Здебільшого «червоно-білі» були змушені грати на захист, але це їм вдавалося далеко не завжди, оскільки чорноморські футзалісти перебували під постійним тиском візаві з Дніпра, і цей тиск призводив до збільшення рахунку на користь «Олімпії». Щоправда, під кінець першого тайму «Іллічівець» мав дві нагоди для того, щоб скоротити рахунок, але удари Дзюіна та Завгороднього прийшлися у стійку. Тим не менш, «Іллічівець» завдяки цим двом моментам показав, що він готовий поборотися за очки у другій половині зустрічі.

Те ж саме «Іллічівець» підтвердив на старті другого тайму, коли Дзюін мав два поспіль моменти, але у першому епізоді ворота «Олімпії» врятував Купа, а коли Дзюін добивав, то вже Кацюба підстрахував свого воротаря. І той же Кацюба за кілька миттєвостей відзначився вже в атаці своєї команли, зробивши рахунок 5:0 після того, як Деканадзе відбив м’яч перед собою. На цьому «Олімпія» не зупинилась, і вже скоро Мельник довів перевагу дніпровської команди до 6:0. Фактично такий результативний старт другого тайму у виконанні підопічних Олександра Юзика зумовив те, що надалі «олімпійці» просто грали за рахунком. Але при цьому вони не дозволяли своїм візаві з Одещини бодай би перейти ближче до воріт Купи. До того ж, і у самих гравців «Іллічівця» виникали проблеми з переходом до атаки, оскільки у їх діях було багато браку. А поки «Іллічівець» думав, як би «розмочити» ворота «Олімпії», дніпровська команда знову збільшила свою перевагу – це Мельник оформив хет-трик. Після цього підопічні Олександра Юзика почали не просто грати у своє задоволення, а намагалися вже до вірного догравати свої атаки. Фактично обидві команди догравали цей матч, але при цьому «Іллічівець» все-таки спробував перейти на чужу половину майданчику, але Закорі не вдалося втілити свій момент у гол. І це був один з небагатьох виходів «Іллічівця» на чужу половину майданчику, оскільки кінцівка гри була все-таки за «Олімпією», яка прагнула залишити останнє слово у грі за собою, але у підсумку задовольнилася підсумковими 7:0 на свою користь.    

«Іллічівець» (Чорноморськ) – «Олімпія-Дніпро» (Дніпро) – 0:7
Голи:
Гаржа (4, 6), Мандур (9), Мельник (11, 17, 22), Кацюба (16)

Протистояння між «Чорним морем» та «Респектом» подавалося як центральне у рамках першого ігрового дня. І це було не просто так. Одесити, які у цьому сезоні не заявились у чемпіонат України (U-15) серед команд Вищої ліги, вийшли на майданчик складом, який був підсилений деякими гравцями команди, яка грає у Юнацькій Екстра-лізі, адже за віком вони у цьому сезоні ще підходять під категорію U-15. І тому можна лише пошкодувати, що «Чорне море» у цьому сезоні не заявилося у чемпіонат України серед 15-річних. Що стосується маневичан, то вони мало того, що приїхали бойовим складом, так ще і презентували у бойових умовах свого новачка – Суханова. Треба сказати, що у цьому поєдинку зустрілись дві команди, які активно пропагують гру з п’ятим польовим гравцем, тому було цікаво подивитись на протистояння цих команд і в контексті гри у форматі «5х4».

Першими свої спроби реалізувати штучну більшість мали маневичани, а якщо бути точнішим, то Савонік міг засмутити свого колегу по воротарському цеху – Микиту Тегляєва. Трохи пізніше маневичани таки змогли відкрити рахунок у цій зустрічі. І стартовий гол від Клімчука став початком розгрому у виконанні підопічних Андрія Шевчука. Вже на 7-й хвилині рахунок був 4:0 на користь «Респекта». Причому, один з голів забив згаданий вище новачок волинян Суханов. Після цього підопічні Андрія Шевчука трохи розслабились, хоча при цьому вони почали грати більше з п’ятим польовим, функції якого виконував Савонік. Однак, на 9-й хвилині Виноградський зміг покарати волинську команду за порожні ворота, скоротивши відставання своєї команди. Однак, вже незабаром «Респект» знову забив у ворота одеситів, після чого рахунок став 5:1. Це змусило наставника «Чорного моря» Федора Пилипіва взяти тайм-аут та перейти на гру з п’ятим польовим. Це допомогло одеситам покращити свій контроль м’яча, проте до небезпечних моментів біля воріт Савоніка справа не доходила, і в результаті зміг протриматися у штучній меншості до перерви.

З початку другого тайму «Чорне море» знову повернулося до гри з п’ятим польовим, але цього разу гравці «Респекта» були готові до такого розвитку подій. Більше того – дуже скоро Тарасові Воронюку вдалося збільшити перевагу команди з Волині до 6:1. Окрім того, після цього забитого голу підопічним Андрія Шевчука пересунули гру на половину «Чорного моря», що зменшувало шанси одеситів на гру вп’ятьох. Відповідно, додалося роботи у Караваєва, який на той момент захищав ворота Караваєва, який на той момент захищав ворота одеської команди. Однак, і він виявився безсилим, коли Суханов оформив дубль. Щоправда, майжк тут же «Чорне море» відіграло один м’яч зусиллями Лаголи, а трохи пізніше і Юрій Бондар скоротив відставання своєї команди до 7:3, що давало команді Федора Пилипіва нехай і невеличкий, але все-таки промінь надії на те, що у цій грі ще можна повернути інтригу. Однак, після цього маневичани почали більш дисципліновано грати у захисті, аби не давати більше простору своїм одеським візаві. І це дійсно стало перепоною для підопічних Федора Пилипіва на шляху до маневицьких воріт. Тому, одесити знову пішли вперед з п’ятим польовим гравцем, але це деякий час не приносило представникам «Чорного моря» ніяких дивідендів. І тільки на 26-й хвилині Бондар-старший зміг забити свій другий гол у грі, чим дав шанс своїй команді на повернення у грі, але цей шанс трохи згодом змарнував Виноградський, який не змін зробити рахунок 7:5. Але те, що не вдалося зробити Виноградському, зробив Лагола, і одесити повірили в те, що у цій грі для них ще не все втрачено. Вони почали тиснути на ворота Савоніка, граючи вп’ятьох, і скоро Лагола скоротив відставання своєї команди до одного м’яча, чим максимально загострив інтригу в матчі. Логічно, що одесити решту часу продовжували тиснути на ворота «Респекта», і за п’ять секунд до фінальної сирени Лагола міг зрівняти рахунок, проте влучив у стійку, і цей змарнований Лаголою момент подарував перемогу команді з Волині.

«ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – «Чорне море» (Одеса) – 7:6
Голи:
Клімчук (5), Савич (5), Романюк (6), Суханов (7, 20), Савич (10), Т. Воронюк (14) – Виноградський (9), Лагола (20, 27, 28), Ю. Бондар (23, 26).

В разі перемоги над кропивницькою СДЮШОР № 2 команда з Черкас могла вже забезпечити собі перше місце у групі «D». Однак, у кропивничан був козир – вони були більш свіжими, адже для них це була перша гра на турнірі. І за рахунок цієї свіжості підопічні Євгена Дзюбіна намагалися нав’язати боротьбу «Дніпру». Можливо, черкащани десь не чекали такого спротиву від СДЮШОР № 2. А більше за все підопічні Віктора Пархоменка, мабуть, не думали, що саме їх суперники відкриють рахунок, але так і сталося, коли на 4-й хвилині забив Андрейченко. І цей гол зумовив невеличку гольову перестрілку, яка сталася потім. Спочатку Овчаренко скористався помилкою Дарієнка та зрівняв рахунок, а потім Гречковський знову вивів кропивничан вперед. І за такої ситуації «Дніпро» знову мав би щось робити, аби відігратися, однак тепер Дарієнко не помилявся та виручав свою команду, коли це було потрібно робити. Однак, незважаючи на це, черкащани все-таки продовжували тиснути на ворота СДЮШОР № 2. Хороший момент був у Кірєєва після розіграшу вільного удару, але гравець «Дніпра» влучив у поперечину. Далі тиск від «дніпрян» лише продовжувався, але це не приносило черкащанам дивідендів у вигляді голів у ворота Дарієнка. Що стосується кропивничан, то вони були змушені грати здебільшого на відбій та відстоювати переможний для себе результат. Однак, за півхвилини до перерви Кірєєв потужним ударом відновив паритет у грі. Однак, найцікавіше відбулося на останніх секундах першого тайму. Спочатку Матковський зміг вивести свою команду вперед, але за дві секунди до сирени на перерву він же опинився не в потрібному місці та не в потрібний час, тому привіз собі автогол – 3:3.

Те, як черкащани врятувалися наприкінці першого тайму, додало підопічним Віктора Пархоменка переваги над суперником у контексті психології. Тому, і не дивно, що «дніпряни» одразу після відновлення гри пішли вперед. Більше того – вони отримали можливість пограти дві хвилини у більшості після того, як Гречковський сфолив проти Ковальова та отримав пряму червону картку. Однак, розіграти зайвого гравця у форматі 4х3 підопічні Віктора Пархоменка не змогли, і кропивничани змогли відіграти дві хвилини у меншості. Це був дуже важливий момент для кропивницької команди, яка продовжувала тримати оборону. Звісно, підопічні Євгена Дзюбіна намагалися пройти до воріт Одінцова, який замінив Ковальова, проте всі атаки кропивницької команди черкащани знищували у зародку, і тому гравцям СДЮШОР № 2 знову доводилося працювати на захист. Хоча в одному з епізодів кропивничанам вдалося організувати атаку, яку цілком реально міг заершити голом Чолак, проте не зробив цього, А вже в атаці у відповідь Скрицький таки вивів «Дніпро» вперед.

І ця ситуація вже змушувала кропивницьку команду йти вперед та ризикувати. Кропивничани почали шукати попереду Андрейченка, який активно пропонував себе, проте його зусиль у ці хвилини було замало. Тому, йому почав активно допомагати Чолак, який теж мав момент, проте переграти Одінцова йому не вдалося. Однак, на 26-й хвилині Одінцов сфолив у власному штрафному майданчику, за що отримав жовту картку. Для кропивничан це був реальний шанс зрівняти рахунок, проте Андрейченко пробив з 6-метрової позначки прямо в Одінцова. Таким чином, воротар «Дніпра» виправив свою власну помилку. Більше того – той кураж, який піймав Одінцов, допоміг йому двічі врятувати власні ворота на останній хвилині, коли кропивничани ледь не забили четвертий гол. Але завдяки вдалій грі свого воротаря під час завершальних секунд гри допомогла черкащанам посісти перше місце у своїй групі та вийти до чвертьфіналу.

КДЮСШ-1 МСК «Дніпро» (Черкаси) – СДЮШОР № 2 (Кропивницький) – 4:3
Голи:
Овчаренко (5), Кірєєв (14), Матковський (14 – автогол), Скрицький (23) – Андрейченко (4), Гречковський (6), Матковський (14)

Попередження: Одінцов (26)
Вилучення: Гречковський (15)
На 26-й хвилині Андрейченко (СДЮШОР № 2) не реалізував 6-метровий (воротар)

Протистоянням команд МДЮСШ (Новий Буг) та ДЮСШ (Славута) продовжується боротьба у групі «С», де сьогодні вже відбулась гра ДЮСШ (Славута) та «Трилюкса», де одеська команда розгромила візаві з рахунком 9:2. Тому, у команди з Нового Бугу була перевага перед початком зустрічі.

З перших хвилин гра одразу розпочалась з боротьби у центрі поля, але першими серйозними моментами скористалися хлопці з колективу команди ДЮСШ (Славута). Спочатку виходом «1 в 2» Шахнюк влучає у стійку, а потім через декілька моментів все ж таки забиває свій перший командний гол на 3 хвилині. Через хвилину рахунок було подвоєно, а через ще одну рахунок став 3:0 на користь «Славути». До речі варто відзначити відкривання Григорука, який і забив цей м’яч та невдалий провал у обороні Нового Бугу, коли більшість гравців четвірки опинились на чужій половині майданчику та відверто «проспали» прорив гравців «Славути». Одразу після забитого гола, «Славута» мала момент забити четвертий м’яч, але «круглий» влучив у штангу.

«Новий Буг» трохи оговтався після 3-х пропущених голів, та активізувався, зробивши у воріт візаві декілька небезпечних моментів, але переправити м’яча до воріт не вдавалось. Воротар «Славути» Добровольский не дав жодного шансу гравцям протилежної команди. Але проблема була більш у тому, що «Новому Бугу» не вдавалось фізично перегравати гравців зі Славути, тому більшість боротьби було програно. Натомість, у обороні колектив з Нового Бугу виглядав непогано. Дякувати воротарю Лук’янчуку, який героїчно відбивався та кидався на удари, які завдавали хлопці з колективу «Славути».

Під кінець першого тайму та на початку другого «Славута» мала перевагу не тільки в рахунку (3:0), а й за грою.  Доки команда з Нового Бугу пробувала виходити зі своєї половини майданчику, колектив зі Славути не втрачав часу і активно завантажував роботою Кравченко. Після одного з рідких моментів у воріт «Славути», хлопці з тієї ж «Славути» вирвались у контр випад, після чого рахунок було збільшено вже до 4:0.

Тим часом, ведучи у рахунку, «Славута» почала грати розважливо, не поспішаючи та іноді роблячи помилки у воріт суперників. Але, це не завадило робити ще більше моментів та загострювати епізоди у чужому карному майданчику. У середині другого тайму у новобужан створився класний момент – вихід один в один, але «десятка» Нового Бугу не змогла реалізувати момент. Через декілька хвилин такий самий момент мала «двадцятка» команди, а саме Косінчук, та м’яч ніяк не хотів побувати в воротах «Славути», воротар «на місці». До речі, Косінчук в останні хвилини гри був помітний на всіх ділянках майданчику. Він умудрявся побувати спереду, та ривком повернутись до захисту. За хвилину до кінця команди обмінялись хорошими ударами, останнім з яких і була поставлена крапка в зустрічі. Остаточний рахунок – 5:0.

У групі «С» навряд чи буде цікавинка, тому майже зрозумілий розклад команд перед чвертьфіналом.

МДЮСШ (Новий Буг) – ДЮСШ (Славута) – 5:0
Голи: Шахнюк (3), Бородінов (4), Григорук (5), Довгалюк (18), Дідич (28)
Попередження: Миронюк (27)

Команда з Дніпра «Олімпія-Дніпро» поставала перед другим матчем лідером вже з набраними очками, вигравши впевнено першу гру у «Іллічівця» з Чорноморська з рахунком 7:0. Якщо команда з Дніпра вигравала цю гру – ставала б одноосібним лідером у своїй групі.

Перші хвилини гри пройшли під натиском та пресингом команди «Олімпії», було таке відчуття, що команда хоче швидко забити, але через те, що занадто багато цього бажання – допускалась помилок. Тому, потрохи хлопці з «Колоса» почали виводити гру зі своєї половини майданчику, та після одного невдалого виходу – «Олімпія» перехватила м’яч та Кацюба не зміг влучити в пусті ворота з відстані приблизно 7-ми метрів. На 6-ій хвилині Мельник дуже гостро прострілював вдовж воріт суперника, але замкнути просту передачу на дальній стійці команді з Дніпра не вдалось. Після цього епізоду емоції хлопців дніпровської команди на майданчику стали «кипіти» через свої ж невдалі моменти.

Більшу частину першого тайму команди провели на половині майданчика «Колосу». Команда з Очеретина не могла зробити зовсім нічого. Колектив к Дніпра грамотно оборонявся та активно грузив ворота своїх візаві. Маючи купу моментів «Олімпія» рахунок таки відкрила за швидкого випаду два в два після обрізки команди з донеччини. У «Колоса» був чи не єдиний небезпечний момент за тайм – непоганий удар з метрів 15-ти, але удар був зовсім не складний.

Перед завісою першого тайму «Олімпія» зробила рахунок 2:0, голом Ільїнова, який непогано підключився та отримавши пас від «столба» команди, пробив точнісінько у ближній кут для воротаря.

Розпочавши другий тайм ситуація на майданчику зовсім не змінилась. Хлопці з Дніпра активно атакували ворота «Колосу», непогано пресингували їх, тому вже на першій хвилині другого тайму гравці з Очеретина помилились та на рівному місці привезли собі вільний удар (другий пас воротарю). Четвірка з Дніпра не використала момент, але через хвилину рахунок став 3:0 завдяки непоганої атаки, яка почалась з автора голу Коцюби, після якого уся четвірка була задіяна та в фіналі – красива атака логічно завершилась. Атаки хлопців з «Олімпії» не завершувались, що за наступні 2 хвилини вони забили ще 2 голи. Рахунок на табло – 5:0. Складалось враження, що колектив «Колосу» витратив забагато сил у першому таймі для оборони своїх воріт, тому на перших хвилинах другого тайму донеччан зовсім не вистачало на майданчику. Але все ж таки «Колос» прокинувся та зробив декілька непоганих атак, які завершувались ударами, але на забиття голу сил начебто не вистачило.

Вже на половині другого тайму «Олімпія» грала за рахунком, бо своє діло, яке вони хотіли зробити – зробили, залишилось дограти гру та готуватись до чвертьфіналу. На жаль, гравцям «Колосу» не вистачило фізичних даних, до кінця зустрічі вони не змогли втримати мінімальний рахунок. За декілька хвилин до кінця гри колектив з Дніпра зробив остаточний рахунок 10:0 забивши 5 голів за 5 хвилин.

І точно можна говорити, що «Олімпія-Дніпро» виходить до чвертьфіналу Кубку України (U-15) вигравши два матчі у групі.

«Олімпія-Дніпро» (Дніпро) – «Колос» (Очеретине) – 10:0
Голи: Гаржа (12), Ільїнов (13, 17, 24), Коцюба (16, 25), Мельник (18), Авраменко (25, 27), Мандур (28)

Команда «Респект» з Маневичей сьогодні в драматичному матчі проти «Чорного моря» з Одеси виграла свій перший поєдинок, тому аби стати лідером групи та вийти до чвертьфінальної стадії потрібна була лише перемога.

Маневичани розуміли важність цієї гри, тому розпочали досить активно та вже на першій хвилині гри завдали декілька небезпечних ударів та показали непогані тактичні «домашні» заготовки. Чого точно можна було очікувати – те, що «Респект» почне гру з п’ятим польовим. Саме Савонік, як і у грі проти одеситів, виступав за п’ятого гравця на майданчику. Але перший гол маневичани забили після кутового, дальнім пострілом Суханов відкрив рахунок у зустрічі. «Респект» постійно змінював тактику, тому час від часу Савонік підключався п’ятим польовим та в декількох атаках п’ятий гравець обрізався, але партнери підстрахували свого воротаря. Тим не менш, в одній із таких атак – Суханов подвоїв рахунок.

Не зважаючи на те, що колектив з Маневичей багато атакував та мав безліч моментів, хлопці з Авдіївки мали декілька непоганих випадів один в один, але реалізувати не змогли. Протягом всього першого тайму «Респект» показував непогані тактичні атаки, які часто доходили до удару. Точно було помітно, що маневичани грали впевнено і начебто легко. Атаки виглядали дуже чіткими, але мабуть через те майже в кожній другій атаці хлопців з Маневичей припускались помилок та втрачали м’яч. Але втрачали зовсім ненадовго, бо «Авдіївка» то і робила, що закидала «круглий» до карного майданчику візаві, але ніякої небезпеки там не з’являлось.

На перерву команди пішли за рахунком 2:0 на користь «Респекта».

На початку другого тайму захисник «Авдіївки» дуже невдало віддавав пас своєму воротарю та Суханов з «Респекта» скористався такою помилкою та зробив рахунок 3:0 і записав на себе третій м’яч. Нагадаємо, що саме Суханов є новим гравцем волинян та непогано вписався в командну гру «Респекта». Через декілька хвилин Савич перервав гольову серію свого партнера та забив з чудової передачі через трьох захисників перекинувши воротаря, який міг би забирати цей м’яч, але зовсім близько та швидко пролетів м’яч повз нього. І ще один м’яч після непоганої атаки забив Воронюк. На 18 хвилині рахунок став розгромним – 5:0.

«Авдіївка» у другому таймі мала зовсім мало моментів. Фізично хлопці не програвали, вони програвали технічно. Десь не вистачало швидкості у передачах, техніки у своїх діях.

За 6 хвилин до кінця гри колектив з Маневичей забили шостий командний гол, після чого команда перейшла до остаточної гри з п’ятим польовим. Замість Савоніка на майданчик з’явився Вишневецький, який і грав п’ятим. І все ж таки ця заміна та тактика принесла результат, і той самий воротар – Вишневецький забиває сьомий командний гол. За останні хвилини гри окрім атак маневичан, які встигли забити ще декілька голів та зробити остаточний результат гри зовсім вбивчим – 10:0, ще можна було побачити спроби атак хлопців з Авдіївки, але на жаль для них – результату це не дало.

Можна констатувати, що Маневичі виходять до чвертьфіналу, вигравши дві гри у групі.

КЗ МДЮСШ АМР (Авдіївка) – «ДЮСШ-Respect» (Маневичі) – 0:10
Голи: Суханов (4, 7, 15), Савич (17), Т. Воронюк (18, 27, 28), Приходько (22, 28) Вишневецький (25),
Попередження: Клімчук (26)

Обидві команди останньої зустрічі в перший ігровий день програли свої перші матчі вже чвертьфіналісту групи «D» КДЮСШ-1 МСК «Дніпро» (Черкаси). Тому, в цьому матчі вирішувалась доля команд, вигравши яка матиме шанс поборотися за 1-4 місця розіграшу Кубку України (U-15).

Команди розпочали активно і вже на 2 хвилині команда з Одеси відкрила рахунок, але через хвилину рахунок знову став нічийним. Як то кажуть команди розпочали поєдинок «без розвідки» і одразу приступили до атаки. До середини першого тайму команди рівно боролися та загрожували ворота один одного. Кожна з команд розуміла, що це єдиний та останній шанс поборотись за вихід до чвертьфіналу. Після першого забитого м’яча «Трилюксу» команда з Одеси відсиджувалась у обороні та в атаці майже нічого не виходило. В одній з атак Кропивницького Чолак скористався своїм шансом та ударом з середньої дистанції забив у дальній верхній кут воріт «Трилюксу». Це саме той принциповий матч, у якому гра йшла «до першої помилки».

Увесь перший тайм команди непогано нав’язували боротьбу один одному, але колектив з Кропивницького володів м’ячем більше часу, аніж одесити та і взагалі, хлопці з Одеси майже не мали моментів та багато атак закінчувались у середині майданчику. Коли до завершення першого тайму залишалось дві хвилини – одесити мали непоганий штрафний, але скористатись шансом не вдалось. Ці хвилини пройшли під тим же натиском команди з Кропивницького, як і весь перший тайм.

Команди пішли на перерву з рахунком 2:1 на користь Кропивницького.

Другий тайм активніше розпочали одесити та все ж таки цим шквалом пресингу та атак зуміли забити другий м’яч та зрівняти рахунок. Після цього голу команди дуже жваво почали рухатись та, напевно, відкрилось «сьоме дихання», тому атаки продовжились на дві сторони ще активніше. Градус гри точно став вищим, адже гравці почали агресивніше діяти один з одним. Після одного з кутових ударів, не з першої спроби, але все ж забили третій м’яч хлопці з «Трилюксу». Та як у самих драматичних фільмах, як тільки забиває одна команда, тут же заб’є і інша. Так сталось у в цьому матчі. Через хвилину з невеликим Мороз дальнім пострілом під самісіньку штангу забиває гармату у ворота одесит. Рахунок на табло – 3:3.

Рахунок 3:3 під завісу другого тайму відповідальної гри за вихід до чвертьфіналу змушує команди ризикувати. За останні п’ять хвилин гри, команди мали безліч крутих моментів, але іноді обрізались «на рівному місці». Такі «гойдалки» продовжувались до останньої хвилини, коли команда з «Трилюксу» взяла тайм-аут за хвилину и двадцять секунд до кінця зустрічі. Одразу після «хвилини» одесити мали небезпечний момент, але нападник пробив вище воріт. За двадцять секунд до кінця одеська команда мала «стовідсотковий момент», але воротар перевів м’яч на кутовий.

Та все ж таки логічним завершенням цієї гри стали післяматчеві пенальті. Гра була максимально рівною та це стало прикрасою останньої гри першого ігрового дня.

СДЮШОР № 2 (Кропивницький) – «Трилюкс-2» (Одеса) – 3:3 (по пенальті – 4:2)
Голи: Чолак (3, 7), Мороз (21)  – Ходак (2, 16),  Зарщинський (19)
Попередження: Дзюбін (10) – Станков (12)

Серія пенальті:
Станков – 0:1
Чолак – 1:1
Ходак – 1:1 (воротар)
Матковський – 2:1
Зарщинський – 2:2
Дзюбін – 3:2
Тарєєв – 3:2 (повз ворота)
Непа – 4:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, Богдан ЄМЕЦЬ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.