Капітан збірної України Петро Шотурма підбив підсумки виступу «синьо-жовтих» на Євро-2022.

– Підбийте підсумки турніру для збірної України.
– Накопичилося дуже багато позитиву. У нашій команді панувала радісна атмосфера. Всі були згуртованими. За колектив не соромно взагалі. Можливо, після матчу з Нідерландами якась команда опустила руки. Однак, нам не завадив навіть спалах коронавірусу. Намагалися продемонструвати якісний футзал, і з кожним матчем нам це вдавалося все більше й більше.

– У самому колективі відчувалося, що команда додавала від матчу до матчу?
– Звичайно! Напевно, атмосферу нашого колективу може зрозуміти лише той, хто у ньому був. Мені здається, що ми гідно представили Україну на цьому турнірі.

– Ви уявляєте наскільки зросла популярність футзалу у країні. Попередній матч у прямому ефірі переглянули 1,5 мільйона людей. Переконаний, що сьогодні кількість глядачів також була дуже великою. Які у Вас враження від такої уваги?
– Один тренер перед матчем нам сказав, що ми зробили великий крок вперед для України у цьому виді спорту. Деякі хлопці вагалися який вид спорту обрати: футзал чи футбол. Завдяки таким матчам ми довели, що розвиток футзалу в Україні рухається у правильному напрямку.

– Сьогодні по грі не здавалося, що суперник надто переважав збірну України.
– Ми думали, що буде навала від іспанців з перших хвилин. Однак, так вийшло, що перших хвилин 8-10 ми переважали суперника у грі 4х4. У нас було набагато більше моментів. Їм вдалося краще реалізувати свої нагоди. Хлопці віддали все, що у них було. Нам вдалося дати бій іменитому супернику.

– Наскільки підтримка трибун допомагала команді?
– Коли грав гімн у матчі з Росією – мурахи заполонили все тіло. Відчуття не передати емоціями. Атмосфера була божевільною. Я можу сказати, що Україна завжди пишалася і буде пишатися своїми вболівальниками. Вдячний всій Україні за підтримку. Ми зробили, що могли, але ще скажемо своє слово у майбутньому.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.