Сьогодні в об’єктиві результати українців та українок у польській Екстраклясі, чемпіонаті Казахстану, а також іспанських Прімері та Сегунді.

Польща

У семи з восьми матчів 23-го туру польської Екстраляси взяли участь українські футзалісти.

Лідер чемпіонату «Пяст» з Глівіце здолав «AZS UW» з рахунком 3:0. У складі гостей матч відіграли Віталій Лісниченко та Денис Ліфанов, які забитих м’ячів до свого активу не занесли. Колектив з Віланова нині посідає восьму сходинку.

У рамках ще одного суботнього матчу відбулося українське дербі. У Хожуві місцевий «Клірекс», за який виступає Микита Можейко, приймав «Дреман». У складі гостей матч провели Сергій Філь та Вадим Іванов, який має польський паспорт. Зрештою, поєдинок завершився звитягою команди з Ополе – 3:2, а наші співвітчизники голами не відзначалися. Як підсумок, «Клірекс» опустився на 12-ту сходинку, а «Дреман» закріпився на четвертому щаблі.

Поразкою завершився ігровий тиждень для «Ред Девілз». Команда з Хойніце гостювала у Білостоку, де поступилася місцевому «МОКСу» з рахунком 2:6. У складі гостей один з голів на свій рахунок записав Олег Негела. Ще один колишній «ураганівець», який виступає за цей колектив, Петро Сенюк, участі у поєдинку не брав. «Ред Девілс» не зуміли піднятися вище, і розташовуються на 13-му місці.

«Бржег», за який виступає В’ячеслав Кожемяка, а тренує Роман Смирнов неймовірним чином втратив перемогу у протистоянні з варшавською «Легією». Окремо відзначимо, що український фахівець був визнаний найкращим тренером березня у Польщі. З чим ми окремо вітаємо Романа Смірнова. Однак, і у поєдинку зі столичною командою все складалася для господарів якомога краще. «Бржег» був попереду з рахунком 3:0, а дубль оформив Кожемяка. Втім, завдяки вдалій грі вп’ятьох «Легія» вирвала нічию й залишилася на дев’ятій сходинці з 28-ма очками в активі. «Бржег» має 26 пунктів й розташовується на щабель нижче. Також додамо, що два голи дозволили В’ячеславу Кожемяці потрапити до символічної збірної 23-го туру Екстракляси.

Поразкою «AZS UW» скористалися «Ред Дрегонз». Команд з Пнєв, за яку виступають Микита Сторожук, Максим Паутяк, а також нещодавно приєднався Дмитро Камеко (участь у матчі взяли двоє останніх) вдома приймала «Тім Леброк». У напрочуд результативному матчі «дракони» здобули перемогу 7:3. Дублем у складі господарів оформив Паутяк, а за гостей голом відзначився українець з польським паспортом Віталій Колесник. Таким чином, «Ред Дрегонс» зуміли піднятися на сьому сходинку, а «Тім Леброк» опустилася на одинадцяту позицію.

Чинний чемпіон Польщі – «Рекорд» відвантажив десять голів у ворота аутсайдера чемпіонату «AZS UG». У цьому поєдинку за команду з Бєльсько-Бяли дебютував гравець юнацької збірної України Максим Малиновський, який перебрався в оренду з «Кардинала-Рівнестандарт». Українцю вистачило менше хвилини, аби оформити дубль, а сам поєдинок завершився з рахунком 10:2. «Рекорд» продовжує перебувати на другій сходинці. Відстань від «Пяста» складає одне очко.

Інший представник чільної трійки – любавський «Констракт» також вирішив не відставати від конкурентів й переграв представника нижньої частини турніру таблиці – «Гурнік» з Полковіце. У складі гостей на майданчику з’являлися ще один футзаліст юнацької збірної України Сава Лутай, а також Олександр Нагайцев. Зустріч завершилася перемогою господарів – 5:2. «Гурнік» залишився на 15-ій сходинці, а відстань до 14-ої сходинки після звитяги «МОКСу» складає вісім очок.

Казахстан

«Байтерек» Олега Солодовника провів серію з двох виїзних поєдинків 27-28-го турів проти «Атирау». Перша зустріч завершилася нічиєю – 1:1, а от у другій сильнішими виявилися саме гості – 3:2. Такий результат допоміг «Байтереку» піднятися на сьому сходинку.

Іспанія

У Прімері «Торребланка» на матч 21-го туру завітала у гості до «Леганеса». Поєдинок складався для команди з Мелільї досить непросто. Господарки тривалий час були попереду з рахунком 2:0, але впродовж останніх п’яти хвилин гості зуміли звести поєдинок до нічийного результату – 2:2. У складі «Торребланки» перший тайм у воротах відіграла Вікторія Кислова. Анна Шульга участі у матчі не брала. Команда з Мелільї за підсумками 20-ти проведених зустрічей посідає восьме місце.

У рамках 23-го туру групи 4 Сегунди «Коста Сур» на своєму майданчику приймав другу команду того ж таки «Леганеса». Поєдинок завершився перемогою господарів з рахунком 4:2. Дублем у матчі відзначилася Юлія Форсюк. Ксенія Гриценко участі у зустрічі не взяла. Після 21-го зіграного матчу «Коста Сур» має 10 очок і знаходиться на 15-тій позиції.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.