Офіційний сайт польської Екстракласи оприлюднив календар першого кола чемпіонату Польщі сезону 2022/2023 р. р. Повний календар першого кола Ви можете переглянути тут. А поки що пропонуємо Вашій увазі розклад матчів першого туру.

1 тур. 27-28 серпня.
«Ред Дрегонз» – «Клірекс»
«МОКС» – «Констракт»
«Бочня» – «Легія»
«Рейтер Торунь» – «Дреман Ополе Футзал»
«Відзев» – «Футзал Лешно»
«Пяст» – «Ред Девілз»
«AZS US» – «Рекорд»
«AZS UW» – «Гредар Фіт-Монінг»

Як ми бачимо, наразі серед учасників наступного сезону Екстракласи є «Ред Девілз». Нагадаємо, що команда з Хойніце нещодавно оголосила про те, що через фінансові проблеми участь у новому сезоні Екстракласи під питанням. Відповідно, «Ред Девілз» має замінити «Тім Леборк», який за підсумками минулого сезону вибув до Першої ліги. Як стало відомо «5х5», станом на даний момент, шанси на те, що «червоні дияволи» зіграють у новому сезоні – 50/50. Тому, будемо чекати на подальші новини з команди, у складі якої у минулому сезоні грали два українці – вихованці івано-франківського «Урагану» Олег Негела та Петро Сенюк (щоправда, Сенюк грав лише у першій половині сезону. – А. Т.). І, до речі, як ми бачимо, саме з домашньої гри проти «Ред Девілз» має розпочати новий сезон чинний чемпіон Польщі – «Пяст» з Глівіце.

Що стосується інших призерів минулого сезону, то вони зіграють свої перші матчі нового сезону на виїзді. Зокрема, «Констракт» з Любави гратиме з «МОКСом», який відтепер очолюватиме Дмитро Камеко, а «Рекорд» поїде у Катовіце, де зіграє проти дебютанта Екстракласи, «AZS US», кольори якого захищають українці Роман Вахула та Максим Кисельов (хоча насправді команду з Катовіце важко назвати дебютантом Екстракласи – вона просто повернулась в еліту. – А. Т.).

Завершиться ж перше коло чемпіонату Польщі матчами 15 туру, які відбудуться 17-18 грудня.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.