Голкіпер жіночої збірної України Анастасія Терех підбила проміжні підсумки навчально-тренувальних зборів та розповіла про дебютний матч у складі національної команди.

– Збірна провела НТЗ вже у трьох з чотирьох країн напередодні «Фіналу чотирьох» Євро-2022. Як оціниш ці майже три тижні підготовки?
– Ці майже три тижні були плідними і вкрай необхідними для нас, адже всі гравці знаходилися в різних умовах до зборів. Дехто взагалі не мав футзальних тренувань. Думаю, що тепер всі дівчата набрали більш-менш однакові кондиції. Ми дуже вдячні всім федераціям і окремим людям, які допомогли реалізувати цю підготовку. 

– Твій дебют випав на матч з Італією, але до того ти неодноразово залучалася на збори. Вдалося відчути різницю? Якими були емоції після матчу?
– Звичайно, офіційний матч за збірну, навіть товариський, значно відрізняється від простих зборів у Броварах. Давно прагнула цього і під час поєдинку отримала велике задоволення. Приємно дебютувати за збірну, але хотілося б обійтися без двох пропущених голів. Вони були, як кажуть, не «воротарськими», але завжди хочеться виручити команду в усіх моментах.

– У матчі ти навіть могла забити. Як приймала рішення у тому епізоді?
– Коли спіймала м’яч після невдалої атаки суперниць і вкинула собі, то навіть не задумувалася, все вийшло інстинктивно. Ближче до воріт вже треба було вирішувати: бити чи віддавати. Захисниця трохи перекривала удар під праву ногу, тому прийняла рішення викотити передачу на партнерку. Шкода, що до голу не дійшло. Вже мільйон разів продумала, як би ще можна було зіграти в цій ситуацій: робити хибні замахи, перекати або просто вдарити з носка. Однак, це більше фантазії.

– Окрім матчу проти Італії збірна України провела товариські поєдинки проти італійського «Баньйоло» та французького «Нанта Метрополь», які завершилися перемогами. Розкажи більше про ці зустрічі, адже українські вболівальники не могли спостерігати за їхнім перебігом.
– Це важливий етап нашої підготовки. Як було неодноразово сказано в роздягальні: «Найгірша гра краща за відмінне тренування». Награвали стандарти, відпрацьовували злагодженість дій у захисті. Команди були досить підготовленими. Особливо мені сподобалися француженки. Дякуємо обом суперникам за можливість провести ці контрольні матчі, вони найкраще демонструють над чим треба працювати.

– Наступне випробування – товариський матч з віце-чемпіоном Європи – збірною Португалії. Які очікування від цієї зустрічі?
– У мене очікування лише від себе. Хочеться зіграти на найвищому рівні. Команді потрібно буде взяти максимум від цієї зустрічі для майбутнього поєдинку проти збірної Іспанії у півфіналі Євро-2022. Це і будемо робити!

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України
Фото:
divisionecalcioa5.it

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.