Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов відповів на питання журналістів після матчу за третє місце Євро-2022 серед жіночих команд.

– Які Ваші перші емоції після завершення поєдинку?
– Вся команда мріяла здобути медалі. Можливо, дуже велике хвилювання не дозволило сьогодні зіграти на 100%. Вітаю дівчат, адже вони зробили велику справу для України. Ми розуміємо, що наша країна знову завоювала медалі Євро після 20-річної паузи.

– Зважаючи на війну в Україні та складність підготовки, що для тебе означає ця перемога?
– У попередніх інтерв’ю я вже казав, що Україна є сильною. Наша країна воює та боронить свою незалежність. Однак, водночас Україна перемагає на Євробаченні та здобуває бронзові медалі на жіночому Євро з футзалу.

– Наскільки приємно було бачити українських вболівальників на трибунах?
– Це дійсно дуже вагома підтримка для України. Навіть просто перехожі на вулицях в Італії та Португалії нас підтримували. Натомість, бачити на трибунах знайомі обличчя з українським прапором – це просто неймовірно!

– Чи були готові до гри збірної Угорщини з п’ятим польовим?
– Так, готувалися й до такого варіанту. Однак, гра завжди коригує усі плани. Не всі компоненти гри можна виконати без помилок. Найважливіше, що ми сьогодні перемогли.

– У сьогоднішньому матчі за 3-тє місце відзначалися ті самі двоє гравців, що і три роки тому забивали у ворота росії. Бачите у цьому певний символізм?
– Дійсно, у цьому присутній певний символізм. Цим дівчатам вистачило досвіду, щоб знайти свої моменти і реалізувати їх. На щастя, цього разу вони стали переможними.

– Як психологічно відновлювали команду від матчу проти Іспанії?
– Від самого початку ми з дівчатами говорили про те, що «Фінал чотирьох» складається з двох матчів. Концентрувалися на перший матч. Розуміли, що він є дуже важливим. Намагалися психологічно підвести дівчат, щоб вони не боялися іспанок. Однак, зазнали болісної поразки. Тим не менш, дівчата розуміли, що ми маємо ще один надважливий поєдинок за медалі. Це їхня заслуга, яка полягає у тому, що вони змогли переключитися і продемонструвати той футзал, який допоміг нам перемогти.

– Після матчу з Іспанією Ви наголошували на тому, що повний перший поєдинок мала провести Вікторія Кислова. Чи збиралися задіювати саме двох кіперів на цьому Євро?
– Буду відвертим. Ми зараз маємо двох сильних воротарів. Я не знаю хто з них є сильнішим. Вікторія Кислова зіграла перший матч, оскільки маємо вагомий досвід проведення поєдинків у чемпіонаті Іспанії. Я сподівався, що він допоможе. Однак, ті помилки, яких ми припустилися, не дозволили нам, як мінімум, мало пропустити. На жаль, сталося саме так. Сьогодні у воротах грала Вікторія Сагайдачна. Вона провела матч добре. Цього виявилося достатнім для перемоги.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.