У іспанському Хаені, який з 4 по 10 вересня прийматиме чемпіонат Європи з футзалу серед 19-річних гравців, відбулась церемонія жеребкування цього турніру. Нагадаємо, що до фінального етапу потрапили вісім найкращих команд включно з господарями Євро – збірною Іспанії, яка, до того ж, є чинним чемпіоном Європи серед 19-річних юнаків. Отже, пропонуємо Вашій увазі результати жеребкування.

Група «А»
Іспанія
Україна
Хорватія
Румунія

Група «В»
Польща
Франція
Італія
Португалія

Зазначимо, що матчі групового етапу Євро-2022 (U-19) проходитимуть 4, 5 та 7 вересня. Півфінальні матчі, у яких зіграють дві найкращі команди з кожної групи, відбудуться 8 вересня. А вже 10 вересня відбудеться фінал юніорського чемпіонату Європи – 2022. Усі поєдинки проходитимуть у Хаені на майданчику «Оліво Арени».

У чемпіонаті Європи (U-19) братимуть участь гравці, які народились після 1 січня 2002 року. Оскільки у 2021 році юніорський Євро не відбувся через пандемію коронавірусу, то в УЄФА було прийнято рішення зберегти змагання для юнаків 2002 року народження та провести для них чемпіонат Європи у 2022 році. До практики проведення юніорського Євро у непарні роки УЄФА повернеться вже у наступного року, коли проходитиме Євро-2023 (U-19) серед юнаків 2004 року народження та молодше.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.