Головний тренер студентської жіночої збірної України Олег Шайтанов розповів про підготовку команди до чемпіонату світу, який 18 липня стартує у Португалії.

– Минуло два тижні після завоювання медалей на жіночому Євро. Які емоції відчуваєте зараз?
– Ми практично одразу всі свої думки спрямували на студентський чемпіонат світу. Хоча в перші дні після Євро відчувалися як радість від здобутку, так і певне моральне та фізичне спустошення. Однак, після першого тренування у Гімарайнші розпочався нормальний робочий режим. Зараз усі перебувають в очікуванні на турнір.

– Попереду на студентську збірну очікує чемпіонат світу, де суперниками на груповому етапі стануть збірні Німеччини та Бразилії. Як оціните ці команди?
– Німеччина є силовою командою. Дівчата виглядають доволі міцними. Що сказати про Бразилію? У футзалі будь-яка збірна, яка представляє цю країну, відповідає найвищому рівню.

– У складі студентської збірної залишилися декілька гравців з Євро-2022. У цій команді вони мають бути лідерами на паркеті?
– Так, декілька футзалісток національної збірної візьмуть участь у цьому студентському чемпіонаті світу. Вони відіграють ключову роль у національній збірній, тому, звичайно, є лідерами і у студентській.

– Минулого разу жіноча збірна України посіла 2 місце на студентському чемпіонаті світу. Які завдання  ставите на цей турнір?
– Будемо намагатися вирішувати завдання крок за кроком. З групи точно виходить найсильніша команда. Будемо робити все від себе залежне, щоб подолати груповий етап.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.