З 24 по 28 серпня у Європі проходили матчі Попереднього раунду Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 р. р. Українських вболівальників, безумовно, більше цікавили ті клуби, кольори яких захищали українські легіонери. Футзальний портал «5х5» пропонує Вашій увазі повний дайджест виступів українців у Попередньому раунді Ліги чемпіонів.  

«Пяст» (Польща)  

Голкіпер збірної України Кирило Ципун у рамках Попереднього раунду Ліги чемпіонів зіграв зі стартових хвилин у матчі проти молдавського «Ністру», який завершився перемогою команди з Глівіце з рахунком 6:0. Ципун у цій грі вийшов у стартовому складі та відіграв увесь матч, а також відзначився результативною передачею на Вінісіуса Лаццаретті. У двох інших поєдинках «Пяст» обіграв ізраїльський «Технікон» (4:0) та зіграв унічию з грецьким «Дукасом» (2:2), завдяки чому і вийшов у Основний раунд Ліги чемпіонів сезону 2022/2023 р. р.

«Ністру» (Молдова)

Колишні гравці львівської «Енергії» Андрій Ременець та Олег Гасюк намагались допомогти молдавському «Ністру». Обидва гравці провели матчі Попереднього раунду у стартовій четвірці.

На жаль, вдалі дії від українців були зафіксовані лише у матчі проти ізраїльського «Техніона», який «Ністру» виграв з рахунком 8:0. Олег Гасюк відзначився двома голами, а Андрій Ременець – одним. В інших двох поєдинках «Ністру» програв грецькому «Дукасу» (2:4) та «Пясту» Кирила Ципуна (0:6).

«Аміго Нордвест» (Болгарія)

Команда, за яку грав колишній футзаліст київських «ХІТа» та «SkyUp» Микита Тменов, грала в Австрії та посіла підсумкове третє місце у групі «В».

У матчі з данським «Гентофте» Тменов відзначився голом, проте «Аміго Нордвест» програв з рахунком 4:10. У грі проти господарів міні-турніру у групі «В», австрійської «Фортуни», Тменов вийшов у стартовій четвірці та віддав гольову передачу на Велчева, проте «Аміго Нордвест» знову поступився – цього разу з рахунком 1:6. У заключному поєдинку групового турніру «Аміго Нордвест» таки виграв у шотландського «Солтайрс» (2:0), а Тменов, який вийшов у стартовій четвірці, відзначився голом.  

«Космос» (Естонія)

Естонський колектив мав великі шанси приєднатися до тих команд, які на той момент вже встигли вибороти для себе путівку до Основного раунду. Однак, на шляху команди Олександра Сорокіна та Ярослава Лебедя став словацький «МІМЕЛ Лученець».

Що стосується виступів українців, то і Олександр Сорокін, і Ярослав Лебідь усі три поєдинки Попереднього раунду Ліги чемпіонів починали у стартовій четвірці. Ярослав Лебідь у матчі з «Блу Меджик» (8:3) відзначився голом, а Сорокін-старший – результативною передачею. У грі з «Кардіффом» (7:0) гол та дві результативні передачі записав на свій рахунок Лебідь, а Сорокін віддав гольовий пас саме на Ярослава. А ось у вирішальному протистоянні з «МІМЕЛ Лученець» (3:5) голом відзначився Олександр Сорокін, а Лебідь – гольовою передачею. Щоправда, як ми вже зазначали, це не допомогло естонській команді вийти до Основного раунду.  

Таким чином, за підсумками Попереднього раунду лише «Пяст» Кирила Ципуна зміг вийти до Основного раунду Ліги чемпіонів. Інші команди, кольори яких захищають українці, були змушені припинити свою європейську кампанію вже після першого етапу.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Космос» (Естонія)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.