Вочевидь, головний тренер юніорської збірної Польщі Лукаш Жебровскі зробив певні висновки з гри проти Португалії. Саме цим можна пояснити той факт, що у воротах «Кадри» зі стартових хвилин матчу проти збірної Італії з’явився Лах (хоча до Мури по матчу проти Португалії навряд чи можуть бути якісь претензії – хіба що за перший гол, пропущений поміж ніг. – А. Т.). Окрім того, з’явився у стартовій четвірці Опатовскі, який пропускав гру з португальською збірною. Відповідно, Опатовскі замінив у стартовому квартеті Кшемпека. Що стосується збірної Італії, то Массіміліано Белларте додав до стартового квартету Ісгро та Джуліі Каппоні, які, відповідно, замінили Скавіно та Пазетті.

Збірна Італії непогано розпочала поєдинок, створивши на старті кілька непоганих моментів біля воріт Лаха. Польський захист витримав стартовий тиск апеннінців, які після невдалої спроби забити швидкий гол не стали продовжувати грати у такому ж ключі, а перевели гру в більш спокійне русло. І це, що логічно, було саме на руку полякам, які поступово змогли адаптуватися до суперників та перестати мандражувати, на чому акцентував увагу Лукаш Жебровскі.

У середині першого тайму вже поляки активізувались, чого італійці, вочевидь, не очікували. А дарма. Підопічні Лукаша Жебровского почали потроху смілівішати та більш активно йти до воріт Бертода, і це принесло свої плоди вже на 11-й хвилині. Опатовскі, якого, вочевидь, не вистачало у грі з Португалією, змусив сфолити Ансалоні, за що той отримав жовту картку. Поляки, відповідно, отримали право на штрафний, який блискуче виконав Сендлевскі. Щоправда, заради справедливості, зазначимо, що у Бертода були всі шанси відбити цей удар, але він у конкретно взятому епізоді не виручив. Безумовно, після цього італійці мали би чимось відповісти. І було очікувано, що Бертод почне підключатися до атак своєї команди та шукати свій шанс для взяття воріт Лаха. Однак, це було не так часто, тому що Бертоду все-таки доводилося більше займатися саме своїми воротарськими функціями. До того ж, якщо вже казати про гру збірної Італії у Рівних складах (тобто, без залучення Бертода п’ятим), то вона практично не йшла. Можна хіба що згадати небезпечних момент у виконанні Ансалоні, проте він, вигравши перед цим позицію у суперника, пробив не найкращим чином. Як потрібно користатися своїми моментами, показали гравці збірної Польщі наприкінці першого тайму, коли Сендлевскі зміг пройти по лівому флангу та віддати пас на дальню стійку, де знаходився Лічнерскі, який переправив м’яч у ворота «Скуадри адзурри» – 2:0.  

Італійці дуже активно почали другий тайм, оскільки вони розуміли, що шляхів для відступу не залишилося. Однак, у той же час Лах почав показувати, чому саме він зі старту грав у воротах «Кадри». Не допомагали італійцям і підключення Бертода до чужих воріт. Поляки виявились до цього готовими, тому дуже грамотно побудували свій захист. Але при цьому вони шукали можливість зробити свою відповідь на атаки «адзурріні».

Розв’язка цієї гри сталася на останніх хвилинах. Спочатку на 37-й хвилині Ролл зробив рахунок 3:0. Це сталося після того, як поляки розіграли кутовий, і Сендлевскі пробив по воротах «Скуадри адзурри». Бертод удар відбив, але Ролл був першим на підбиранні та переправив м’яч у ворота. Італійці одразу пішли вп’ятьох, але тепер функції «літаючого воротаря» виконував Джуліі Каппоні. Однак, і ця зміна п’ятого польового не принесла своїх дивідендів. Більше того – на початку останньої хвилини зустрічі Кшемпек вразив порожні ворота італійців, і це – 4:0 на користь збірної Польщі.

Однак, італійці все-таки залишили останнє слово у цій грі за собою. За 19 секунд до фінальної сирени італійці заробили право на дабл-пенальті, і Скавіно «розмочив» Лаха. Однак, по факту італійцям вже нічого не залишалось, окрім того як визнати свою поразку в поєдинку, в якому вони могли оформити вихід до півфіналу. А замість цього справжня боротьба лише починається.  

Італія (U-19) – Польща (U-19) – 1:4
Голи:
Скавіно (40 – 3 10-метрового) – Сендлевскі (11), Лічнерскі (20), Ролл (37), Кшемпек (40)

Італія (U-19): Бертод – П’єрі, Джуліі Каппоні, Ісгро, Ансалоні – Ямул, Пазетті, Де Феліче, Скавіно – Екслер, Росато, Ді Тата, Вітале
Польща (U-19): Лах – Сендлевскі, Лічнерскі, Ролл, Опатовскі – Кшемпек, Формела, Бетовскі, Здунек
Попередження: Ансалоні (11), Де Феліче (26) – Бетовскі (10), Кшемпек (18), Ролл (40)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.