Для вболівальників збірної Румунії була одна хороша новина: ушкодження, яке Алін Кардей отримав у матчі з Іспанією, виявилось несерйозним. І це дозволило основному воротареві збірної Румунії розпочати гру проти збірної України зі стартових хвилин. Окрім того, у стартовій четвірці румунської команди знайшлося місце для Давіда, який, у свою чергу, поміняв Тріфу. Натомість, головний тренер юніорської збірної України Віталій Одегов поміняв повністю стартовий склад. Відповідно, місце у воротах дісталося Гуйвану, а зі старту почала грати та четвірка, яка у поєдинку проти Хорватії була номінально другою.

Після надто емоційного поєдинку проти збірної Хорватії підопічним Віталія Одегова було важливо встигнути відновитися як психологічно, так і фізично. До того ж, враховувати те, як напередодні зіграли суперники українців по звітному поєдинку, «синьо-жовтим», незважаючи на всі передматчеві розклади, не потрібно було «закидати капелюхами» своїх візаві.  

На початку гри обидві команди обмінялися непоганими моментами. У румунів Давід перевірив готовність Гуйвана до гри, і воротар збірної України своїм «сейвом» показав, що він готовий. У відповідь два непоганих моменти мав Квасній. В одному з цих епізодів лише стійка врятувала ворота Кардея від голу. Зрештою, поступово збірна України почала показувати свою перевагу не тільки в індивідуальній майстерності, а й у кількості ударів по воротах Кардея. Однак, кількість довго не переходила у якість. Що ж стосується підопічних Роберта Лупу, то вони намагалися не засиджуватися в обороні, внаслідок чого подекуди на паркеті «Оліво Арени» виникав відкритий футзал. Дуже багато проблем створював українській команді Керестелі, який і накручував суперників, і наносив небезпечні удари по воротах Гуйвана. Але все-таки на 9-й хвилині українцям вдалося відкрити рахунок у зустрічі після того, як Семенченко дальнім ударом застав Кардея зненацька.

Після пропущеного голу наставник збірної Румунії Роберт Лупу одразу взяв тайм-аут, результатом якого стала заміна воротаря: Карунту замінив Кардея, і треба сказати, що з його виходом румуни заграли впевненіше. До того ж, і сам Карунту своїми «сейвами» додавав упевненості й собі. Тому, він неодноразово змушував хапатися за голови Семенченка, Сметаненка, Кваснія. Особливо Кваснія, якому тотально не щастило. Протягом усього першого тайму гравець «Енергії» мав десь 5-6 дуже класних моментів для того, щоб збільшити перевагу збірної України. Однак, рахунок на табло «Оліво Арени» продовжував залишатися мінімальним та слизьким, що давало румунам певну надію на те, що все ще можна змінити. І ця надія стимулювала підопічних Роберта Лупу

Початок другого тайму однозначно вдався румунам, яким вдалося забити «гол з роздягальні». І це явно схилило психологічну перевагу на користь збірної Румунії. Але по факту це лише по-спортивному розізлило українців, які знову заграли більш активно біля воріт Карунту. І на 25-й хвилині українцям таки вдалося знову схилити шальки терезів на свою користь після того, як Квасній класно пробив з льоту, відгукнувшись на передачу з кутового. На це Роберт Лупу відреагував по-своєму. Вже за хвилину Керестелі почав виходити на майданчик у футболці п’ятого польового гравця, проте це не надто сильно допомагало румунам. До того ж, на 29-й хвилині Квасній вразив порожні ворота румунської збірної. А ще за кілька миттєвостей Дичук класним дальнім ударом збільшив перевагу збірної України, після чого вже Кардей поміняв Карунту у воротах збірної Румунії. Але і ця заміна не подіяла. Дуже скоро Лутай відзначив голом свою першу зміну в цьому поєдинку забитим голом, зробивши рахунок 5:1. А могли би бути і значно більші цифри на табло, якби м’яч у кількох епізодах не перевіряв на міцність каркас воріт Кардея.

Зрештою, румунам в одній з атак вдалося скоротити своє відставання в рахунку після того, як Хедьї пробив у ближній кут воріт Гуйвана. І після того румуни знову спробували пограти з п’ятим польовим, проте це вже підопічним Роберта Лупу не допомогло. Так само як і не допоміг румунським футзалістам той факт, що збірна України заробила п’ять командних фолів.

Українці могли на «прощання» забити ще, проте рахунок 5:2 на користь підопічних Віталія Одегова виявився остаточним, і це означало, що збірна України (U-19) здобула другу перемогу поспіль.  

Румунія (U-19) – Україна (U-19) – 2:5
Голи:
Чог (21), Хедьї (34) – Семенченко (9), Квасній (25, 29), Дичук (29), Лутай (31)

Румунія (U-19): Кардей (Карунту, 9; Кардей, 29) – Іліє, Чог, Керестелі, Давід – Тріфа, Мойзі, Надь, Хедьї – Барбоч, Міклош
Україна (U-19): Гуйван – Малиновський, Скибчик, Семенченко, Сметаненко – Квасній, Британ, Ткачук, Дичук – Калашник, Сизик, Лутай
Попередження: Давід (1) – Семенченко (28), Дичук (37)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.