Досить по-різному розпочали команди свій шлях на цьогорічному розіграші Євро (U-19). Для французів матч з італійцями став серйозною проблемою, мало мало хто думав, що італійці так легко здолають французьку команду. Варто згадати швидкості юнаків з Франції, які вони показували протягом тієї гри. У той час португалці досить спокійно та передбачувано переграли опонентів з Польщі. Тож, перед початком гри можна було називати матч центральним, бо зустрічались дві технічні та швидкі команди. І водночас цей поєдинок був важливим для обох команд у контексті продовження боротьби за вихід до півфіналу.

Обидві команди розпочали гру, розігруючи комбінації, граючи за принципом «атака на атаку». Французи діяли за схожою схемою, як у матчі зі збірною Італії. До середини першого тайму старались брати ініціативу на себе, та, напевно, саме цими діями, трохи нагадали те, що було напередодні.

Перший м’яч у зустрічі змогли забити португальці. Вони грали досить спокійно, і їх момент прийшов майже на рівному місці після серії помилок французів у контролі м’яча. Зрештою, Родріго Сімао покарав французьких опонентів за ці помилки. Французи після пропущеного голу перехопили ініціативу повністю, та досить впевнено у ті хвилини виглядали португальці, які тільки і ловили опонентів на помилках, стараючись де-інде розіграти позиційну атаку.

Іноді ініціативу перехоплювали португальці, які починали рухатись більш активніше,  змушуючи суперників підсідати до своїх воріт. Команди вирівняли гру, та за п’ять хвилин до кінця першого тайму емоції почали вирувати, бо досить був слизький рахунок, до того ж, арбітри давали пограти хлопцям, іноді навіть дозволяли грати жорстко. Але ті контроль над грою не втрачали, наче так здавалось.

На останній хвилині португальці заробили для себе шостий командний фол. До 10-метрової позначки підійшов Бенслама, який реалізував момент, не просто зрівнявши рахунок перед самою перервою, але і відкривши рахунок голів на Євро-2022 (U-19) для команди з Франції.

На початку другого тайму після помилки воротаря французів Гарроса другий гол португальської команди забив Діогу Сантуш, пробивши точно поміж двох захисників у порожні ворота. Врешті-решт, після забитого голу у команди Жозе Луїша Мендеша побільшало моментів, вони досить активно проводили свої атаки, тим самим не давали простору для суперників. Декілька випадів та небезпечних ударів було і від Франції, але до забитого голу справа не дійшла.

У середині другого тайму Португалія мала декілька вбивчих моментів, але реалізувати окремі епізоди «червоно-зелені» не змогли. Чи то емоційність, чи то фізична втома заважала влучно закінчувати моменти. Незважаючи на це, матч складався за однаковим сценарієм: кожної хвилини одна з команд могла змінити рахунок, проте він залишався таким же, яким був після голу Діогу Сантуша. 

На останніх хвилинах гри Франція пішла «ва-банк» та задіяла п’ятого польового гравця, яким став Алла. На жаль для французів, це не принесло результату, хоча вони мали момент, коли Дембеле пробивав потужно з середньої відстані та влучив у поперечину. Тож, другу перемогу записує колектив з Португалії, наближаючи себе до виходу у наступну стадію, а Франція втрачає будь-які шанси на вихід у плей-оф.

Португалія (U-19) – Франція (U-19) – 2:1
Голи:
Родріго Сімао (9), Діогу Сантуш (22) – Бенслама (20 – з 10-метрового)

Португалія (U-19): Тьяго Вельйо – Діогу Сантуш, Рафаель Фрейре, Родріго Сімао, Едмілсон Са – Рауль Морейра, Діогу Фуртаду, Тьяго Маседу, Педро Сантуш – Рубен Тейшейра, Бруно Майор, Рікарду Маркеш, Томаш Коласу
Франція (U-19): Гаррос – Бенсалма, Ньякате, Дембеле, Газенджель – Діоп, Діабіра, Алла, Файтре – Куяте, Гедурра, Кандуссі, Обаргі
Попередження: Томаш Коласу (36), Рубен Тейшейра (40) – Алла (39), Бенслама (40), Діабіра (40)

Богдан ЄМЕЦЬ, «5х5»
Фото:
УЄФА 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.