До гри команди підходили з різним настроєм. Вчора хорвати програли в сумному для них матчі з Україною, а Іспанці досить легко, наче на тренуванні, пройшли румунів. Обидві команди розуміють, що потрібна лише перемога. Іспанцям – щоб достроково вийти до півфіналу, хорватам – щоб мати шанси на вихід у плей-оф.

Іспанці навалою пішли на ворота хорват, що і принесло результат – відкритий Ордоньєсом рахунок вже на 3-й хвилині гри. Подвоїти рахунок юнакам вдалось ще через три хвилини – Маррон влучив чітко під поперечину. Хорватія вирішила одразу спробувати розіграти «зайвого» на майданчику, задіявши Чичича на цю позицію. Ще за хвилину Ордоньєс зміг зробити дубль у цій грі після невдалої атаки хорватів з п’ятим польовим гравцем. Тож, вже на 7-й хвилині гри іспанці задали серйозну перевагу в рахунку, що тільки доводило, що вони були готові вирішувати питання виходу в плей-оф тут і зараз.

Одними з хайлайтів турніру точно стануть два голи Хуана Морено, який за декілька секунд ігрового часу забив два неймовірні голи. Спершу він зміг влучно та сильно пробив зі штрафного удару, інший з гри, буквально у наступній атаці. Що теж важливо, другий м’яч залетів після дотику штанги.

Власно кажучи, з середини першого тайму та до його кінця – ситуація на майданчику не змінювалась зовсім, іспанці з точністю повторювали матч першого ігрового дня та до перерви змогли забити ще один гол. Хорвати таки «розмочили» ворота іспанців під кінець тайму. Після вдалого відбору Циглер переграв воротаря та на перерву команди пішли за рахунку 1:6 на користь Іспанії (U-19).

На початку другого тайму іспанці не припиняли тиск на ворота збірної Хорватії, тим самим змогли на початку забити ще два голи. Перший покер на турнірі оформив Пабло Ордоньєс, який і забив ті два голи за дві хвилини. У середині другого тайму після серії невдалих рикошетів у штрафній зоні хорватів замкнути передачу на дальню стійку зміг Ортас, зробивши рахунок 1:9. Другий день поспіль іспанці не давали ніяких шансів опонентам зробити бодай щось на майданчику. Але водночас вони впевнено доводили, що минулого разу вони не просто так перемогли у турнірі та готові поборотись за цей трофей ще раз.

Можливо, прозвучить дуже неповажливо до команд, з якими грала Іспанія протягом стартових двох днів турніру, але здавалось, що підопічні Альберта Канільяса грали, мов на тренуванні вже другий день поспіль. Думаю, що не один я такий, але дуже чекатиму на матч Іспанії та України, аби подивитись чи зможуть підопічні Віталія Одегова приборкати цю «машину».

Тим часом, іспанці перевалили за 10 голів у зустрічі, що є теж рекордом. Ювілейним голом відзначився Алекс Гарсія. Під кінець зустрічі одинадцятим голом, яким і поставили крапку у зустрічі, відзначився Ортас. Досить очікуваний результат гри. Іспанія впевнено виходить у наступний етап чемпіонату разом з Україною. Саме матч проти української збірної буде мати статус гри за лідерство групи «А». Хочеться подякувати команди з Хорватії, яка два дні показала непоганий футзал, але, на жаль, не проходить у плей-оф турніру.

Хорватія (U-19) – Іспанія (U-19) – 1:11
Голи:
Циглер (18) – Пабло Ордоньєс (3, 7, 25, 26), Маррон (6), Хуан (9, 9), Алекс Гарсія (14, 32), Ортас (29, 38)

Хорватія (U-19): Врдоляк (Вукосав, 21) – Циглер, Чичич, Сушац, Ласіч – Зоротович, Говорко, Артіч, Йосипович – Драгічевич, Джуркович, Пешт-Мундвайл
Іспанія (U-19): Маріо (Паласон, 21) – Карраско, Пабло Ордоньєс, Алекс Гарсія, Тапіас – Еспін, Адріан Рівера, Іон Червіньйо, Маррон – Хуан, Ортас, Начо Гомес, Гуідо
Попередження: Говорко (9), Зоторович (15) – Тапіас (9)

Богдан ЄМЕЦЬ,  «5х5»
Фото:
 УЄФА 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

 

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.