Хто би що не казав, але другий півфінал за своїм статусом мав куди більший інтеерс, ніж протистояння між збірними Португалії та Парагваю Там португальці вважались фаворитами, хоча, як ми пам’ятаємо, парагвайська команда цілком реально могла спростувати всі прогнози. А ось що стосується матчу між збірниими Аргентини та Іспанії, то тут насправді багато чого цікавого було саме з історичної точки зору. Аргентинці ще ніколи не вигравали у «Червоної фурії», тому хотіли зробити це зараз, тим більше – вдома. До того ж, у цьому поєдинку зустрічались колишні чемпіони світу (нагадаємо, що збірна Іспанії ставала найкращою футзальною командою планети у 2000 та 2004 роках, а аргентинці – у 2016 році. – А. Т.).

Збірній Аргентині, звичайно, не бракувало мотивації – вона хотіла диктувати свої умови з перших хвилин гри. Це яскраво продемонстрував Борутто, у якого були два непоганих моменти, та Клаудіно. На це «Червона фурія» відповіла своїм ударом: Райя змусив Сармієнто вступати у гру. І після цього поступово збірна Іспанії все-таки почала перетягувати ініціативу до себе. Це було видно як за контролем м’яча, так і за моментами, які створювали підопічні Федеріко Відаля. І на 7-й хвилині це дало свої плоди. Після розіграшу «стандарту» Адольфо пробив по воротах Сармієнто, і голкіпер збірної Аргентини відбив м’яч перед собою, чим і скористався Рауль Кампос, який першим опинився на м’ячі – 1:0 на користь збірної Іспанії. Цей гол суттєво змінив хід гри, і тепер аргентинцям доводилося більше грати першим номером, якщо вони хотіли оперативно зрівняти рахунок. Проте, замість цього «альбі-селестес» знову були змушені грати від оборони та чекати на контраатки. Хоча варто зазначити, що контратаки у підопічних Матіаса Люкуікса виходили непогані, проте забити у ворота Хемуса Ерреро їм не вдавалося. Натомість, збірна Іспанії на 16-й хвилині подвоїла свою перевагу. Цього разу момент створив Антоніо Перес, який пройшов до воріт аргентинської команди та пробив. Сармієнто знову відбив м’яч перед собою, і знову Рауль Кампос опинився у потрібному місці та в потрібний час, оформивши дубль. Це дуже сильно вплинуло на господарів майданчику, які подекуди не тільки не могли вийти з високого пресингу, а і помилялися у простих ситуаціях.   

Тим не менш, збірна Аргентини знайшла в собі сили на те, щоб спробувати забити «гол у роздягальню». На 18-й хвилині хорошу нагоду мав Борутто, проте його удар заблокував Чіно. А вже наприкінці першої 20-хвилинки удар Клаудіно прийняла на себе стійка воріт Хесуса Ерреро.

Аргентинці могли забити «гол з роздягальні». Принаймні, всі підстави для того мав Борутто, який не зміг пробити Дідака, котрий по перерві замінив у воротах збірної Іспанії Хесуса Ерреро (хоча трохи згодом голкіпер «Мовістар Інтера», перебуваючи на лавці запасних, примудрився отримати жовту картку за розмови. – А. Т.). У свою чергу, іспанці могли збільшити свою перевагу в рахунку завдяки Адольфо, проте він не зміг втілити у гол передачу Катели. Точніше, зробити це завадив Адольфо Сармієнто. А трохи пізніше аргентинці почали грати першим номером. Але це, швидше за все, був свідомий хід від іспанської збірної, яка відштовхувалась від рахунку та могла дозволити собі грати на контратаках. Одна з них, до речі, могла завершитися голом від Чіно, проте Сармієнто, звузивши кут обстрілу, не дав гравцеві «Червоної фурії» відзначитись у цьому епізоді. Однак, вдалі дії Сармієнто у воротах не могли належним чином надихнути його партнерів по збірній, яким не вдавалося підібрати ключі до воріт Дідака. Треба сказати, що підопічні Матіаса Люкуікса і намагались володіти ініціативою, але змусити Дідака серйозно попрацювати їм вдавалося дуже рідко. Відповідно, це було на руку іспанцям.

На 35-й хвилині збірна Аргентини стала йти на ризик, використовуючи Басіле у якості п’ятого польового гравця. Проте, під час розіграшу зайвого гравця у «альбі-селестес» фактично не було ударів по воротах Дідака, що змусило Матіаса Люкуікса взяти тайм-аут. І після цього тайм-ауту аргентинці таки почали створювати серйозні моменти біля воріт Дідака, проте ані Таборді, ана Алану Бранді не вдалося відзначитись у цих епізодах. Під кінець гри господарі майданчику пішли на справжній штурм воріт збірної Іспанії, проте вдала гра голкіпера та польових гравців збірної Іспанії звела нанівець усі зусилля «альбі-селестес». А гол Дідака за 1,6 секунди до кінця зустрічі остаточно подарував збірній Іспанії путівку до фіналу, де вона зіграє з Португалією. Що стосується збірної Аргентини, то вона зіграє у матчі за третє місце з Парагваєм, і це буде ремейк фіналу «Копа Америка – 2022».  

Аргентина – Іспанія – 0:3
Голи:
Рауль Кампос (7, 16), Дідак (40)

Аргентина: Сармієнто – Боло Алемані, Клаудіно, Таборда, Алан Бранді – Вапоракі, Борутто, Басіле, Решіа – Корсо, Тріподі, Мензегес, Едельштейн
Іспанія: Хесус Ерреро (Дідак, 21) – Райя, Мельядо, Серхіо Лосано, Рауль Гомес – Адольфо, Рауль Кампос, Бойїс, Катела – Антоніо Перес, Естебан, Пол Пачеко, Чіно
Попередження: Боло Алемані (14) – Антоніо Перес (11), Серхіо Лосано (14), Хесус Ерреро (32)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.