Головний тренер національної чоловічої збірної України Олександр Косенко підбив підсумки НТЗ та трьох товариських матчів у Молдові і розповів про підготовку до матчів основного раунду чемпіонату світу-2024.

– Олександре Петровичу, як підсумуєте товариські поєдинки зі збірною Молдови та матч проти Румунії?
– Як і у будь-яких зустрічах, є позитивні та негативні моменти. Всі три матчі вийшли досить непоганими. Отримали цікаву інформацію за їхніми підсумками. Ми зробимо належні висновки. Передусім, добре, що ми відіграли ці три поєдинки. Останній з них вже проводили на тлі втоми, коли збірна Румунії грала перший. Тим не менш, хлопці продемонстрували характер та бійцівські якості. У потрібний момент майстерність відіграла свою роль, і команда зуміла здобути перемогу. Загалом, отримали позитивні враження.

– Чи здивували чимось суперники?
– Мені сподобалася гра обидвох суперників. Видно, що як Молдова, так і Румунія хочуть розвиватися. Вони багато часу приділяють позиційним атакам, виходу з-під пресингу, стандартним положенням. У командах є досвідчені і кваліфіковані виконавці, до складу залучається молодь.

– Питання про матчі з Молдовою. Здалося, що перший поєдинок складався для збірної України досить просто, а вже у другій зустрічі суперник намагався підібратися поближче. З чим це пов’язано?
– Я б не сказав, що матчі надто відрізнялися один від одного. Дійсно, різниця у рахунку не була однаковою. Суперник мав гольові моменти в обидвох зустрічах. За рахунку 3:0 у першому матчі ми розвинули свою перевагу, і суперник не мав сподівань на позитивний результат. Натомість, у другому поєдинку на табло були такі самі показники, але ми подарували супернику вільний удар, який він реалізував. За підтримки трибун команда пішла вперед, і швидко забила другий гол. Саме тому гра стала більш напруженою. Незважаючи на підсумкові рахунки (6:1 та 7:4 на користь збірної України), молдовани мені сподобалися. Вони не лише відбивалися, а вдало проводили контратаки, якісно комбінували і взаємодіяли між собою. Для нас було важливо протистояти командам, які грають самі й дають змогу це робити супернику.

– На відміну від матчів річної давнини, у складі збірної Румунії були присутніми значно більше натуралізованих футзалістів. Це додало ще більшої цікавості поєдинку проти цієї збірної?
– Звичайно, бразильці є бразильцями. Натуралізують лише гравців, які перебувають на високому рівні. Як на мене, у складі збірної Румунії присутні дійсно сильні бразильці. Вони відіграють вагому роль у цій команді. Тож, звичайно, було цікавіше. Окрім того, до складу додаються молоді виконавці. Сподобалася гра Іштвана Хаднадя, який діяв на позиції стовпа. Матч вийшов досить напруженим, і до останніх хвилин не було зрозуміло, хто переможе. Добре, що ми провели такий поєдинок перед офіційними матчами.

– 7-го та 11-го жовтня збірна України зіграє поєдинки основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2024. Коли розпочнеться підготовка до них?
– Домашні матчі проти збірних Косова і Нідерландів зіграємо у Латвії. Підготовка до цих зустрічей розпочнеться 3-го жовтня.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.