Головний тренер національної чоловічої збірної України Олександр Косенко розповів про підготовку команди до матчів Основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу – 2024, які відбудуться у Латвії 7 та 11 жовтня.

– Олександре Петровичу, домашні поєдинки через повномасштабне вторгнення росії збірна України проведете у Латвії. Розкажіть, як прийняли нашу команду у цій країні?
– Все чудово! Нас прийняли дуже добре, створили гарні умови. Зал також сподобався. Перебуваємо в очікуванні сьогоднішнього матчу. Аби доповнити все це залишається лише вдало провести майбутні матчі.

– Склад збірної України не змінився у порівнянні з турніром у Молдові. Можете сказати, що дії всієї команди Вас задовольнили?
– Загалом, так. Взяли до Латвії тих самих гравців. Тренерський штаб лишився задоволеним ставленням хлопців до роботи й грою збірної. Безумовно, у діях кожної команди завжди присутні певні помилки та недоліки. Будемо їх виправляти. Сподіваємося, що збірна України вийде на офіційні матчі з таким самим бажанням й продемонструє у них свої вміння.

– Вже місяць триває сезон у VBET Екстра-лізі. Те, що футзалісти потроху отримують ігровий тонус полегшує роботу?
– Безумовно! Коли гравці приїжджають у гарному тонусі – працювати стає значно простіше. Хочеться подякувати ЗСУ за те, що ми можемо проводити чемпіонат, а клуби – створювати умови для підготовки гравців. Завдяки цьому й збірна України має змогу брати участь у відбіркових поєдинках до чемпіонату світу-2024. Зробимо усе, щоб потішити українців своєю грою і результатом!

– У нашій групі вже відбувся один матч. Нідерланди переграли Косово. Можете сказати, що такий календар є невеликою перевагою для збірної України, адже є змога проаналізувати свіжий поєдинок суперника?
– Так. Під час теоретичних занять ми про це говорили. Є маленька перевага, оскільки ми переглянули зустріч між нашими майбутніми суперниками. Все ж, офіційні матчі досить сильно відрізняються від товариських. Можу сказати, що команди є досить якісними. В їхньому складі грають фактурні та атлетичні футзалісти, які добре працюють з м’ячем. Зараз усі суперники будують стратегії на матчі й загалом добре організовані. Збірна Косова зробила крок вперед у порівнянні з матчами трирічної давнини. Треба відповідально налаштовуватися на кожен поєдинок.

– Що можете сказати українцям Латвії та місцевим шанувальникам футзалу перед майбутніми матчами нашої команди?
– Будемо раді бачити всіх, хто має змогу прийти на поєдинки збірної України. Хочеться підтримки від трибун. Це завжди надає хлопцям сили й впевненості у собі. Тож, запрошуємо усіх шанувальників футзалу 7-го та 11-го жовтня до Саласпілса та Єлгави.

За матеріалами пресслужби Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.