Незважаючи на міжнародне «вікно» для збірних, у деяких чемпіонатах, де грають українці, відбулись чергові поєдинки. Тому, футзальний портал «5х5» знайомить своїх глядачів з виступами українських легіонерів у період з 7 по 9 жовтня.

Польща

Оскільки команди Екстракляси минулого тижня не грали, то весь акцент зробимо на Першу лігу, де відбулись матчі третього туру.

Принципове дербі між «Тім Ленборк» та «Ве-Метом», мабуть, складно занести до активу команді Андрія Єлішева та Владислава Ткаченка. «Ве-Мет» з Ігорем Дмитрієвим та братами Кидановими буквально розтрощив «Тім Ленборк» – 0:6, а на рахунку Юрія Киданова два голи. Що стосується українських легіонерів «Тім Ленборк», то і Єлішев, і Ткаченко отримали по жовтій картці.

«Грінбуд КС Гнєзно», за який заявлений Андрій Макарчук, знову завітав до Білостоку. Цього разу – у гості до «Боніто Геліос». Але цього разу «Грінбуд КС Гнєзно» вивіз з Білостоку лише нічию – 2:2.

«Орлік Мосіна», за який виступають Любомир Коломійчук, Віталій Крисенко, Микита Завірюхін та Дмитро Пашков, поступився вдома Академії футзалу з Торуні з рахунком 2:4. З українських легіонерів участь у грі взяли тільки Коломійчук та Крисенко, який отримав жовту картку.

«Футзал Піла» Богдана Іванченка грала на виїзді з «Футзал Швецє» та змогла вивезти один заліковий пункт, зігравши внічию 2:2. 

«Футзал Щецин» Дмитра Доноса, Валерія Власовича та Максима Сапона поступився на власному майданчику «Драгон Бойяно» з рахунком 2:5. Один з голів у команди з Щецина – на рахунку Власовича.

«Сілезія Бокс» Максима Кравця вдало з’їздила у Зелену Гуру, звідки вивезла перемогу з рахунком 5:3.  

Юрій Стець відзначився забитим голом за «ГКС Тихи». Його команда у домашньому поєдинку перемогла «ГКС Новіни» з рахунком 7:0.

«Євробус» з Пшемишля здобув домашню перемогу над «АЗС УЕК», за який грав Володимир Новосад. «Євробус» переміг з рахунком 8:5, але при цьому він грав без Романа Колтка, котрий пропускав гру через дискваліфікацію, Григорія Занька та Владислава Валігури. Натомість, у заявці на гру був Дмитро Сичевський

Литва  

З перемоги стартувала у чемпіонаті Литви команда «Саулес крастас», граючим головним тренером якої є Дмитро Клочко. Окрім нього, у складі цієї команди виступають Дмитро Рибіцький, Віталій Панкратій та Євген Козлов. Зазначимо, що і Рибіцький, і Панкратій, і Козлов вийшли на майданчик зі стартових хвилин домашнього матчу проти «Турботрансферс», а Клочко-старший вийшов по ходу поєдинку, перемогу в якому здобув саме «Саулес крастас» з рахунком 8:4, а Дмитро Рибіцький відзначився хет-триком.  

Іспанія

Відбулись матчі п’ятого туру жіночої Прімери.

Дубль Ксенії Гриценко та ще один гол від Юлії Форсюк допомогли «Мостолесу» здолати команду з Сарагоси з рахунком 6:1. Зазначимо, що Форсюк розпочала матч проти «Сала Сарагоса» у стартовій четвірці, а Гриценко з’являлася на майданчику по ходу матчу. 

«Віаксес Амарелль», за який виступають Дарина Ткаченко та Христина Степаненко, поступився на виїзді «Райо Махадахонді з рахунком 1:7. 

«Торребланка», кольори якої захищають Анна Шульга та Вікторія Кислова, змогла вдома здолати «Марін Футзал» з рахунком 4:3. Вікторія Кислова вийшла зі стартових хвилин. 

Також були зіграні матчі третього туру у Сегунді.

«Депортіво Кордоба» поступився вдома другій команді «Футзал Алькантарільї» з рахунком 2:5. Наталія Митрофанська вийшла зі стартових хвилин.  

Також програв свою домашню гру і «Гвадалкасін», за який виступають Поліна Дрозд та Віра Дятел. Обидві українки вийшли у стартовому складі, проте їх зусиль було замало для того, щоб допомогти господаркам майданчику обіграти «Депортіво Аль-Андалус». У підсумку гості перемогли з рахунком 0:2

Португалія

Справжню гольову феєрію влаштували українські легіонерки, які виступають під керівництвом Олександра Золотухіна за португальський «Інтернасьональ» у другому дивізіоні жіночого чемпіонату Португалії. Українська п’ятірка (Терех у воротах та польові гравчині Дубицька, Бабенко, Калягіна та Рубан) зробили вагомий внесок у перемогу своєї команди над «Карніде» з рахунком 11:1. Зокрема, по два голи забили Дубицька та Бабенко, а Рубан відзначилась хет-триком. 

Італія

«Італкаве Реал Статте», у складі якого виступає Юлія Титова, зіграв на виїзді внічию з «Ровіго Оранж» – 2:2. Представниця збірної України не вийшла у стартовій четвірці, але брала участь у грі.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «Тім Ленборк» (Польща), ФК «Мостолес» (Іспанія), ФК «Інтернасьональ» (Португалія)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.