Ситуація перед заключним поєдинком групи 2 Основного раунду відбору Євро-2023 (U-19) була наступною: Україну влаштовувала нічия, оскільки підопічні Ігоря Москвичова мали кращу різницю м’ячів, а ось сербам потрібно було лише перемагати. Щоправда, наставник українців сказав, що на нічию ніхто з його підопічних грати не буде. Тому, гра мала бути принциповою.

Ігор Москвичов не став міняти стартовий склад у порівнянні з двома попередніми поєдинками. І, як показала гра, це було правильне рішення з боку українського наставника, адже вже на старті гри активність першої четвірки «синьо-жовтих» призвела до невпевненої гри Мароєвича та його партнерів по команді, що, зрештою, призвело до «стандарту», після якого відзначився Тютюрай. Цей надто швидкий гол, який був забитий на 15-й секунди гри, сплутав карти сербам, яким тепер потрібно було відіграватися. Однак, швидко це зробити не вийшло. Більше того – українці продовжували атакувати та «крутити хребти» своїм сербським візаві за рахунок нестандартних дій. При цьому, «синьо-жовтим» дещиці не вистачало до того, щоб збільшити рахунок на свою користь.

Серби активізувались ближче до перерви. Почалося все з удару Вуйовича у поперечину, а потім ще у двох моментах вдало зіграв Дяченко. Однак, гол від Скибчика у середині першого тайму збив атакувальний порив балканців, які почали нервувати та накопичувати фоли. Зрештою, звична для сербів нервовість під час поєдинку, який складається не за їх сценарієм, призвела до провокацій, внаслідок чого на 15-й хвилині спалахнула невеличка бійка, і Вуйович та Дебінац отримали по жовтій картці. Щоправда, не обійшлося без «гірчичників» і у складі української збірної – у «синьо-жовтих» попередження заробив Рибіцький. Втім, скоро серби «сіли» на п’ятий фол, і це розв’язало руки українцям, які, до того ж, на 18-й хвилині збільшили свою перевагу в рахунку. Це дублем відзначився Скибчик після розіграшу ауту. Так рахунок став 3:0 на користь юніорської збірної України. Щоправда, серби намагалися залишити останнє слово в першому таймі за собою, проте вкотре вдало зіграв Дяченко.        

Серби, які ще сподівались на «камбек», після перерви почали трохи грати першим номером, намагаючись знайти щастя біля воріт Дяченка. Найкращий момент був у Дебінаца, який потужно пробив по воротах Дяченка, однак український воротар впорався з цим ударом. Українці, у свою чергу, відповідали контратаками. Зокрема, після них могли забивати Єлішев та Малиновський, але їм не щастило в останній стадії атак.

На 31-й хвилині серби стали переходити до гри з п’ятим польовим гравцем, і саме у «штучній» більшості їм вдалося «розмочити» Дяченка. Джукич відважився на дальній удар, і м’яч від рук воротаря збірної України відлетів у ворота. Після цього, звісно, серби продовжили грати вп’ятьох, але українці були до цього готові. Більше того – вони чатували на помилки своїх опонентів, і в одному з епізодів Рибіцький ледь не скористався помилкою сербських суперників. Окрім того, двічі намагався влучити у порожню «рамку» Дяченко.

Напруга досягла свого апогею на останній хвилині. Серби продовжили грати вп’ятьох, і за 21 секунду, завдяки зусиллям Єреміча, їм вдалося скоротити рахунок до мінімуму, подарувавши надію на «камбек». Але вже за кілька хвилин Малиновський майстерно, зігравши у два дотики, встановив остаточний рахунок – 4:2 на користь юніорської збірної України, яка офіційно забронювала собі місце на чемпіонаті Європи (U-19), який у вересні прийматиме Хорватія. З чим ми і вітаємо підопічних Ігоря Москвичова.    

Сербія (U-19) – Україна (U-19) – 2:4
Голи:
Джукич (31), Єреміч (40) – Тютюрай (1), Скибчик (10, 18), Малиновський (40)

Сербія (U-19): Мароєвич – Пайкович, Ракич, Джукич, Вуйович – Стоянович, Єреміч, Костіч, Дедінац 
Україна (U-19): Дяченко – Тютюрай, Скибчик, Рибіцький, Малиновський – Єлішев, Ткаченко, Федик, Сніцаренко – Пелецький
Попередження: Вуйович (14), Дебінац (14) – Рибіцький (14)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.