Головний тренер юніорської збірної України (U-19) Ігор Москвичов підбив підсумки Основного раунду Євро-2023 та поділився емоціями після виходу до фінальної частини турніру.

– Ігоре Євгеновичу, вітаємо Вас та команду з виходом до фінальної частини Євро-2023. Розкажіть, якими є емоції після здобуття такого результату?
– Напевно, востаннє такі емоції переживав, коли вперше в якості тренера став чемпіоном з херсонським «Продексімом». Насправді, дуже сподобалося ставлення хлопців до справи. Капітан команди Дмитро Скибчик та віцекапітан Максим Малиновський вели збірну за собою. Також відзначив би якість гри команди. Ми мали не так багато часу для підготовки. Хочу висловити подяку футзалістам за плідну роботу й вихід до фінальної частини Євро-2023.

– Щодо самого матчу з Сербією. Як вважаєте, наскільки швидкий гол допоміг заспокоїти гру?
– Звичайно, швидкий гол допомагає завжди. Перед хлопцями стояло завдання втримати натиск суперника впродовж стартових п’яти хвилин й не пропустити. Збірна Сербії свої матчі грала у шість-сім людей і у попередніх поєдинках завжди забивала швидкі голи. Натомість, далі сил у цієї команди ставало менше. Було складно, але ми не лише витримали, але й забили. Після цього нам стало легше. Можу сказати, що збірна України навіть трохи перевиконала план.

– Ви відзначали, що на зборі перед основним раундом вдалося покращити такий компонент як виконання «стандартів». Напевно, приємно, що і у матчі з Сербією вдалося забити кілька голів після їхніх розіграшів?
– Звичайно, задоволені роботою над цим компонентом. Ми забивали зі «стандартів» у кожному поєдинку. Це дуже допомогло. Непогано реалізовували кутові й аути, а от над штрафними ще треба попрацювати. Зробимо це у майбутньому.

– Коли впродовж матчу з Сербією зрозуміли, що команда не впустить перемогу?
– Після першого тайму ми були попереду з рахунком 3:0. Це вселяло багато надії. Правду кажучи, думав, що суперник почне грати у «штучній» більшості раніше, ніж за 10 хвилин до завершення поєдинку. Серби провели багато товариських матчів, але до цього жодного разу не награвали цей компонент. Звичайно, наші хлопці знають як діяти за будь-яких обставин, але тактика суперника у такій ситуації була нам невідомою. Коли пропустили перший гол – трохи засмутився, адже він був зовсім необов’язковим і забитим з далекої відстані. Після цього й активізувалися трибуни. Вболівальники активно підтримували господарів від початку, але після рахунку 2:0 настала тиша. Тож, сумніви трохи закралися, але впевненість що ми витримаємо і заб’ємо ще раз нікуди не зникла. Як на мене, команда дійсно провела непоганий матч. Хлопці зуміли перекрити їхніх «стовпів». Це значно ускладнило гру суперникам.

– Впродовж основного раунду збірній України вдалося забити 23 голи, але у команди немає яскраво вираженого бомбардира. На Ваше переконання, це позитивний момент чи ні?
– Я вважаю, що це позитивний момент. Якщо забиватиме одна людина, то її легше нейтралізувати. Натомість, коли голами відзначаються майже всі, то нехай суперники задумаються над тим, кого передусім треба «вимкнути» з гри. Це плюс, бо ніхто не знає хто заб’є завтра – умовний Малиновський чи Сніцаренко. Якщо суперники нас розбиратимуть індивідуально перед наступними матчами – їм буде над чим поламати голову (посміхається).

– Фінальна частина юніорського Євро-2023 відбудеться у вересні. Які подальші плани має команда?
– Першочерговим завданням для збірної України було вийти до фінальної частини. Його вдалося виконати. У нас є певний план підготовки, який ми узгоджуємо з Сергієм Владиком. Звичайно, будемо проводити спаринги, але поки що не афішуватиму попередні домовленості. Як на мене, підготовка до Основного раунду пройшла досить непогано. Сподіваюся, так само вийде зробити і перед фінальною частиною чемпіонату Європи.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.