Всеукраїнський фінал АФЛУ, який з 21 по 23 квітня відбувався у місті Лева подарував не лише свято футзалу, а можливість поціновувачам гри «5×5» побачити зіркових гостей.

Одним із таких став головний тренер краматорського клубу «ДанМарАвто» Василь Сухомлинов – заслужений майстер спорту, який свого часу встиг пограти як на національному, так і на міжнародному рівнях, виступаючи за збірну України.

Наша розмова відбулася у перший ігровий день. Саме тоді команда Василя Леонідовича зіграла у «суху» нічию з дніпровським «Легіоном-Суха Балка».

– Василю Леонідовичу, як вам гра, чи задоволені результатом?
– Якщо аналізувати гру, то гравці виконали мої настанови. Результат вважаю позитивним. Ми потрохи тренуємося, з кожним днем у гравців з’являється ще більше розуміння футзалу, адже в нас гравці непрофесіональні й лише вчаться азам цієї гри.

– Як вам змагання? Які завдання стоять перед командою?
– Перед турніром було поставлено завдання дійти до фіналу, але найголовніше щоб ми не були хлопчиками для биття. Навіть якщо не вдасться здобути позитивний результат, то треба виходити на майданчик і битися до кінця.

– Кого вважаєте фаворитом АФЛУ?
– Особисто мені подобається гра ФК «Галицька здоба» та ФК «Десна». У цих командах зібрані гравці, які виступали на професійному рівні й недивно, що вони демонструють якісну гру. (Як бачимо, прогноз Василя Сухомлинова збувся, адже команда з Гостомеля зуміла перемогти на турнірі – авт. ).

– У залі «Боско-Арени» вперше?
– Почнемо з того, що мені завжди приємно приїжджати до міста Лева ще з часів, коли виступав на професійному рівні. Зараз у Львові буваю не часто.

Щодо залу, то я тут вперше. Можна сказати, що він відповідає європейському зразку. Тут і покриття хороше, й освітлення й роздягальні. На території є готель, їдальня.

– Колись ви тренували жіночі команди, зараз чоловічі. З ким легше працювати?
– Моє завдання як тренера зробити все можливе аби достукатися до своїх підопічних, мотивувати їх таким чином аби вони не ображалися. Гравці ж у моїй команді не професійні й до всіх треба знайти підхід. Щодо того, кого легше? Напевно чоловіків. Вони більше прислуховуються до слів тренера, жінок же треба вмовляти, намагатися не критикувати.

– У футзал ще граєте?
– Та ні, хіба що з друзями. Ви ж бачили сьогодні Екстра-лігу? (матч ФК «Енергія» – МСК «Харків» – авт.). Вийшов у харків’ян воротар Олексій Сагайдаченко, який виступав зі мною за МФК «Шахтара». Помітно було що він старався, але варто розуміти, що йому, як і мені не 20 років. Тому, у певний час треба вміти вчасно піти.

За матеріалами сайту Vorobus.com

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.