Президент футзального клубу «Кардинал-Рівнестандарт» Володимир Валявка поділився емоціями від здобутого VBET Кубку України, розповів про своє бачення розвитку клубу та окреслив завдання, що стоять перед командою у плей-оф VBET Екстра-ліги.

– Володимире Ярославовичу, що відчули після того, як Ілля Бакінський парирував пенальті від Євгена Сірого? Чи одразу прийшло усвідомлення того, що сталося?
– Після того як Ілля Бакінський парирував удар Євгена Сірого – одразу вибіг на майданчик і кинувся обійматися з командою. В мене сльози були на очах. Це справді визначна подія – найбільший успіх за 23 роки життя команди і клубу. 23 роки і мого життя у футзалі також.

Усвідомлення цього триватиме ще довго. Особисто для мене – це надзвичайно визначна подія. Сподіваюся, усі рівняни поділяють цю мою думку. Ми всі, насправді, ще не до кінця розуміємо, що ми зробили і чого досягли. Вірю, що вже у найближчому майбутньому ми зможемо цей успіх навіть перевершити.

– Чи мотивували якось команду перед «Фіналом восьми»? Якщо так – то які преміальні отримала команда після перемоги у фіналі?
– Особливо гравців мотивувати не потрібно було. Кожен із них розумів, що шанс здобути Кубок трапляється не щодня. І, навіть, не кожного року. Тому, вони всі були мотивовані. Щодо фінансової складової – ми рухалися поступово. Преміальні з кожною грою зростали. Можу сказати так: якщо порівняти зі стандартними преміальними за перемогу – то за перемогу у фіналі вони були у десять разів більшими.

– Ви приїхали до Львова лише на фінал. Не вірили, що команда дійде до фіналу, чи навпаки – були впевнені у цьому?
– Ще переглядаючи разом із президентом АФУ Сергієм Владиком вирішальні матчі Юнацької Екстра-ліги (U-17) у Рівному, я сказав йому, що «Кардинал-Рівнестандарт» точно зіграє у фіналі VBET Кубку України. І пообіцяв приїхати саме на фінальну гру. Мав відчуття, що у фіналі ми точно гратимемо.

– Які враження залишилися від самої фінальної гри?
– Гру ми обговорювали на трибуні з Мироном Маркевичем. Я цей матч назвав тоді шаховою партією. Для нас головним завданням було – не пропустити в дебюті від найкращої і найсильнішої наразі команди в Україні. А також – чекати на свій шанс. З цією стратегією нам вдалося перевести гру в овертайм і в серію пенальті. А в майстерності виконання шестиметрових нашими гравцями я не сумнівався. Завдяки цьому і досягли результату.

– «Кардинал» йшов до цього трофею понад 20 років. У Рівному на нього чекали ще довше. Як цей успіх позначиться на майбутньому клубу?
– Дуже радий, що вдалося привезти Кубок до Рівного. Дякую міській та обласній владі за підтримку футзалу на Рівненщині. Нашим спонсорам і партнерам – компаніям «Inter Beton» і «NeoMark». Цей успіх додасть нам впевненості. І ми продовжимо крокувати до реалізації наших мрій. А цих мрій, повірте, ще дуже багато.

– Чи мотивуватиме це Вас як президента шукати додаткових інвесторів, кадрове підсилення?
– Особливо мотивувати мене теж не потрібно. Тим паче, коли команда довела, що може здобувати результат. Хочу нагадати, що ми декілька років тому змінили стратегію розвитку клубу. Робимо ставку на вихованців нашої ДЮСШ № 4. Тому, ми продовжимо шукати таланти на Рівненщині, давати шлях нашій молоді. В нас вже грають гравці юнацької збірної України. І саме за ними наше майбутнє.

– Кубок – вже у Рівному. Чи можемо зазіхнути на чемпіонат? І який результат у плей-оф вважатимете успішним?
– Звичайно, і у чемпіонаті хочеться виступити успішно. Ми вже у півфіналі плей-оф. Якщо самовіддача буде такою ж, як у «Фіналі восьми» Кубку України – ми маємо шанси на успіх. Тому, я вірю, що у цьому сезоні до VBET Кубку України зуміємо додати медалі VBET Екстра-ліги.

Хочу кожному гравцю подякувати за ту самовіддачу і роботу на благо клубу. Олександрові Бондарю, який вміє і знає, як досягти успіху. Михайлові Кондратюку, який вміє знаходити баланс між президентом, командою і головним тренером. Вболівальникам, бо вони реально найкращі в Україні. Також висловлюю слова подяки Збройним Силам України, завдяки чиїм зусиллям ми можемо грати у футзал. Вірю, що дуже скоро ми переможемо ворога, і москва впаде.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.