В останній день весни в Івано-Франківську відбувся вирішальний матч фінальної серії плей-оф VBEТ Екстра-ліги між івано-франківським «Ураганом» та київським «ХІТом». Після четвертого поєдинку «Ураган» мав над киянами психологічну перевагу. По-перше – «дракони» перемогли у четвертій грі та не дали своїм візаві достроково завершити серію й стати чемпіонами. По-друге – п’ятий матч проходив вже на майданчику «ураганівців», тому підопічні Максима Павленка небезпідставно сподівались на перемогу в рідних стінах.

Але вже на старті гри розіграш ауту та точний удар капітана «ХІТа» Сергія Журби призвів до того, що рахунок став 1:0 на користь киян, і прикарпатцям потрібно було корегувати свої плани. Однак, це було складно зробити, оскільки «ХІТ» грав гостріше в атаці, і він був реально близьким до того, щоб збільшити свою перевагу. Втім, під кінець першого тайму вже «ураганівці» стали грати активніше, однак підопічним Максмса Павленка не вдавалося зрівняти рахунок у зустрічі. Натомість, Євген Жук наприкінці першого тайму зміг подвоїти перевагу «ХІТа» після розіграшу кутового.

До честі господарів майданчику, вони вже у другому таймі змогли скоротити відставання до мінімуму після голу Фаренюка, забитого внаслідок розіграшу «стандарту». Однак, практично за хвилину Чернявський скористався передачею Літвінова та поновив перевагу «ХІТа» у два голи. Нову надію на порятунок «Урагану» подарував Микитюк, який на 32-й хвилині реалізував пенальті, призначений за фол Літвінова проти Шотурми у власному штрафному майданчику. «Ураган» надалі намагався як мінімум звести матч до нічиєї, щоб перевести гру в додатковий час, але «драконам» так і не вдалося втретє «пробити» Сухова. У підсумку фінальна сирена сповістила про те, що київський «ХІТ» став чемпіоном України серед команд VBET Екстра-ліги сезону 2022/2023 р. р. Відповідно, саме столичний клуб представлятиме Україну у новому сезоні Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу. 

31 травня.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 2:3
Голи:
Фаренюк (26), Микитюк (32 – з 6-метрового) – Журба (3), Жук (20), Чернявський (27)

Попередження: Шотурма (20), Павленко (33, тренер), Корсун (39) – Журба (15), Чернявський (16), Жук (33), Ліфер (35)
Рахунок у серії – 2:3

Таким чином, «ХІТ» вперше у своїй історії став чемпіоном України з футзалу. Окрім того, вперше за двадцять років чемпіоном стала команда з Києва. Востаннє представник столиці України здобував чемпіонство у 2003 році. Ним був триразовий чемпіон України, «Інтеркас».   

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.