Капітан збірної України Петро Шотурма поділився своїми думками щодо підсумків жеребкування Елітного раунду Європейської кваліфікації ЧС-2024.

– Петре, що ти можеш сказати про підсумки жеребкування Елітного раунду Європейської кваліфікації чемпіонату світу?
– На мою думку те що Україна заслужила бути у посіві з першого кошика – це вже непоганий підсумок нашої роботи. Що сказати по суперникам? Дійсно, всі грають у хороший футзал, тому матчі будуть високого рівня

– З Польщею наша збірна грала товариський матч перед завершенням Основного раунду, з Сербією востаннє перетинались на Євро-2022, та і бельгійська збірна, в принципі, знайома. Чи можна сказати, що склад суперників по групі не здивував?
– Склад суперників трішки здивував, адже останнім часом Хорватія завжди була з нами у групі. Думаю, що поляки та серби добре пам’ятають останні поразки від України, тому будуть максимально готуватись до ігор. Бельгія – індивідуально технічна збірна з хорошими виконавцями, яка особливо дома може надати багато проблем супернику.

– Хто, на твою думку, з усіх трьох суперників буде головним конкурентом нашої збірної за потрапляння на «мундіаль»?
– Не хочеться нікого виділяти. Але хотілось би щоб наша збірна стала головним конкурентом для всіх збірних!

– І поляки, і серби, і бельгійці дуже добре грають вдома. Особливо серби. У нас, на жаль, наразі домашні поєдинки проходитимуть на нейтральних майданчиках. За рахунок чого можна нівелювати таку нехай і невеличку, але перевагу суперників?
– Дійсно, домашній майданчик – це важливий факт, але можу сказати по останніх іграх: наша збірна готова, і вже знає, як грати такі матчі. Тим паче, були матчі, де на трибунах українські вболівальники переважали за підтримкою суперників.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України   

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.