Гравець юніорської збірної України Андрій Єлішев підбив підсумки двох протистоянь з юніорською збірною Іспанії.

– Андрію, як ти оціниш два товариських матчі зі збірною Іспанії?
– Перший матч для нас був вдалим, ми перемогли як по результату, так і по грі. Другий матч ми провалили на початку першого тайму та наприкінці другого. Для нас ці ігри були безцінним досвідом. Не кожний зіграєш зіграєш з чинним чемпіон Європи (U-19).

– У першому матчі дуже класно зіграла друга четвірка. Що скажеш про гру свого квартету?
– Ми виконували установку тренерського штабу, застосовували пресинг «2-1-1» у середній лінії та піймали кураж.

– Чи можна сказати, що на твою гру, а також гру Владислава Ткаченка позитивно вплинула нещодавня новина про підписання контракту з «Ред Девілз»?
– Можливо, ми з Владом Ткаченком пройшли добрі збори з «Ред Девілз». За ці збори ми познайомилися с командою та тренерським штабом, але зараз я сконцентрований на збірній та на чемпіонаті Європи.

– Те, що у твоїй четвірці іноді виходили одразу троє вихованців харківської ДЮСШ «Хвиля», полегшувало взаємодію на майданчику?
– Так, з Ігорем Пелецьким ми граємо з десяти років. З Владом Ткаченком ми теж граємо з шістнадцяти років, майже завжди в Харкові грали пліч-о-пліч.

– Повертаючись до матчів з Іспанією, чи можна сказати, що команда зробила певні виступи з невдалого виступу на червневому турнірі у Хорватії?
– Так, тоді турнір у Хорватії припав на міжсезонну паузу, до того ж, були травмовані двоє лідерів нашої команди: Дмитро Дяченко та Максим Малиновський. Зараз усі гравці нашої збірної – як легіонери, так і ті, що  грають в Україні – пройшли збори у своїх командах та готові викладатися на всі 100%.

– Збірна Іспанії вразила тебе чимось?
– Так, від іспанців був високий пресинг, який доставляв нам багато проблем. Від кожного гравця була небезпека, а також було багато комбінацій з п’ятим польовим гравцем.

– Але водночас склалося враження, що як раз лідери збірної Іспанії не показали весь свій потенціал, тому що наша команда не дала це зробити, чи не так?
– Чесно кажучи, не знаю, але у нас була установка страхувати наших флангових гравців, бо там вони залишались сам на сам з суперниками, і це спрацювало.

– Вже незабаром наша збірна зіграє ще один товариський поєдинок – з французами. Чого чекаєш від цієї гри?
– Повної самовіддачі як від себе, так і від гравців, виконання тренерської установки та позитивного результату в цій зустрічі.

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України
Фото: rfef.es

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.