Український легіонер литовського «Вікінгая» Віктор Кравцов став найкращим гравцем чемпіонату Литви у лютому. Нагорода вихованцю харківського футзалу була вручена перед матчем півфінальної серії плей-оф проти «Акменас крастас». Сайт futsal.lt взяв інтерв’ю у Кравцова, українську адаптацію якого ми пропонуємо Вашій увазі.

– Звичайно, мені, як і будь-якій людині, приємна така оцінка, але потрібно розуміти, що ця нагорода – це результат роботи всієї команди. За це ще раз хочу подякувати одноклубникам, адже це лише свідчить про те, що ми на правильному шляху. – сказав Віктор Кравцов, коментуючи отримання своєї нагороди.

– Ви самі відчули, що лютий був кращим за попередні місяці?
– Не зовсім.

– Для «Вікінгая» лютий був важливим для забезпечення другого місця у регулярному сезоні. Які були причини вашого успіху?
– Наше завдання – вигравати кожен матч і радувати наших уболівальників. А підсумкове місце – результат усієї нашої праці. Хто допоміг? Можливо, команда, яка має характер, волю до перемоги і, незважаючи ні на що, прагне до якнайкращого результату.

– Ваш результат у регулярному сезоні нічим не відрізняється від минулорічного. Однак, дивлячись збоку, здається, що цього року друге місце було здобути набагато складніше.
– Так, я згоден. В першу чергу це пов’язано зі зростанням рівня чемпіонату, приходом кращих легіонерів. Для кожної команди грати стає все складніше, але в той же час і цікавіше.

– Ви почали плей-оф з «Радвілішкісом». Якими були причини перемоги «вікінгів»?
– Головна причина в тому, що наша команда сильніша за «Радвілішкіс». Тому, ми граємо в півфіналі, а не вони.

– Вам уже вдалося виграти перший матч у півфіналі, але, можливо, робота ще не закінчена?
– У півфіналі граємо з дуже сильним суперником, що завжди цікаво. Глядачам подобаються такі матчі, тому я бажаю литовським любителям футзалу якомога більше таких поєдинків. Ну а щодо команд, то нехай у чесній боротьбі переможе найсильніший.

Зазначимо, що «Вікінгай», у якому, окрім Віктора Кравцова, грають ще двоє українських футзалістів – Максим Аветисян та Ігор Мандур (щоправда, обидва наразі травмовані. – А. Т.), а також вже довгий час працює головним тренером Олександр Даниленко, у півфіналі вже здолав «Акменас крастас», який тренує Павло Пікалов, котрий багато років працював разом з Євгеном Ривкіним у системі харківського «Локомотива». У фіналі чемпіонату Литви «Вікінгай» зустрінеться з грандом литовського футзалу – «Жальгірісом».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.