У порівнянні з першим поєдинком проти збірної Італії, головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов зробив одну зміну у стартовому складі, а саме – довірив місце у воротах Наталії Митрофанській. І це, в принципі, читалося. У той же час варто відзначити, що у цьому поєдинку змогла деякий час пограти Альона Коваленко, яка не грала напередодні. Що стосується італійської збірної, то у неї стартовий склад був той же самий, що і у першому поєдинку. Однак, без змін не обійшлося. Нагадаємо, що вчора у матчі не змогла взяти участь Денісе Картуран, яка травмувалася незадовго до початку гри (і саме Картуран мала починати гру у воротах «скуадри адзурри» зі стартових хвилин. – А. Т.). А вже по ходу вчорашньої гри травмувалася Габі Ванеллі, яку вже у другому матчі замінила Елена Де Као. Також знайшлося місце у складі й і для Ребекки Де Сіени.  

Якщо ж казати про початок другої гри, то він, як і очікувалось, був за італійками, які одразу взяли ініціативу в свої руки. Однак, якщо порівнювати з тим матчем, який був зіграний минулого дня, то варто сказати, що у господарок майданчику не було такої кількості ударів по воротах Митрофанської. Вочевидь, Олег Шайтанов зробив певні висновки та зробив ставку на компактний захист. І це призвело до того, що італійки якщо і мали перевагу, то, здебільшого, через володіння м’ячем. Щоправда, у деяких епізодах Митрофанській таки доводилося вступати у гру та нівелювати загрозу воротам збірної України. Так само, як і вчора, українки більше робили акцент на контратаках. Проте, італійська команда, вочевидь, була до цього готовою та намагалась не давати «синьо-жовтим» багато нагод для швидких випадів. Тим не менш, кілька разів українські футзалістки організовували контрвипади. Зокрема, був момент, коли Гриценко могла замкнути атаку, але їй не вдалося отримати передачу. Трохи згодом був хороший випад від Ковшик та Форсюк, але в останній момент капітана збірної України випередила Сестарі.

А вже у середині першого тайму італійки відкрили рахунок. Господарки майданчику заробили кутовий, і Франческа Сальваторе взяла тайм-аут для того, щоб підказати своїм підопічним, як можна розіграти цей «стандарт». На практиці навряд чи розіграш кутового видався таким, яким його бачила сеньйора Франческа. Однак, він став гольовим, і Еріка Феррара відкрила рахунок у зустрічі. А вже за хвилину Бутіма подвоїла перевагу своєї команди. Такий гольовий спурт «скуадри адзурри» став неприємною несподіванкою для український футзалісток, які навряд чи були готові до подібного розвитку подій. Тому, тепер їм потрібен був час для того, щоб прийти до тями. Але фактично часу у «синьо-жовтих» не було, тим більше, якщо врахувати, що італійська команда вже відчула, що у неї гра пішла. Це зайвий раз отримало свої підтвердження на 18-й хвилині. Спочатку Бутіма оформила дубль. Це був п’ятий гол для цієї гравчині протягом двох днів. А сумарно це вже був восьмий гол Бутіми за три останніх протистояння проти збірної України. Окрім того, за кілька миттєвостей Берте пробила по воротах Митрофанської після розіграшу ауту, і м’яч рикошетом від гриценко полетів у ворота. І це вже – 4:0 по ходу першого тайму.  

На початку другого тайму обидві команди обмінялись моментами. Спочатку Калягіна не дала забити Адаматті, а вже за кілька миттєвостей та ж сама Калягіна могла скористатися «подарунком» італійок, які не зовсім вдало зіграли біля своїх воріт. Однак, дальній удар Анастасії не став гольовим. Однак, на 23-й хвилині рахунок вже став 5:0 на користь збірної Італії. Цього разу відзначилась Мансуето.

Після цього темп гри впав, проте вона, як і раніше, була під контролем збірної Італії, яка подекуди продовжувала чинити нехай і не максимальний, але тиск на суперниць. Тим не менш, на 27-й хвилині «синьо-жовті» змогли створити момент – це Кузнєцова пробивала по воротах Сестарі, але «розмочити» її не вдалося. Далі ж якщо українки і намагались щось створювати, то проти них одразу починали щільно грати італійські візаві, що не давало підопічним Олега Шайтанова можливості підібратися ближче до чужих воріт. Щоправда, вже на екваторі другого тайму українкам таки вдалося змусити Сестарі трохи понервувати, але ані Кузнєцовій, ані Ковшик не вдалося змусити капітулювати голкіперку збірної Італії.

По факту, італійки вже не так активно йшли вперед. Проте, за першої ліпшої нагоди, вони намагалися знову щось створити момент біля воріт збірної України. Враховуючи те, яким був поточний рахунок матчу, підопічні Франчески Сальваторе зосередились на тому, щоб вигравати більше боротьби, і за рахунок цього не давати українкам створювати свої атакувальні спроби на початковій стадії.

А за 29 секунд до фінальної сирени українська збірна пропустила вшосте. Де Као не дала можливості дебютувати Варварі Новіковій без пропущеного голу. І це був останній гол у цьому поєдинку, який підопічним Олега Шайтанова, на жаль, точно не занесеш до активу.      

Італія (ж) – Україна (ж) – 4:0
Голи:
Феррара (10), Бутіма (11, 18), Берте (18), Мансуето (23), Де Као (40)

Італія (ж): Сестарі – Коппарі, Борджес, Адаматті, Бутіма – Гріеко, Берте, Феррара, Даль’Маз – Мансуето, Бово, Гіларді, Де Сіена – Де Као
Україна (ж): Митрофанська (Новікова, 38) – Дубицька, Форсюк, Гриценко, Кузнєцова – Бурлаченко, Дрозд, Калягіна, Воловенко – Д. Ковшик, Коваленко, Степаненко, Каверзіна
Попередження: Феррара (32) – Каверзіна (28)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.