У Загребі відбувся повторний матч раунду плей-оф Європейської кваліфікації чемпіонату світу – 2024 між збірними Хорватії та Польщі. Нагадаємо, що у першому поєдинку хорвати, програючи 1:2, змогли здобути перемогу з рахунком 3:2.

У матчі-відповіді ситуація для «картатих» була ще більш ідеальною. У першому таймі Даріо Марінович відкрив рахунок, і, таким чином, збільшив перевагу своєї команди за підсумками двох зустрічей до двох м’ячів. А вже у середині другого тайму після удану Франко Єловчича Павел Канєвскі зрізав м’яч у власні ворота. Так рахунок став 2:0. Однак, трохи згодом поляки, завдяки зусиллям Петра Скєпка, відквитали один гол.

Найбільш драматичними видались останні хвилини матчу. На початку 38-ї хвилини Крістіан Постружин отримав червону картку. І вже на початку останньої хвилини зустрічі Міхал Кубік допоміг своїй команді реалізувати більшість та зрівняв рахунок у зустрічі. Однак, забити ще один гол, щоб перевести гру в екстра-тайми, підопічні Блажея Корчиньського не встигли. Відповідно, підсумкова нічия 2:2 принесла хорватам путівку на чемпіонат світу.

Пропонуємо Вашій увазі протокольні дані поєдинку.

16 квітня.

Хорватія – Польща – 2:2
Голи:
Марінович (16), Канєвскі (30 – автогол) – Скєпко (34), Кубік (40)

Попередження: Секуліч (12), Постружин (22), Курая (24) – Заставнік (27)
Вилучення: Постружин (38)
Перший матч – 3:2

Таким чином, збірна Хорватії стала шостим, передостаннім учасником чемпіонату світу від Європи. Нагадаємо, що володар останньої європейської перепустки визначиться 17 квітня у матчі між збірними Фінляндії та Нідерландів.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Павел ЯКУБОВСКІ (Польща)

Підтримати футзальний портал «5х5» на «Патреоні»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.