До старту нового сезону в Екстра-лізі «ІнБев/НПУ» для багатьох був командою-загадкою, враховуючи той факт, що деякі лідери «пивоварів» у літнє міжсезоння знайшли собі нові команди. Тому, наразі Валерій Директоренко створює нову команду. Поки що стан речей виглядає так, що «ІнБев» лише зараз починає потроху зіграватись. Звідти і результат – провал у домашньому матчі з «Соколом», особливо у першому таймі, адже другу 20-хвилинку об’єднана команда може занести собі в актив. І ті двадцять хвилин, можливо, дали тренерському штабу можливість побачити, в якому напрямку оновленому «ІнБеву» треба рухатись. Отже, якщо «фіолетові» зробили правильні висновки, то вони цілком реально можуть дати бій «Урагану».

До «драконів», між іншим, також є питання. Так, можна нарікати на нефарт при створенні гольових моментів у грі з «Титаном». Але у прикарпатців також був незрозумілий перший тайм проти покровців, і тоді рахунок 1:0 на користь «титанів» виглядав логічно. Це вже потім івано-франківцям вдалося переламати хід поєдинку. Але питання все-таки залишились…

З цього можна зробити висновок, що в очному поєдинку в рамках другого ігрового дня першого туру Кубку ліги зустрінуться команди, до яких за підсумками стартового туру Екстра-ліги накопичилась купа питань. І в цьому протистоянні один з колективів, можливо, частково дасть відповіді на поставлені запитання. Хоча в цій грі навряд чи можна бути впевненим у перемозі будь-кого з суперників. З одного боку – «Ураган», який швидко робить висновки та починає потроху робити ставку на силовий футзал (у другому таймі гри з «Титаном» доводилось таке бачити). І якщо підопічні Максима Павленка вдаватимуться до такої тактики, то у «ІнБева» можуть виникнути проблеми. З іншого боку – об’єднана команда-загадка, яка тільки шукає себе, тому важко сказати, що від неї можна чекати. Тобто, при таких розкладах «ураганівцям» треба готуватись до сюрпризів. І ще невідомо, до чого такі «подарунки» приведуть.

На що треба розраховувати «Урагану» та «ІнБеву» в очній зустрічі? «Пивоварам», мабуть, треба шукати слабкі місця у грі другої четвірки івано-франківського клубу, адже немає сумнівів у тому, що Максим Павленко більше робитиме ставку на першу четвірку, яка, за тренерською задумкою, має давати результат. Окрім того, підопічним Валерія Директоренка треба зробити все, щоб не дати розігратись саме першому «ураганівському» квартету. І якщо це вдасться зробити, то половину справи можна буде вважати зробленою. У той же момент «Урагану» спочатку треба спробувати зіграти так, щоб до оновленої прикарпатської команди було якомога менше критичних стріл. І тільки від підопічних Максима Павленка залежить, як буде насправді.  

Кубок ліги. 1 тур. Група «В».
«ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ)

22 вересня 2018 року. Запоріжжя. Палац спорту «Запоріжалюмінбуд» – 15.30.
Арбітри: О. Кухар (Кривий Ріг), І. Дудінов (Дніпро), Д. Куций (Харків)
Хронометрист:
В. Біляєв (Запоріжжя)
Спостерігач арбітражу:
О. Іванов (Дніпро)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:3

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.